De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Woning betrekken

Naar je huurwoning

Je hebt je (studie)huurovereenkomst getekend en wil natuurlijk meteen naar je nieuwe woning of kamer verhuizen. Dat is mogelijk vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst.

Wil je later doorverhuizen? Schrijf je dan meteen weer opnieuw in. Zo bouw je inschrijfduur op en kom je sneller aan een andere woning.

Het verschilt per soort sleutel en per woongebouw wanneer en van wie je de sleutels ontvangt. Er zijn twee soorten sleutels:

1. IJzeren sleutel 
Je kunt deze op de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst ophalen op kantoor of bij de beheerder van je woongebouw. Tijdens het tekenen van de huurovereenkomst wordt hierover een afspraak gemaakt. 

2. Kaartsleutel
Een kaartsleutel wordt voorgeprogrammeerd, zodat deze werkt op de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst. De kaartsleutel ontvang je tijdens het tekenen van de huurovereenkomst.

Je ontvangt twee identieke sleutels. Wanneer je samen met je partner een woning betrekt, ontvang je drie identieke sleutels. De ontvangst van de postbussleutel verschilt per woongebouw. Voor de meeste woongebouwen geldt dat je de postbussleutel in de woning aantreft.

Extra sleutels bestellen

Je kunt een extra sleutel bestellen. De kosten hiervan bedragen € 19,50. Neem hiervoor telefonisch contact op. Indien op voorraad ligt de sleutel binnen één werkdag voor je klaar op kantoor. Neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee bij het ophalen van een extra sleutel.

Ophalen sleutel uitbesteden

Je kunt iemand machtigen om de extra sleutel op te halen. Deze gemachtigde neemt de volgende zaken mee:

  • Jouw machtiging voorzien van jouw handtekening, aangevuld met de datum van ondertekening en de naam van de gemachtigde.
  • Een kopie van jouw identiteitsbewijs.
  • Een eigen identiteitsbewijs.

We leveren de woning in goede staat aan je op. De staat van oplevering is vastgesteld met behulp van het inspectieformulier (download). Een kopie van dit formulier vind je in de woning. Constateer je gebreken die niet in het inspectieformulier zijn opgenomen? Meld deze gebreken dan via mijn Stadswonen binnen zeven kalenderdagen na de ingangsdatum van de huurovereenkomst. We laten de gebreken beoordelen en stellen je op de hoogte van de conclusie. Indien nodig laten we herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Volgens de Wet Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) ben je verplicht je in te schrijven bij de gemeente Rotterdam, binnen vijf dagen na de ingangsdatum van jouw huurovereenkomst. Hiervoor heb je een verhuurdersverklaring nodig. Deze ontvang je van Stadswonen Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over inschrijven bij de gemeente op de website van Gemeente Rotterdam.

Natuurlijk wil je een kamer, studio of appartement inrichten zoals je zelf wilt, misschien met een toffe kleur op de muur of andere gordijnen. Dit soort kleine aanpassingen mag je doorvoeren. Let er wel op dat je de kamer of woning bij vertrek moet opleveren zoals je deze hebt ontvangen, inclusief de geleverde vloerbedekking en gordijnen.

Wil je grotere aanpassingen doen of voorzieningen aanbrengen in je woning? Vraag dan toestemming in mijn Stadswonen.

Je kunt drie reacties krijgen:

  1. Toestemming en de voorziening mag blijven zitten als je verhuist.
  2. Toestemming, met als voorwaarde dat je de voorziening verwijdert als je verhuist.
  3. Geen toestemming.

Het is jouw verantwoordelijkheid de zelf aangebrachte voorziening te onderhouden en repareren.