De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Doorverhuizen

Doorverhuizen naar een kamer, studio of appartement

Groter wonen, iets meer privacy, of gewoon toe aan iets anders in Rotterdam? Bij Stadswonen Rotterdam kan je doorverhuizen naar een andere woonruimte.


Doorverhuizen tijdens je studie

Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorverhuizen naar een andere kamer, studio of appartement voor studenten. Deze wijzen we aan huurders toe op basis van woonduur (x2) vanaf de allereerste huurdag en aan niet-huurders op basis van inschrijfduur.

Een voorbeeld
>Huurder woont bij ons vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is zijn woonduur 2 jaar. Dit verdubbelen we, waarmee het totaal op 4 jaar komt.
>Niet-huurder staat ingeschreven vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is zijn inschrijfduur 2 jaar.

We wijzen de woning dan toe aan de huurder, omdat zijn woonduur met de verdubbeling langer is dan de inschrijfduur van de niet-huurder.

Doorverhuizen na je studie

Huur je al bij ons en ga je na je studie werken, dan kan je reageren op onze woningen (appartementen) voor afgestudeerden. Wij verhuren deze aan bewoners in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die inkomen hebben uit werk. Je huurt een appartement voor maximaal vijf jaar. Bekijk hieronder hoe het werkt. Ben je 28 jaar of ouder? Er zijn wel andere mogelijkheden een woning in Rotterdam te vinden


Samenwonen bij doorverhuizen

In de meeste woningen voor afgestudeerden mag je samenwonen, als:

  • een van jullie al huurder is bij ons;
  • minimaal één studentenwoning van ons leeg wordt achtergelaten;
  • jullie samen genoeg inkomen hebben. De inkomenseisen lees je in de advertentie. Als één van jullie nog studeert, is dat geen probleem.

Onze insteek is dat je gaat samenwonen met een partner. Lees er meer over bij onze veelgestelde vragen over samenwonen

Doorverhuizen na je studie. Hoe werkt het?

Als huurder weet je al hoe het bij ons werkt. Zo weet je hoe het gaat bij het tekenen van je huurovereenkomst, hoe bezichtigen werkt, en wat je te wachten staat bij verhuizen. Maar bij doorverhuizen gaan sommige dingen net iets anders, zoals onderstaande.

In het overzicht met advertenties zie je welke woonruimtes vrij zijn voor huurders die na hun studie (gaan) werken. Gebruik hiervoor de filter bij ‘doelgroep’. Kijk goed of je in aanmerking komt. Dit lees je in de advertentie. 

 

We wijzen deze woonruimtes toe op basis van je totale woonduur bij ons. Of je een uitnodiging voor een bezichtiging krijgt hangt dus af van hoe lang je al bij ons woont.  

 

Bij het toewijzen van een woning controleren we jouw inkomensgegevens. We zijn als woningcorporatie verplicht om 95% van onze woningen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen. Dit betekent dat we controleren of je niet te veel verdient.

Je kan je inkomensgegevens met ons delen op drie manieren:

 

Voor het huren van een woonruimte na je studie krijg je een tijdelijk contract voor maximaal vijf jaar. Dat betekent dat we afspreken dat je maximaal vijf jaar na het ondertekenen de woning verlaat, om deze zo weer vrij te maken voor nieuwe huurders die gaan werken.