De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Woonruimte zoeken

Studentenwoning of jongerenwoning zoeken in Rotterdam

Wonen in Rotterdam is top! Het zoeken naar een woning ook. We doen er alles aan om jouw zoektocht naar een kamer of (studenten)woning zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken.

Je kiest bij ons uit een ruim aanbod studentenkamers, studio’s en appartementen op verschillende plekken in Rotterdam. Zo hebben we altijd wel iets wat past bij jou en jouw situatie.

Onze woongebouwen liggen precies op de plekken waar je als student en jongere wil wonen in Rotterdam: in en rond het centrum en in de buurt van onderwijsinstellingen, en het openbaar vervoer. 

Bij Stadswonen Rotterdam vind je verschillende soorten woonruimte voor studenten en afgestudeerden:

 • (Studenten)kamers
  Als huurder van een kamer deel je meestal de keuken, badkamer en het toilet met één of meerdere huisgenoten. Je vindt bij ons ook kamers met een eigen badkamer en toilet.

 • Studio’s
  Dit is een ruimte voor jou alleen. Een studio is een eenkamerappartement waar de woonkamer, slaapkamer en keuken zich in één ruimte bevinden. De badkamer en het toilet zijn wel aparte ruimtes.
 • Appartementen
  Onze appartementen hebben twee of drie kamers. Je kunt hier alleen wonen of samenwonen met je partner.
 • Short stay woningen
  Dit zijn gemeubileerde studio’s en appartementen die je voor een huurperiode van maximaal een jaar kunt huren.
   

  Vijf tips om snel aan een kamer te komen:

  1. Begin op tijd
  Hoe langer je staat ingeschreven bij Stadswonen Rotterdam, hoe eerder je een kamer toegewezen krijgt. Schrijf je daarom meteen in. Sta je ingeschreven, neem dan gelijk een kijkje bij ons aanbod kamers, studio’s en appartementen om te weten wat bij je past.

  2. Reageer voor of na de zomer
  De zomerperiode is het drukst. Probeer je buiten die periode daarom alvast te oriënteren en te reageren. Dan heb je meer kans, omdat er minder woningzoekenden reageren.

  3. Wees flexibel
  Hoe kritischer je bent, hoe langer het kan duren om een huurwoning te vinden. Reageer ook op minder populaire woongebouwen. Doorverhuizen naar een van onze andere woonruimtes gaat sneller als je eenmaal huurt bij Stadswonen Rotterdam. Dit noemen de wooncarrière maken.

  4. Verbreed je zoekgebied
  De woonruimtes in de bekende wijken zoals Kralingen en het Stadscentrum zijn populairder dan die in de minder bekende gebieden als Prins Alexander en Noord. Kijk daarom ook eens bij andere wijken in Rotterdam.

  5. Bekijk je of je in aanmerking komt voor urgentie
  Met een urgentieverklaring krijg je voorrang bij het toewijzen van een woning. Bekijk of je voldoet aan de voorwaarden voor een urgentieverklaring.