De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Kop van Zuid

Een op en top stukje Rotterdam

Wonen op Kop van Zuid

Dynamisch en in ontwikkeling, de Kop van Zuid in Feijenoord is populairder dan ooit. Een op en top stukje Rotterdam, met het woongebouw Cité als gewilde woonplek.

Steeds meer Rotterdammers, toeristen en studenten weten de weg naar Zuid te vinden. Voor het Luxor Theater, het iconische Hotel New York of het Nederlands Fotomuseum. Katendrecht heeft zich de laatste jaren getransformeerd van oude zeemansbuurt tot hippe wijk. Het staat bekend als food walhalla, met verrassende restaurantjes rondom het Deliplein en de beste borrelhapjes en speciaalbiertjes in de Fenix Food Factory. Door de aanleg van de Rijnhavenbrug sta je in een paar minuten op de Wilhelminapier.  

Een stukje verderop, in de meer dan 100 jaar oude Maassilo aan de Maashaven, worden in het weekend clubavonden en concerten gegeven. Andere wijken in de buurt zijn in opkomst, zoals het door kunstenaars geliefde Charlois, de multiculturele Afrikaanderwijk en Feijenoord, bekend om stadion De Kuip.

Ons grootste woongebouw Cité vind je op de levendige Kop van Zuid. Vanuit Cité rol je zo het klaslokaal van Hogeschool Inholland binnen. Met de fiets of metro ben je binnen 10 minuten in het centrum van Rotterdam. Of neem een spectaculair ritje met de watertaxi naar de overkant. 

  Woningen
  beschikbaar


  4 x Kop van Zuid

  • Met de watertaxi een spectaculair ritje naar de overkant
  • Kaapse biertjes aan de kade bij de Fenixloods
  • Tot diep in de nacht feesten in de Maassilo
  • Naar een eigenzinnige arthouse film in LantarenVenster