De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Room tour van Josine

07 okt 2017

Room tour van Josine
Josine kreeg snel een kamer via de Eerstejaars Kameractie. Ze woont heel gezellig in de Bredestraat, maar droomt stiekem al van een eigen studio of appartement.

'Je woont hier midden in de stad'

Naam:   Josine 
Studeert:   Master of Global Business & Sustainability bij Erasmus Universiteit 
Woont in:  woongebouw Bredestraat in het centrum van Rotterdam

Bevalt het wonen in de Bredestraat? 
Zeker, het ligt op een fantastische locatie midden in de stad. Je kunt in dit gebouw starten in een kamer en vervolgens doorgroeien naar een zelfstandige studio. Handig voor als ik ooit wat meer privacy wil. Maar voor nu is het heel gezellig hoor. 

Wat is er zo gezellig? 
Ik woon met leuke mensen in het gebouw, we hebben goed contact. Via een Facebookpagina houden we elkaar op de hoogte van nieuwtjes en leuke activiteiten. Zo komt er binnenkort een bbq aan.

Hoe ben je aan een kamer gekomen? 
Ik kreeg vrij snel een kamer via de eerstejaars kameractie van Stadswonen. Ideaal, want als je eenmaal huurt bij Stadswonen kun je gemakkelijk doorstromen naar een andere ruimte in een ander of hetzelfde woongebied. Wooncarrière noemen ze dat.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer