De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Tess en Nina

07 mrt 2017

Roomies Tess en Nina
Tess en Nina wonen sinds een paar jaar in het Oude Noorden van Rotterdam. Inmiddels zijn de vriendinnen ingeburgerd en bevalt wonen in de Rotterdam meer dan goed! Samenwonen klinkt heel verleidelijk, maar hoe zorg je dat de vriendinnenband goed blijft?

'Vroeg opstaan went denk ik nooit'

Namen: Tessa (23) en Nina (21)
Wonen in: Oude Noorden Rotterdam
Studeren: Verpleegkunde bij Hogeschool Rotterdam en Journalistiek bij Hogeschool Fontys Tilburg

Hoe zijn de taken verdeeld in huis?
Tess: Sinds kort werken we in huis met een corvee rooster. Je begrijpt wel dat wonen in een huis met meerdere meiden voor veel chaos zorgt. Zo’n schoonmaakrooster is dan wel erg handig!
Nina: Vooral in de weekenden liggen er overal spullen. De eetkamer tafel wordt een soort enorme make-up tafel en de bank doet het goed als een stortplaats voor onze kleren.

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft?
Tess: We zitten eigenlijk nooit echt op elkaars lip. Iedereen in huis doet zijn eigen ding. We werken alle drie ergens anders en volgen andere studies. Ik denk dat je dit heel goed moet scheiden, omdat het op deze manier het langst leuk blijft.
Nina: We proberen natuurlijk wel elke week tijd voor elkaar vrij te maken. We koken, lunchen en borrelen vaak met elkaar, zodat we niet langs elkaar heen leven.

Hoe omschrijf je de ander: nachtdier of ochtendmens?
Tess: Allebei zijn we denk meer nachtdieren dan ochtendmensen. Vroeg opstaan went denk ik nooit helemaal.

Wat staat er altijd in jullie koelkast en waarom?
Tess: Aanmaak limonade, dit werkt altijd goed tegen de nadorst van mijn kater.’
Nina: Op mijn plankje in de koelkast staat nooit zo heel veel, als ik onderweg ben naar Tilburg haal ik vaak iets lekkers op het station. Dure hobby, dat dan weer wel.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
Tess: De woonruimtes in Rotterdam zijn goed betaalbaar. Hierdoor kan je als student in een leuk appartement of kamer wonen en ook nog genoeg leuke dingen blijven doen.
Nina: Er zijn genoeg tentjes waar je gezellig kan borrelen. Vooral in de zomermaanden zijn er zo veel terrasjes waar je lekker kan neerploffen voor een wijntje. Een ander pluspunt is natuurlijk dat alle winkels om de hoek zitten!

Tip aan nieuwe Rotterdammers

Tess: Wonen met huisgenoten die dezelfde smaak en maat hebben. Zo ging ik van één naar drie kledingkasten.

Nina: Borrelen bij bokaal, burgers eten bij Ter Marsch en vooral veel dansjes doen in de Vibes.

What to do in Rotterdam Noord?

Tess: Houd je van taart? Dan moet je zeker langs Lof der Zoetheid. Als echte zoetekauw ben je hier aan het juiste adres!

Nina: Geef mij maar tapas van Destino! Hier vind je niet van de doorsnee Spaanse hapjes, maar een heleboel andere lekkere dingen. Het Westerkaatje is ook een aanrader, een heerlijke traiteur als je geen zin hebt om in de keuken te staan.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer