De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Huuraanpassing 2021

De overheid besluit ieder jaar hoeveel de huur mag stijgen. Daarna passen wij onze huurprijzen aan. We hebben dit jaar goed nieuws! Want de basishuur van alle sociale huurwoningen blijft hetzelfde. Mensen met een laag inkomen of verlies van inkomen krijgen dit jaar ook huurverlaging.

 

Jouw huurprijs voor 2021

Je hebt van ons een brief gekregen via de post of e-mail. Hierin staat jouw nieuwe huurprijs voor 1 juli 2021 tot 1 juli 2022. Je nieuwe huur zie je ook op MijnStadswonen.


Eenmalige huurverlaging

Je komt in aanmerking voor huurverlaging wanneer je in een zelfstandige sociale huurwoning woont. Woon je op kamers of huur je een vrije sector woning, dan kom je niet in aanmerking voor eenmalige huurverlaging. Lees meer over de huurverlaging.

 

Bezwaar maken 

Je kan alleen bezwaar maken als je een vrije sector woning huurt en je meer dan 2,4% huurverhoging hebt gekregen. De huurverhoging voor vrije sector huur (met een huurprijs vanaf €752,33 per maand en in 2020 vanaf € 737,14 per maand) is dit jaar de inflatie plus 1%. Dat is dus in totaal 2,4% huurverhoging. Heb je meer dan 2,4% huurverhoging gekregen? Maak dan bezwaar via de huurcommissie. Dit kan tot 1 juli 2021. 


Servicekosten: nieuwe voorschotbedragen vanaf 1 juli 2021

In de brief over de huuraanpassing staan het oude en nieuwe bedrag van de servicekosten en de overige kosten. Het nieuwe bedrag is bepaald met de afrekening van de servicekosten en overige kosten van 2020. Ook hebben we gekeken naar de prijzen die we in 2021 verwachten. Je krijgt van ons een aparte brief over de afrekening van de servicekosten en overige kosten.


Problemen met betalen

Door de Coronacrisis zijn veel mensen in de problemen gekomen. Voor iedereen die hulp nodig heeft, bieden wij hulp aan. Verwacht je problemen met betalen, omdat je inkomen bijvoorbeeld daalt? Wacht niet en neem contact op met 010 245 67 00 voor de mogelijkheden.


Meer informatie

Kijk bij de veelgestelde vragen over huuraanpassing.