Op 15 mei start de Kameractie voor eerstejaars studenten in Rotterdam

Eerstejaars Kameractie straatportret student

Voor aankomende studenten die vanaf september een voltijd studie in Rotterdam gaan volgen, bieden we deze zomer de Eerstejaars Kameractie 2024 aan. Als eerstejaars heb je de kans om voorrang te krijgen op kamers die in augustus vrijkomen.

We organiseren deze actie voor studenten van 16 tot en met 22 jaar die voor het eerst in Rotterdam gaan studeren aan een voltijd wo, hbo of mbo studie. We begrijpen hoe belangrijk het is voor nieuwe studenten om een goede start te maken. Als bruisende stad biedt Rotterdam veel mogelijkheden, maar we weten ook dat het vinden van een passende kamer een uitdaging kan zijn. Daarom willen we graag helpen, zodat nieuwe studenten zich snel kunnen settelen en volop kunnen genieten van alles wat Rotterdam te bieden heeft.

Eerdere jaren maakten we een selectie van een aantal woongebouwen die meededen aan de actie. Dit jaar doen alle kamers die vrijkomen in de maand augustus mee. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in een kamer in 't Hoekje in Kralingen, een van de bekendste studentenwijken van de stad? Of misschien spreekt een kamer in een oude kerk je aan? Denk dan aan Essenburgsingel in Delfshaven, waar je kunt wonen in een voormalige textielfabriek aan een prachtige groene laan op loopafstand van het Centraal Station.

Ben jij eerstejaars student in Rotterdam?

Voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor deze actie, verwijzen we je graag naar onze Eerstejaars Kameractie pagina. Ontdek welke gebouwen meedoen en lees meteen de actievoorwaarden. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!