De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Woontip! Wat kan je doen tegen wateroverlast in je woning?

26 sep 2023

Woontip! Wat kan je doen tegen wateroverlast in je woning?
Als inwoner van ‘waterstad’ Rotterdam, heb je kans op wateroverlast. Het weer laat zich niet echt voorspellen, maar dat het vaak regent in Nederland is wel een zekerheid. En flink ook.

 


Bescherm je huis bij wateroverlast

Je kunt niet zelf voorkomen dat de Maas of het riool overstroom. Gelukkig kun je wel veel doen om je woning te beschermen tegen wateroverlast. We delen hieronder een paar handige tips.


Als je dakgoot of balkonafvoer vol zit met bladeren of ander vuil, loopt het regenwater niet goed door en zoekt het een andere weg. Misschien wel naar binnen. Controleer minimaal een keer per jaar of de regenpijp nog goed vastzit aan de dakgoot. En haal bladeren of ander vuil regelmatig uit je dakgoot of van je balkon. Is het toch verstopt geraakt? Haal dan de bladeren weg als je er zelf (met een ladder) bij kunt. Lukt dit niet? Vraag dan een reparatie aan via MijnStadswonen of Whatsapp (0229-255039).


Ligt je woning laag? Het water kan dan je huis binnenlopen. Met zandzakken en een plank voor de deuropeningen, kan je het water tegenhouden. Er zijn ook speciale waterschotten te koop die je makkelijk tijdelijk in de deuropening plaatst.


Een tuin met tegels is makkelijk in onderhoud, maar het is niet handig als het heel hard regent. Tegels kunnen al dat water niet aan. Aarde neemt water beter op. Heb je een tuin? Zorg dan in ieder geval voor een stukje aarde met planten tegen je huis aan. Heb je geen tuin? Je mag zelf een geveltuintje (laten) aanleggen. Je haalt dan een rijtje tegels dicht bij je huis weg en zet hier bloemen of planten in. Meer tips en hoe je het kunt laten doen, vind je bij Groenemorgen.


Soms lukt het niet om het water tegen te houden. Het is dan belangrijk om snel te handelen. Draai de gashoofdkraan dicht, zet de elektriciteit uit en ontkoppel alle apparaten. Leg waardevolle spullen als foto’s en belangrijke papieren zo hoog mogelijk in je woning. Elektrische apparaten die je kan verplaatsen, leg je ook het best zo hoog mogelijk.

Na deze noodmaatregelen bel je direct Stadswonen Rotterdam: 010 24 56 700


Zie je dat water opborrelt in je toilet, wasbak of doucheputje? Leg er dan een handdoek in. Komt het water snel omhoog en loopt de ruimte van het toilet, de wasbak of douche ook onder? Doe de deur dicht en plaats dekens of handdoeken op de grond tegen de deur aan, zodat deze het water tegen kunnen houden.

Na deze noodmaatregelen bel je direct Stadswonen Rotterdam: 010 24 56 700


Extra tip: inboedelverzekering

Sluit altijd een inboedelverzekering af. Hiermee verzeker je je spullen bij stormschade. Zonder inboedelverzekering moet je bij storm alle kosten aan je eigen spullen zelf betalen, denk aan je meubels, laminaat en elektrische apparaten.

17 apr 2024

Dit is de huuraanpassing voor 2024

Vanaf vandaag krijgen huurders een bericht van ons over de huuraanpassing. De huur gaat omhoog. Een huurverhoging is natuurlijk nooit leuk, maar het is wél nodig omdat alles duurder wordt, ook voor ons. Bouwkosten en prijzen van materialen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Als we de huren minder of helemaal niet verhogen, kunnen we minder doen. Bijvoorbeeld woningen minder goed onderhouden en verduurzamen, en minder woningen bouwen. Terwijl daar nu juist veel behoefte aan is.

Lees meer
26 sep 2023

Woontip! Voorkom schade door storm

Je kijkt uit het raam, een tak vliegt voorbij, de dakpannen van je overbuurman lijken de strijd met de wind te verliezen en een fietser verdwijnt bijna in een plas water. Het stormt weer eens in Nederland. Je bent blij dat je niet buiten bent. Binnen is het lekker warm en droog. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Samen zorgen we ervoor dat jouw woning warm, droog en veilig blijft.

#woontips
Lees meer
21 jun 2022

Op vakantie? Laat je woning goed achter met deze tips

Van veilig tegen inbraak tot tegengaan van sluipverbruik: hieronder vind je de handigste tips om je huis goed achter te laten als je op vakantie gaat of de zomer bij je ouders doorbrengt. En als bonus nog een tip voor als je thuiskomt.

#woontips
Lees meer