Studentenkamers, studio's en appartementen in Rotterdam

Student in Rotterdam ligt in een hangmat op zijn balkon en schrijft in een boekje.

Als de grootste studentenhuisvester van Rotterdam willen we zoveel mogelijk studenten een fijne plek bieden. Dit doen we met ruim 6.000 studentenkamers, studio’s en appartementen. Je vindt bij ons veel verschillende type studentenwoningen verspreid over Rotterdam, zodat er altijd wel een plek is die aansluit bij jouw wensen.

Unieke woongebouwen

Je woont bij ons in unieke woningen op bijzondere plekken. Onze studentenflats en andere woongebouwen zijn vaak iconen in Rotterdam en deels monumentale (kantoor)gebouwen. Wist je dat al onze kamers en appartementen in en om het centrum liggen en vlakbij de onderwijsinstellingen in Rotterdam?

Verschillende type studentenwoningen in Rotterdam

Onze kamers en studio's zijn bestemd voor studenten in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam.

Naast de kamers en studio’s hebben we appartementen waar onze huurders na hun studie in kunnen wonen. De appartementen zijn bestemd voor huurders van Stadswonen in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die inkomen hebben uit werk.

We verhuren onze woningen volgens de regels van de woningwet en de door de overheid ingestelde regels van passend toewijzen.

Type woning Uitleg Voor wie?
Studentenkamers Als huurder van een kamer deel je meestal de keuken, badkamer en het toilet met een of meer huisgenoten. Sommige kamers hebben een eigen badkamer en toilet. Studenten in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam.
Studio's Eén ruimte voor jou alleen. Je hebt een eigen keuken, badkamer en toilet. Studenten in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam.
Appartementen Twee of drie kamers voor jou alleen of voor jou en je partner. Huurders van Stadswonen Rotterdam in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die klaar zijn met hun studie en inkomen uit werk hebben.