De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Waar gaan al die mensen toch naartoe?

04 jun 2019

Waar gaan al die mensen toch naartoe?
Zoek je inspiratie om te bepalen waar je na jouw woontijd bij Stadswonen Rotterdam naartoe kan? Of ben je gewoon enorm nieuwsgierig naar wat anderen doen? Wij wilden in ieder geval heel graag weten waarom vertrekkende huurders verhuizen en waar ze dan naartoe gaan. En als je iets wil weten, moet je ernaar vragen. Want dan krijg je antwoorden en die delen we hier met jou.

Waarom gaat dat heen?

Alleen is ook maar alleen denken de meeste vertrekkende huurders: samenwonen is de meest genoemde reden om te verhuizen. Op een goede tweede plek komt ‘groter willen wonen’ wat heel goed kan samenvallen met samenwonen. Je moet elkaar natuurlijk wel een beetje de ruimte kunnen geven.

De top 4 redenen om te verhuizen:

samenwonen                                                           21%  
groter wonen 18%
afstuderen 17%
andere locatie 15%

En waar gaat dat heen dan?

Wat is het fijn om te horen dat zoveel ‘Stadswoners’ in Rotterdam blijven wonen! Ver, ver, ver daarachter komen Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

 

EENMAAL EEN ROTTERDAMMERT
ALTIJD EEN ROTTERDAMMERT

Favo wijk in Rotterdam

Uit onze poll in de vorige nieuwsbrief lieten jullie weten dat het Centrum (36%) jullie favoriete plek is om te wonen. Kralingen-Crooswijk staat met 33% op een goede tweede plek.


En voor welke woning kiezen ze?

De meeste vertrekkende huurders blijven voorlopig huren. 33% gaat voor een woning in de vrije sector en 22% verhuist naar een kamer waar douche, toilet en keuken gedeeld worden met andere bewoners.

De koopmarkt is op dit moment niet gemakkelijk voor starters. Toch is het 22% van de vertrekkende huurders gelukt om een koopwoning te vinden. En dat vinden we mooi om te horen!

Waar ga jij naartoe als je je kamer of studio verlaat? Ben je al aan het kijken naar een nieuwe woning?

 

25 jun 2020

Let the summer(job) begin

Ben jij op zoek naar een vakantiebaantje voor deze zomer? Wij hebben de leukste bijbaantjes in 010 voor jou gevonden! Indoor of outdoor? We got you covered! Check hier welk type je bent:

#geengeld
Lees meer
22 jun 2020

Het studentenleven van Dana in corona-tijd

Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Dana maakt er het beste van. Ze heeft nu meer tijd om te koken, ontdekt nieuwe plekjes in de stad en voor vakantie hoeft ze niet ver weg: ‘Zomer in Rotterdam is ook genieten!’

#hometour
Lees meer
05 mei 2020

Op kamers gaan in coronatijd: hoe werkt dat?

Je gaat studeren in Rotterdam en wil op kamers. Hartstikke leuk, maar hoe gaat dat met de coronaregels? En kan dat allemaal nog wel? Ja hoor, het kan gewoon! Of misschien niet helemaal ‘gewoon’, sommige dingen gaan net even iets anders. We praten je bij over hoe jij die leuke kamer huurt en geven je een aantal verhuistips.

#woontips #nieuwstekkie
Lees meer