De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Doorverhuizen

Doorverhuizen naar een kamer, studio of appartement

Groter wonen, iets meer privacy, of gewoon toe aan iets anders in Rotterdam? Bij Stadswonen Rotterdam kan je doorverhuizen naar een andere woonruimte.


Doorverhuizen tijdens je studie

Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorverhuizen naar een andere kamer, studio of appartement voor studenten. Deze wijzen we aan huurders toe op basis van woonduur (x2) vanaf de allereerste huurdag en aan niet-huurders op basis van inschrijfduur.

Een voorbeeld
>Huurder woont bij ons vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is zijn woonduur 2 jaar. Dit verdubbelen we, waarmee het totaal op 4 jaar komt.
>Niet-huurder staat ingeschreven vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is zijn inschrijfduur 2 jaar.

We wijzen de woning dan toe aan de huurder, omdat zijn woonduur met de verdubbeling langer is dan de inschrijfduur van de niet-huurder.

Doorverhuizen na je studie

Huur je al bij ons en ga je na je studie werken, dan kan je reageren op onze appartementen voor afgestudeerden. Wij verhuren deze aan bewoners in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die inkomen hebben uit werk. Je huurt een appartement voor maximaal vijf jaar. Bekijk hieronder hoe het werkt. Ben je 28 jaar of ouder? Er zijn wel andere mogelijkheden een woning in Rotterdam te vinden

Doorverhuizen na je studie. Hoe werkt het?

In het overzicht met advertenties zie je welke woonruimtes vrij zijn voor huurders die (gaan) werken. Gebruik hiervoor de filter bij ‘doelgroep’.

 

Je reageert op een advertentie via MijnStadswonen. Controleer eerst of je in aanmerking komt. Deze voorwaarden lees je in de advertenties. Na de sluitingsdatum van de advertentie volg je in MijnStadswonen de status van jouw reactie. We wijzen deze woonruimtes toe op basis van je totale woonduur bij ons. Of je een uitnodiging voor een bezichtiging krijgt hangt dus af van hoe lang je al bij ons woont.  

 

Voordat je besluit er te gaan wonen wil je de woonruimte, het gebouw en de buurt uitgebreid bekijken. Dat kan natuurlijk. 


Bezichtigen leegstaande woonruimte

Is de vorige bewoner al vertrokken, dan haal je de sleutel op bij het hoofdkantoor van Stadswonen Rotterdam. Neem een kopie van de identiteitsbewijs en € 20,- borg mee. Lever de sleutel kort na de bezichtiging weer bij ons in.


Bezichtigen bewoonde woonruimte

Is de huidige bewoner nog niet verhuisd, dan brengen we jullie in contact met elkaar. Jullie maken dan zelf een afspraak voor een bezichtiging. In sommige gevallen is de beheerder van het woongebouw de tussenpersoon.  

Overnemen inboedel

Wil je (een deel van) de inboedel van de huidige huurder overnemen? Stem dit met elkaar af en vul samen de verklaring overname roerende zaken in. Doe dit vóór de eindinspectie van de vertrekkende huurder.

Bij het toewijzen van een woning controleren we jouw inkomensgegevens. Naast een leeftijdsgrens hanteren we ook inkomensgrenzen. We zijn als woningcorporatie verplicht om 95% van onze woningen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen*. Dit betekent dat we controleren of je niet te veel verdient voordat we een woning aan je toewijzen.

Je kan je inkomensgegevens met ons delen op drie manieren:

*Stadswonen Rotterdam mag haar huurwoningen tot € 710,68 (2018) alleen verhuren aan huurders met een bruto jaarinkomen tot € 22.400 voor eenpersoonshuishoudens en € 36.798 voor tweepersoonshuishoudens. Het gaat dan om het belastbaar inkomen voor de belastingdienst.

 

Voor het huren van een woonruimte na je studie krijg je een tijdelijk contract voor maximaal vijf jaar. Dat betekent dat we afspreken dat je maximaal vijf jaar na het ondertekenen de woning verlaat, om deze zo weer vrij te maken voor nieuwe huurders die gaan werken.

 

Tekenen huurovereenkomst

We nodigen je uit om bij ons kantoor te komen tekenen. Vooraf ontvang je een e-mail met de vraag de benodigde papieren digitaal aan te leveren. Is dit akkoord, dan hoef je tijdens het teken van de overeenkomst alleen nog je bankpas en legitimatiebewijs mee te nemen.

Waar teken je voor?

Met het tekenen van de huurovereenkomst gaan jij als huurder en wij als verhuurder een aantal rechten en plichten met elkaar aan. Met het zetten van je handtekening ga je niet alleen akkoord met de huurprijs en de staat van het gehuurde, maar ook met de Algemene Huurvoorwaarden. Deze vind je op onze pagina met voorwaarden en formulieren.

Kosten huurovereenkomst

Bij ons betaal je geen borg voor een woning. Bij het tekenen van de huurovereenkomst betaal je de eerste maand huur en de kosten voor de huurovereenkomst. Dit is € 25 of € 30 (afhankelijk van het type gebouw en of wij het naambordje verzorgen). 

Woningacceptatie intrekken

Heb je een woonruimte geaccepteerd, maar ben je toch van gedachten veranderd? Laat dit dan binnen drie dagen na ontvangst van de afspraakbevestiging voor het tekenen van de huurovereenkomst weten. Binnen deze termijn worden er geen kosten in rekening gebracht. Doe je dit na drie dagen, dan brengen we € 100,- annuleringskosten in rekening, voor de administratieve werkzaamheden en de vergrote kans op leegstand.

Voorkom deze situatie en denk goed na bij het zoeken van een woonruimte, het plaatsen van je reactie, de bezichtiging en uiteindelijk het accepteren van de woonruimte.

Sleutels

Het verschilt per soort sleutel en per woongebouw wanneer en van wie je de sleutels ontvangt. Er zijn twee soorten sleutels:

  • IJzeren sleutel 
    Je kan deze op de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst ophalen op kantoor of bij de beheerder van je woongebouw. We maken hierover een afspraak tijdens het tekenen van de huurovereenkomst.
  • Tag
    Een tag wordt voorgeprogrammeerd, zodat deze werkt op de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst. De tag ontvang je tijdens het tekenen van de huurovereenkomst.

Je ontvangt twee dezelfde sleutels. Wanneer je samen met je partner een woning betrekt, ontvang je drie dezelfde sleutels. De ontvangst van de postbussleutel verschilt per woongebouw. Voor de meeste woongebouwen geldt dat deze in de woning ligt. 

Extra sleutels bestellen

Je kan extra sleutels bestellen, voor € 19,50 per sleutel. Vraag dit bij ons aan via telefoon of e-mail. Hebben we deze op voorraad, dan ligt de sleutel binnen één werkdag voor je klaar op ons kantoor. Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee bij het ophalen van een extra sleutel.

Je kan iemand machtigen om de extra sleutel op te halen. Deze gemachtigde neemt dan mee:

  • jouw machtiging voorzien van jouw handtekening, aangevuld met de datum van ondertekening en de naam van de gemachtigde;
  • een kopie van jouw identiteitsbewijs;
  • een eigen identiteitsbewijs.
 

Stel een vraag


Bekijk vragen over

Van kamer naar appartement

Saskia en Scifo vertellen over doorverhuizen binnen Stadswonen