De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.


Woonruimte zoeken

Studentenwoning of jongerenwoning zoeken in Rotterdam

Wonen in Rotterdam is top! Het zoeken naar een woning ook. We doen er alles aan om jouw zoektocht naar een kamer of (studenten)woning zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken.

Je kiest bij ons uit een ruim aanbod studentenkamers, studio’s en appartementen op verschillende plekken in Rotterdam. Zo hebben we altijd wel iets wat past bij jou en jouw situatie. In het aanbod staat duidelijk vermeld aan welke voorwaarden je moet voldoen om de woning toegewezen te krijgen.

Bij Stadswonen Rotterdam vind je verschillende soorten woonruimte voor studenten en afgestudeerden:

 • (Studenten)kamers
  Als huurder van een kamer deel je meestal de keuken, badkamer en het toilet met één of meerdere huisgenoten. Je vindt bij ons ook kamers met een eigen badkamer en toilet.

 • Studio’s
  Dit is een ruimte voor jou alleen. Een studio is een eenkamerappartement waar de woonkamer, slaapkamer en keuken zich in één ruimte bevinden. De badkamer en het toilet zijn wel aparte ruimtes.
 • Appartementen
  Onze appartementen hebben twee of drie kamers. Je kunt hier alleen wonen of samenwonen met je partner.
 • Short stay woningen
  Dit zijn gemeubileerde studio’s en appartementen die je voor een huurperiode van maximaal een jaar kunt huren.
   

  Ben je benieuwd hoe je snel aan woonruimte in Rotterdam komt? Dit zijn onze tips:

  1. Begin op tijd
  Hoe langer je staat ingeschreven bij Stadswonen, hoe eerder je een kamer of woning toegewezen krijgt. Sta je ingeschreven, begin op tijd met zoeken, rondom de zomerperiode is de vraag naar onze woningen groter dan de rest van het jaar.

  2. Zoek actief
  Houd het beschikbare aanbod op de website goed in de gaten en plaats een reactie op een kamer of andere woning waar je interesse naar uit gaat en waar je voor in aanmerking komt

  3. Wees flexibel
  Hoe kritischer je bent, hoe langer het kan duren om een huurwoning te vinden. Je kunt altijd later doorverhuizen naar een van onze andere kamers, studio’s of appartementen.

  De wachttijden voor kamers zijn korter dan die voor studio’s en appartementen.

  4. Verbreed je zoekgebied
  De woongebouwen in de bekende gebieden, zoals Kralingen en het Stadscentrum zijn populairder dan woongebouwen in de minder bekende gebieden als Prins Alexander en Noord.

  5. Bekijk je of je in aanmerking komt voor urgentie
  Met een urgentieverklaring krijg je voorrang bij het toewijzen van een woning. Bekijk hier of je voldoet aan de voorwaarden voor een urgentieverklaring.