De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Zelf regelen

Zelf online je woonzaken regelen

Bij Stadswonen Rotterdam regel je veel zaken zelf online, zoals het melden van een reparatie, je huur betalen en het aanvragen van onderverhuur.

Als huurder log je in op MijnStadswonen. Dit is jouw eigen online omgeving waar je veel woonzaken regelt. Ontdek hieronder wat je allemaal kan regelen en bekijken.

In MijnStadswonen wijzig je gemakkelijk je contactgegevens. Je vult hier ook gegevens zoals je studie of inkomen in. Zorg dat deze actueel zijn, zodat we je kunnen matchen met het juiste aanbod als je op zoek bent naar een andere woonruimte van ons.

Ook zie je in MijnStadswonen hoe je huur is opgebouwd en kan je een kopie van je huurovereenkomst opvragen. 

In MijnStadswonen vind je een overzicht van betaalde en openstaande rekeningen. Ook kan je hier de betaaldatum aanpassen. Standaard wordt de huur op de eerste dag van de maand afgeschreven. Je kan dit aanpassen naar 5 dagen later of eerder. Wat voor jou het beste uitkomt. 

In sommige gevallen mag je jouw woonruimte onderverhuren. Hiervoor vraag je toestemming via MijnStadswonen

Reparatie melden

Het onderhoud van je woning is verdeeld tussen jou als huurder en ons als verhuurder. In de Onderhoudswijzers zie je in het overzicht per onderdeel wie verantwoordelijk is en voor wie de kosten zijn. Reparaties die je zelf kan doen en die voor jouw rekening komen, hoef je niet te melden.

TIP!  Wist je al dat we handige klusvideo's hebben? Hierin laat klusjesvrouw Nadia zien hoe je stap voor stap iets repareert of goed onderhoudt.

Is de reparatie voor ons? Plan makkelijk 24/7 zelf je afspraak in via MijnStadswonen of WhatsApp . 

  • MijnStadswonen: log in, klik op ‘reparatie melden’ en plan zelf een moment waarop de aannemer kan langskomen.
  • WhatsApp: stuur een bericht naar 0229-255039. Sla dit nummer op om snel en makkelijk een gesprek te starten.
  • Bij spoed: bel 010 24 56 700. Bij spoedgevallen zoals lekkage van gas- of waterleidingen of stormschade komen we direct in actie.

Als je de huur (tijdelijk) niet kan betalen, kan je een betalingsregeling aanvragen via MijnStadswonen.

In MijnStadswonen maak je een melding van een klacht of als je overlast ervaart in je omgeving. 

Je huur zeg je op via MijnStadswonen. Let hierbij goed op de opzegtermijn, de overlappende huurperiode, de huurprijs en eventuele kosten. 

Voorinspectie

Zeg je de huur op, dan komen we bij je langs voor een voorinspectie. Bij de voorinspectie vertellen we hoe je de woning moet opleveren. 


Opleveren woning

Je woning moet je leeg, schoon en netjes achterlaten. Gebruik hiervoor de checklist met opleverpunten. We komen niet bij je langs voor een eindinspectie. We vragen je om na het  leegruimen en schoonmaken van alle ruimtes duidelijke foto’s te sturen.


Schade repareren

We controleren of je de woning oplevert zoals afgesproken. Is dit niet zo, dan moeten wij de werkzaamheden laten uitvoeren. De kosten zijn voor jouw rekening. Bekijk de kosten per onderdeel

Zorg daarom dat je schade in je woning hebt gerepareerd voordat je de woning oplevert. Is de reparatie voor ons? Meld dit dan voor je vertrek.


Overname van spullen

Wil je spullen doorverkopen of gratis aanbieden aan de nieuwe huurder? Vul vóór de oplevering van je woning de verklaring overname in en onderteken deze samen. 

Als je op zoek bent naar een andere sociale huurwoning, dan moet je bij een bezichtiging een verhuurdersverklaring van ons hebben. Je kunt de verklaring aanvragen via MijnStadswonen.

Ga je een woning bekijken van Woonstad Rotterdam, dan heb je deze niet nodig.