De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Room tour van Laura

11 jul 2017

Room tour van Laura
Laura heeft niets te klagen aan de Westersingel. Vanaf het dakterras kijkt ze uit over de stad én ze heeft haar eigen badkamer.

‘Het dakterras is HUGE!’

Naam: Laura 
Studeert: Docente Duits tweedegraads bij de Hogeschool Rotterdam 
Woont in: woongebouw Westersingel in het centrum van Rotterdam

Waarom heb je gekozen voor de Westersingel?  
Het zit dicht bij de stad maar ook bij het groenste deel van Roterdam; het Museumpark. En… het dakterras is HUGE! Je kijkt uit over heel Rotterdam, fantastisch. Ook vind ik het chill dat iedereen hier een eigen badkamer heeft. En dat voor een student!

De stad en veel groen om de hoek dus, wat zit er nog meer?  
Heel veel. Een stuk of drie supermarkten, musea, sportscholen en natuurlijk het Erasmus Medisch Centrum. Binnen twee minuten ben je op de Witte de With, dé uitgaansstraat van Rotterdam.

Waarom ben je via Stadswonen Rotterdam gaan huren? 
Stadswonen is hartstikke betrouwbaar. Ik ben geen fan van huisjesmelkers, daarom heb ik voor deze woningcorporatie gekozen.


Om de hoek bij Laura: de Witte de With

Laura kan rollend naar huis na een avond doorzakken op de Witte de With, de meest bruisende straat van Rotterdam. Studenten, hipsters, expats; alles en iedereen komt hier samen. Tot in de late uurtjes chill je op de terrassen van het NRC, De Zondebok & ’t Zwarte Schaap en De Witte Aap, door Lonely Planet uitgeroepen tot beste bar ter wereld. De Wunderbar en Performancebar is waar je moet zijn voor de meest vreemde ervaringen en ontmoetingen, je bent gewaarschuwd! Sla vooral de nieuwste aanwinst van de Witte de With niet over; Bierboutique.

3 x Witte de With

  • Supermercado voor de echte streetfood vibe
  • Sneaker walhalla bij Seventy5
  • De IJssalon: ijsjes die je geproefd móet hebben


01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer