De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Rotterdamse Kamer Kijk Dag

9 juni 2018

Rotterdamse Kamer Kijk Dag 2018 succesvol verlopen

Ga je studeren in Rotterdam? Tijdens de Rotterdamse Kamer Kijk Dag 9 juni 2018 kwamen aankomend studenten naar Rotterdam om te ervaren hoe leuk het is om te wonen in deze wereldstad. Je kunt die dag sfeerproeven in onze woongebouwen. De huidige bewoners leiden je rond en vertellen over hun woning, de wijk en het studentenleven in Rotterdam.

De Rotterdamse Kamer Kijk Dag was gratis te bezoeken. Voor jou, maar ook voor je zus, broer, een vriend of ouders die je misschien wel mee wilt nemen. In totaal kon je 17 locaties bezoeken, waarvan 10 woongebouwen van Stadswonen Rotterdam.

Centraal infopunt
Je start bij het Schielandhuis (Korte Hoogstraat 31 in Rotterdam). Dit is het centrale infopunt waarbij we je wegwijs maken in de stad en je laten zien welke woongebouwen er te bezoeken zijn. Ook kun je er terecht voor vragen zoals de kosten voor het huren van een kamer, de gemiddelde wachttijden en hoe het inschrijven werkt. 

Hoe kom je er?
We adviseren je om met het Openbaar Vervoer Rotterdam in te komen en met het OV of per fiets van plek naar plek te gaan. Dan heb je de kortste reistijd binnen de stad en kan je meer locaties bezoeken.

Twijfel je nog, of wil je gewoon weten wat je kunt verwachten? Bekijk dan het filmpje van vorig jaar. 

Praktische info

 • Voor wie: (aankomend) studenten in Rotterdam 
 • Datum: 9 juni 2018
 • Tijdstip:  Het centrale informatiepunt in het Schielandshuis is open van 10.00 tot 16.00 uur, de woongebouwen zijn te bezoeken tussen 11.00 en 15.00 uur
 •  Centraal infopunt: het Schielandhuis , Korte Hoogstraat 31, Rotterdam.
  • bereikbaar: metrohalte Beurs (P+R bij Kralingse Zoom of Slinge)

   We adviseren je om met het Openbaar Vervoer Rotterdam in te komen en met het OV of per fiets van plek naar plek te gaan. Dan heb je de kortste reistijd binnen de stad en kan je meer locaties bezoeken.

 • Locaties: In totaal openen 17 locaties hun deuren, waarvan 10 woongebouwen van Stadswonen Rotterdam
 • Toegang: gratis 

Locaties

Door heel Rotterdam zijn tussen 11.00 en 15.00 uur verschillende locaties te bezoeken. In totaal openen 17 locaties hun deuren, waarvan 10 woongebouwen van Stadswonen Rotterdam.  Bekijk ze hieronder en plan alvast je route, of laat je adviseren bij het centrale infopunt in het Schielandhuis (Korte Hoogstraat 31). Het infopunt is open van 10.00 tot 16.00 uur.  

De Rotterdamse Kamer Kijk Dag is een initiatief van Stadswonen Rotterdam, Wonen in Rotterdam en SSH.