De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Benodigde papieren

Check: zijn jouw papieren in orde?

Je hebt je ingeschreven bij Stadswonen Rotterdam, maar wat heb je allemaal nodig om straks een contract te kunnen tekenen?

Zorg dat je papieren in orde zijn zodra je je inschrijft. Want als jij de plek van je dromen gevonden hebt, kun je alleen tekenen als je die papieren kunt aantonen. Een huurcontract kunnen wij namelijk alleen aanbieden als je aan de voorwaarden voldoet: je hebt niet te veel inkomsten en als je studeert moet je dat kunnen aantonen.

Als student hoef je geen inkomensverklaring af te geven. Je moet wel kunnen bewijzen dat je studeert of gaat studeren. Dit kun je op twee manieren doen:

1. Met een bewijs van inschrijving van je studie. We hebben een handig stappenplan voor het aanvragen van een inschrijvingsbewijs bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

2. Met de brief van de DUO waarin staat dat je in aanmerking komt voor studiefinanciering. Hoe je deze brief aanvraagt vind je in het stappenplan voor het downloaden van de DUO brief.

Ben je een werkende jongere? Dan vragen we je om een bewijs van inkomen. Je kunt de hoogte van je inkomen op drie verschillende manieren aantonen:

1. Download je Inkomensverklaring bij de belastingdienst en stuur deze naar ons toe. In het stappenplan Inkomensverklaring leggen we uit hoe dit werkt.

2. Stuur ons de download van je definitieve aanslag inkomstenbelasting. In het stappenplan aanslag inkomstenbelasting leggen we uit hoe dit werkt.

3. Drie actuele loonstroken

Stadswonen Rotterdam mag haar huurwoningen tot € 710,68 (2018) alleen verhuren aan huurders met een bruto jaarinkomen tot € 22.400,- voor eenpersoonshuishoudens en € 36.798,- voor tweepersoonshuishoudens. Het gaat dan om het belastbaar inkomen voor de belastingdienst. 

Stadswonen Rotterdam

  • Meer dan 6.000 kamers en studio's
  • Vanaf € 325 p/m incl.
  • Geen borg
  • Voor studenten en jongeren only
  • Eenmalige inschrijfkosten € 25