De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Woontip! Voorkom schade door storm

26 sep 2023

Woontip! Voorkom schade door storm
Je kijkt uit het raam, een tak vliegt voorbij, de dakpannen van je overbuurman lijken de strijd met de wind te verliezen en een fietser verdwijnt bijna in een plas water. Het stormt weer eens in Nederland. Je bent blij dat je niet buiten bent. Binnen is het lekker warm en droog. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Samen zorgen we ervoor dat jouw woning warm, droog en veilig blijft.

 Hoe voorkom je schade door storm?

Zware buien en harde wind kunnen voor flinke schade aan je woning en balkon zorgen. Je voorkomt veel problemen door op te ruimen. Controleer ook een paar keer per jaar of alles aan je woning nog vastzit.


Je woning en balkon

  • Doe alle ramen en deuren helemaal dicht als er een storm komt. Heb je ze toch op een kiertje staan, dan vergoedt de verzekering de schade niet.
  • Haal meubels, bloempotten en andere losse onderdelen van je balkon of dakterras.
  • Controleer of het privacyscherm op je balkon of terras nog goed aan je woning vastzit.

Neem contact met ons op bij:

  1. Losliggende dakgoten en loshangende regenpijpen
  2. Water op een plat dak.
  3. Loszittende privacyschermen op je balkon of terras.

We komen dan zo snel mogelijk om het probleem op te lossen.


In de buurt

Staan er in de buurt van je woning bomen met dode en loshangende takken? Of zie iets anders dat voor problemen kan zorgen tijdens een storm? Meld dit dan altijd bij de gemeente. Dit kan makkelijk via de app MeldR.


Toch stormschade? We helpen je graag!

Heb je schade aan je woning en woongebouw? Neem bij spoed contact met ons op via 010 24 56 700. Geen spoed, meld dan de schade via:

  • Whatsapp: stuur een bericht naar 0229-255039
  • MijnStadswonen: log in, klik op ‘reparatie melden’ en plan zelf een moment waarop de aannemer kan langskomen.

Schade aan je inboedel kan je melden bij je verzekeringsmaatschappij.


Wateroverlast door storm?

Komt er water in je woning? Zorg dan eerst voor veiligheid! Zet de elektriciteit uit en haal alle stekkers uit de stopcontacten. Plaats waardevolle spullen als foto’s, belangrijke papieren en elektrische apparaten zo hoog mogelijk in je woning. Verdere stappen vind je bij Bescherm je huis bij wateroverlast.


Belangrijk om te weten

Als de storm nog niet voorbij is, kan het zijn dat wij of de aannemer niet direct in actie kunnen komen. Monteurs mogen voor de veiligheid met zware wind niet op het dak. Als dit het geval is, kijken we samen met jou naar een tijdelijke oplossing.

Wanneer is het stormschade?
Voor de verzekering is het handig om te weten of je echt stormschade hebt. Dit is afhankelijk van de windkracht. Schade door de wind is officieel stormschade wanneer het is veroorzaakt door windkracht 7 of hoger. Dit moet zijn vastgelegd door het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut).

Extra tip: inboedelverzekering

Sluit altijd een inboedelverzekering af. Hiermee verzeker je je spullen bij stormschade. Zonder inboedelverzekering moet je bij storm alle kosten aan je eigen spullen zelf betalen, denk aan je meubels, laminaat en elektrische apparaten.

17 apr 2024

Dit is de huuraanpassing voor 2024

Vanaf vandaag krijgen huurders een bericht van ons over de huuraanpassing. De huur gaat omhoog. Een huurverhoging is natuurlijk nooit leuk, maar het is wél nodig omdat alles duurder wordt, ook voor ons. Bouwkosten en prijzen van materialen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Als we de huren minder of helemaal niet verhogen, kunnen we minder doen. Bijvoorbeeld woningen minder goed onderhouden en verduurzamen, en minder woningen bouwen. Terwijl daar nu juist veel behoefte aan is.

Lees meer
26 sep 2023

Woontip! Wat kan je doen tegen wateroverlast in je woning?

Als inwoner van ‘waterstad’ Rotterdam, heb je kans op wateroverlast. Het weer laat zich niet echt voorspellen, maar dat het vaak regent in Nederland is wel een zekerheid. En flink ook.

#woontips
Lees meer
21 jun 2022

Op vakantie? Laat je woning goed achter met deze tips

Van veilig tegen inbraak tot tegengaan van sluipverbruik: hieronder vind je de handigste tips om je huis goed achter te laten als je op vakantie gaat of de zomer bij je ouders doorbrengt. En als bonus nog een tip voor als je thuiskomt.

#woontips
Lees meer