De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Waar gaan al die mensen toch naartoe?

04 jun 2019

Waar gaan al die mensen toch naartoe?
Zoek je inspiratie om te bepalen waar je na jouw woontijd bij Stadswonen Rotterdam naartoe kan? Of ben je gewoon enorm nieuwsgierig naar wat anderen doen? Wij wilden in ieder geval heel graag weten waarom vertrekkende huurders verhuizen en waar ze dan naartoe gaan. En als je iets wil weten, moet je ernaar vragen. Want dan krijg je antwoorden en die delen we hier met jou.

Waarom gaat dat heen?

Alleen is ook maar alleen denken de meeste vertrekkende huurders: samenwonen is de meest genoemde reden om te verhuizen. Op een goede tweede plek komt ‘groter willen wonen’ wat heel goed kan samenvallen met samenwonen. Je moet elkaar natuurlijk wel een beetje de ruimte kunnen geven.

De top 4 redenen om te verhuizen:

samenwonen                                                           21%  
groter wonen 18%
afstuderen 17%
andere locatie 15%

En waar gaat dat heen dan?

Wat is het fijn om te horen dat zoveel ‘Stadswoners’ in Rotterdam blijven wonen! Ver, ver, ver daarachter komen Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

 

EENMAAL EEN ROTTERDAMMERT
ALTIJD EEN ROTTERDAMMERT

Favo wijk in Rotterdam

Uit onze poll in de vorige nieuwsbrief lieten jullie weten dat het Centrum (36%) jullie favoriete plek is om te wonen. Kralingen-Crooswijk staat met 33% op een goede tweede plek.


En voor welke woning kiezen ze?

De meeste vertrekkende huurders blijven voorlopig huren. 33% gaat voor een woning in de vrije sector en 22% verhuist naar een kamer waar douche, toilet en keuken gedeeld worden met andere bewoners.

De koopmarkt is op dit moment niet gemakkelijk voor starters. Toch is het 22% van de vertrekkende huurders gelukt om een koopwoning te vinden. En dat vinden we mooi om te horen!

Waar ga jij naartoe als je je kamer of studio verlaat? Ben je al aan het kijken naar een nieuwe woning?

 

05 jun 2019

Top 3 zomerse recepten voor thuisblijvers

Heeft jouw level van blut zijn een nieuw dieptepunt bereikt en kom jij qua vakantie niet verder dan het park? Maak er dan het beste van met deze drie simpele vakantiegerechten.

#geengeld #woontips
Lees meer
14 mrt 2019

Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

#woontips
Lees meer
12 feb 2019

Van hok naar huiskamer

Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

#wooncommissie
Lees meer