De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Woning betrekken

Woning betrekken

Je wil natuurlijk meteen naar jouw nieuwe kamer of studio verhuizen. Dat is mogelijk vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst.

Sleutels

Het verschilt per soort sleutel en per woongebouw wanneer en van wie je de sleutels ontvangt. Er zijn twee soorten sleutels:

 • IJzeren sleutel 
  Je kan deze op de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst ophalen op kantoor of bij de beheerder van je woongebouw. We maken hierover een afspraak tijdens het tekenen van de huurovereenkomst.
 • Tag
  Een tag wordt voorgeprogrammeerd, zodat deze werkt op de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst. De tag ontvang je tijdens het tekenen van de huurovereenkomst.

Je ontvangt twee dezelfde sleutels. Wanneer je samen met je partner een woning betrekt, ontvang je drie dezelfde sleutels. De ontvangst van de postbussleutel verschilt per woongebouw. Voor de meeste woongebouwen geldt dat deze in de woning ligt. 

Extra sleutels bestellen

Je kan extra sleutels bestellen, voor € 19,50 per sleutel. Vraag dit bij ons aan via telefoon of e-mail. Hebben we deze op voorraad, dan ligt de sleutel binnen één werkdag voor je klaar op ons kantoor. Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee bij het ophalen van een extra sleutel.

Je kan iemand machtigen om de extra sleutel op te halen. Deze gemachtigde neemt dan mee:

 • jouw machtiging voorzien van jouw handtekening, aangevuld met de datum van ondertekening en de naam van de gemachtigde;
 • een kopie van jouw identiteitsbewijs;
 • een eigen identiteitsbewijs.

Gebreken melden

We leveren de woonruimte in goede staat aan je op. De staat van oplevering is vastgesteld met behulp van het inspectieformulier. Een kopie van dit formulier vind je in de woonruimte. Zie je gebreken die niet in het inspectieformulier zijn opgenomen? Meld deze dan via MijnStadswonen binnen zeven kalenderdagen na de ingangsdatum van de huurovereenkomst. We laten de gebreken beoordelen en stellen je op de hoogte van de conclusie. Als het nodig is laten we herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Overnemen inboedel

Wil je (een deel van) de inboedel van de huidige huurder overnemen? Stem dit met elkaar af en vul samen de verklaring overname roerende zaken in. Doe dit vóór de eindinspectie van de vertrekkende huurder.

 

Inschrijven gemeente

Volgens de Wet Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) ben je verplicht je in te schrijven bij de gemeente Rotterdam, binnen vijf dagen na de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst. Hiervoor heb je een verhuurdersverklaring nodig. Deze ontvang je van ons.

Kijk voor meer informatie over inschrijven bij de gemeente op de website van de gemeente Rotterdam.

Verzekeringen afsluiten

Stadswonen Rotterdam heeft alle woongebouwen en dus alle woningen casco verzekerd, inclusief de eventueel bij de woningen behorende inventaris. Wij adviseren jou in ieder geval de volgende verzekeringen af te sluiten:

 • inboedelverzekering, inclusief dekking van braakschade
 • aansprakelijkheidsverzekering
 • glasverzekering

Klussen in je woning

Natuurlijk wil je je nieuwe kamer, studio of appartement inrichten zoals je zelf wil, misschien met een opvallende kleur op de muur of andere gordijnen. Dit soort kleine aanpassingen mag je doorvoeren. Let er wel op dat je de woonruimte bij vertrek moet opleveren zoals je deze hebt gekregen, inclusief de geleverde vloerbedekking en gordijnen.

Wil je grotere aanpassingen doen of voorzieningen aanbrengen in je woning? Vraag dan toestemming via MijnStadswonen.

Je kan drie reacties krijgen:

 • Toestemming en de voorziening mag blijven zitten als je verhuist.
 • Toestemming, met als voorwaarde dat je de voorziening verwijdert als je verhuist.
 • Geen toestemming.

Het is jouw verantwoordelijkheid de zelf aangebrachte voorziening te onderhouden en repareren.

Tips voor inrichten

Klein wonen? Rotterdammers geven tips!

Stel een vraag