De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Kamer huren in Rotterdam - 5 tips!

Op zoek naar een (studenten)kamer in Rotterdam? De leukste tijd van je leven breekt aan en het begint bij Stadswonen Rotterdam! Hoe het werkt? Wij verzamelden vijf tips die jou helpen bij het vinden van de perfecte studentenwoning.

Tip 1 - schrijf zo vroeg mogelijk in

Schrijf je zo vroeg mogelijk in bij Stadswonen Rotterdam, want hoe langer je ingeschreven staat, hoe hoger je op de wachtlijst komt te staan.

In de zomerperiode komen de meeste kamers vrij. Als jij dan al een tijdje bent ingeschreven, kom je sneller in aanmerking voor een kamer dan iemand die nog geen inschrijving heeft. Vanaf het moment van je inschrijving bouw je inschrijfduur op: hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans op een woning. Afhankelijk van jouw profiel (leeftijd, inkomen, studie) mag je reageren op het aanbod aan kamers en appartementen Een inschrijving kost eenmalig €25,- . Je betaalt hierna bij bemiddeling alleen nog administratiekosten, maar geen maand huur borg of sleutelgeld. Meer informatie over een woning vinden

Tip 2 - Eerstejaars? Check onze actie

Word je na de zomer eerstejaars student aan de hogeschool of Erasmus universiteit in Rotterdam?

Speciaal voor eerstejaars studenten heeft Stadswonen Rotterdam een kameractie in petto, waardoor een selectie van ons aanbod aangewezen wordt speciaal voor eerstejaars studenten. Zo maak je nog eerder kans op een kamer deze zomer. Check onze speciale pagina en meld je aan voor meer info

Tip 3 - Zoek actief en wees flexibel

Houd het aanbod goed in de gaten en zoek actief.

  • Hoe meer wensen je hebt, hoe kleiner de kans dat er een kamer vrijkomt die echt aan al jouw eisen voldoet
  • De zomerperiode is het drukst. Probeer buiten die periode alvast te gaan oriënteren en reageren. Dan heb je meer kans, omdat er minder mensen reageren.
  • Reageer ook op minder populaire gebouwen. Doorverhuizen naar één van de andere 6.000 kamers gaat sneller als je eenmaal huurt bij Stadswonen.

Tip 4 - Hospiteren kun je leren ;-)

Als een kamer vrijkomt, kiezen achterblijvende huurders (jouw mogelijk toekomstige huisgenoten) er soms voor om hun nieuwe huisgenoot zelf te selecteren.

Hospiteren heet dat. En dat is leuk. Als het klikt! Voor iedereen is het dan namelijk fijn dat er een klik is met een nieuwe huurder. De belangrijkste tip hierin: blijf vooral gewoon lekker jezelf. Meer info over hospiteren

Tip 5 - Maak je papieren in orde!

Een huurcontract kunnen wij alleen aanbieden als je aan de voorwaarden voldoet: je hebt niet teveel inkomsten en als je studeert moet je dat kunnen aantonen.

Stadswonen Rotterdam mag haar huurwoningen alleen verhuren aan mensen tot een bepaalde inkomensgrens. Als je studeert hoef je niet je inkomen aan te tonen. Heb je inkomen uit werk? Bij doelgroepen en voorwaarden ontdek je de inkomensgrenzen per doelgroep en type woning.  Studenten moeten daarnaast aantonen dat zij in Rotterdam studeren.

Ben je student? Zorg er voor dat je:

Werk je? Zorg er dan voor dat je:

  • Je inkomensverklaring kunt overleggen. Aanvragen doe je bij de belastingdienst.

Stadswonen Rotterdam

  • meer dan 6.000 kamers en studio's
  • vanaf ± € 300,- p/m incl.
  • Geen borg
  • Voor studenten en jongeren only
  • Eenmalige inschrijfkosten € 25,-

Kaart met woongebouwen

Bekijk waar onze woongebouwen staan en zie waar kamers vrij zijn.

Direct zoeken

Wil je direct op zoek naar jouw ideale woning? Schrijf je in en zoek in het aanbod een woning waar je interesse naar uit gaat en waarvoor je in aanmerking komt.