De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

5 tips om snel een woonruimte te vinden

Ben jij op zoek naar een kamer, studio of appartement in Rotterdam? Bekijk deze vijf tips om snel aan een woning van Stadswonen Rotterdam te komen.


Tip 1: Begin op tijd

Hoe langer je staat ingeschreven bij Stadswonen Rotterdam, hoe eerder je een kamer of woning toegewezen krijgt. Schrijf je daarom meteen in. Sta je ingeschreven, neem dan gelijk een kijkje bij ons aanbod kamers, studio’s en appartementen om te weten wat bij je past.


Tip 2: Reageer voor of na de zomer

De zomerperiode is het drukst. Probeer je buiten die periode daarom alvast te oriënteren en te reageren. Dan heb je meer kans, omdat er minder woningzoekenden reageren.


Tip 3: Wees flexibel

Hoe kritischer je bent, hoe langer het kan duren om een huurwoning te vinden. Reageer ook op minder populaire woongebouwen. Doorverhuizen naar een van onze andere woonruimtes gaat sneller als je eenmaal huurt bij Stadswonen Rotterdam. Dit noemen de wooncarrière maken.


Tip 4: Verbreed je zoekgebied

De woonruimtes in de bekende wijken zoals Kralingen en het Stadscentrum zijn populairder dan die in de minder bekende gebieden als Prins Alexander en Noord. Kijk daarom ook eens bij andere wijken in Rotterdam.


Tip 5: Bekijk of je in aanmerking komt voor urgentie

Met een urgentieverklaring krijg je voorrang bij het toewijzen van een woning. Bekijk of je voldoet aan de voorwaarden voor een urgentieverklaring.

Speciaal voor eerstejaars

Ben je (aankomend) eerstejaars in Rotterdam? Kijk dan bij onze tips, acties en evenementen speciaal voor eerstejaars studenten. Zo heb je bij de Kameractie als eerstejaars, eerste kans. En kun je tijdens de Kamer Kijk Dag sfeerproeven in onze woongebouwen.

Lees meer