De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Bas en Melissa

09 jun 2017

Roomies Bas en Melissa
Bas en Melissa wonen samen in Rotterdam Noord. De twee wonen hier nu meer dan een jaar en de buurt bevalt hen meer dan goed.

'Rotterdam voelt als een groot dorp'

Namen: Bas en Melissa
Wonen in: Noord, Rotterdam 
Studeren: Small business en Retail management bij Hogeschool Rotterdam 

Waarom hebben jullie voor deze buurt gekozen? 
Bas: We hebben voor Noord gekozen omdat het lekker centraal ligt. Dichtbij het stadscentrum, maar ook bij de snelweg.
Melissa: De buurt is jong en hip en er zijn hier veel leuke eettentjes en kleine barretjes te vinden. De laatste tijd komen er ook steeds meer leuke tentjes bij, je merkt dat dit deel van de stad bruist. Ook is het een veilige buurt om in te wonen. Wel zo handig als ik ’s nachts alleen naar huis moet fietsen.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk? 
Bas: Wonen in Rotterdam voelt als wonen in een groot dorp, maar dan met alle gemakken van de stad op steenworp afstand. Als we een lekker hapje willen eten zitten we zo in een leuk tentje in de stad.  
Melissa: Onze vrienden wonen ook allemaal in de stad. Dat maak wonen in Rotterdam extra leuk!

Wat vinden jullie de leukste plek in Rotterdam? 
Bas: Het is misschien wat cliché, maar de meest bijzondere plek in Rotterdam vind ik toch wel de Erasmusbrug. Hier kun je de hele skyline van Rotterdam bewonderen en de Maas natuurlijk!
Melissa: Ik vind de Meent toch wel de leukste plek in Rotterdam. Voor een goed terras of middagje shoppen zit je hier goed. Een ander favo plekje is voor mij de Markthal. Hier vind je alles onder één dak. Heel erg fijn om hier na een middag college of dagje werken wat boodschapjes te doen.

Wat staat er altijd in jullie koelkast? 
Vrij weinig ha-ha. Wij doen doen bijna iedere dag boodschappen.. Eigenlijk heel onhandig, maar dat is er zo ingeslopen.


Tip aan nieuwe Rotterdammers

Bas: Ga zeker een keertje naar Feyenoord. Een super toffe ervaring als je nog nooit bij een wedstrijd bent geweest. Je kunt er met een watertaxi heen, echt een aanrader!

Melissa: Een bezoekje aan de Ballentent is zeker de moeite waard. Hier kun je de lekkerste gehaktballen van de stad eten.

What to do in Rotterdam Noord?

Bas: Een bezoekje aan de dierentuin natuurlijk!


Melissa: Brasserie Tines heeft sinds kort haar deuren geopend op de Bergselaan. Hier kun je lekker lunchen of dineren. Echt een top tentje.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer