De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Cité

Prachtig wonen op de Kop van Zuid in een ruim en modern woongebouw; in Cité kan het. Studenten huren hier een appartement of studio, voor doorverhuizers zijn er appartementen.

Woongebouw Cité

Na een drukke dag werken of studeren kom je lekker tot rust in je huisje met een schitterend uitzicht over de stad. Ga je er liever op uit? Hotel New York, filmhuis LantarenVenster en de Cruise Terminal zijn op 5 minuten fietsen. In 3 minuten loop je naar metrohaltes Wilhelminaplein en Rijnhaven. Geef je een keer een feestje thuis? Dan huur je de feestzaal in het gebouw af, mét bar en geluidsinstallatie.

 

Appartementen en studio’s

De studio’s in Cité hebben een oppervlakte van 28 tot 33 m2. De appartementen zijn gemiddeld 55 m2. In beide gevallen heb je de keuken, badkamer en het toilet voor jezelf. Cité heeft 232 studio’s en 262 appartementen. De meeste appartementen zijn bestemd voor doorverhuizers: mensen die al bij ons huren, en na hun studie gaan werken. De studio’s en een klein deel van de appartementen zijn voor studenten. Wie een auto heeft, parkeert die tegen speciaal tarief in de parkeergarage onder het woongebouw.

 

Wonen op de Kop van Zuid

Tussen de hoge kantoorgebouwen op de Kop van Zuid heb je echt het gevoel dat je in de grote stad woont. Vanaf een terrasje aan het water heb je goed zicht op de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Er hier is genoeg te doen op het gebied van kunst en cultuur: je woont vlak bij het Nieuwe Luxor Theater, filmhuis LantarenVenster en het Nederlands Fotomuseum. Binnen no time zoek je de gezelligheid van Katendrecht op, met de Fenix Food Factory en het knusse Deliplein vol restaurantjes. Na een feestje in de Maassilo ben jij als eerste thuis en als je de Erasmusbrug over fietst, ben je zo in het centrum. Hogeschool InHolland is om de hoek, net als een van de locaties van Hogeschool Rotterdam. Andere hogeschoollocaties en de Erasmus Universiteit bereik je makkelijk met de fiets of het ov.

 

Wil je hier wonen? Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten en doorverhuizers. Hieronder zie je of er een woonruimte vrij is.

Woon je al in de Cité? Bekijk de video's voor handige doe het zelf klustips.

 

 

 

Type woongebouw
Groot
Woonlagen
27
Doelgroep(en)

Werkende
Aantal kamers
0
Aantal studio's
232
Aantal appartementen
262
Aantal shortstay kamers
0
In de appartementen is een wasmachine aansluiting aanwezig. Wanneer je een studio huurt, kun je gebruik maken van de wasmachines en drogers in de Miele Laundrette.
Aanwezig
KennisGlas aanwezig
Lift aanwezig
Er is een dakterras aanwezig

Cité

Adres Ichthushof 2 t/m 152 & Laan op Zuid 77 t/m 197
Locatie Kop van Zuid-Entrepot

Foto's