De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - deel I

07 mrt 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - deel I
Rotterdam leeft en is een geweldige stad om in te wonen. Vermijd de drukke, bekende plekken, de stad kent juist heel veel verborgen schatten. Lees mee met de leukste praatjes over Rotterdamse straatjes.

De Oude Dijk en Lusthofstraat in Kralingen
Kralingen is de bekendste studentenwijk van Rotterdam, met heel veel leuke straatjes. Voor de lekkere trek moet je absoluut naar de Oude Dijk. Ga bijvoorbeeld naar restaurants Thuisch of Vis op de Dijk. Ook is er genoeg aanbod voor afhaal, zoals Curry’s en de Sushi Company. Winkelen bij speciaalzaken kan goed in de Lusthofstraat. Daar zijn volop lunchrooms, kaasboeren en cadeaushops. De Vlietlaan is de laatste jaren enorm in ontwikkeling, steeds meer creatieve ondernemers vestigen hier, zoals Jordy’s Bakery en de Patatbakkert. De Kortekade is met stamkroeg Stobbe en osteria Vicini bekend onder zowel studenten als klassieke Kralingers.

De Nieuwe Binnenweg in Stadscentrum West
De Koopgoot en Lijnbaan kennen we allemaal. Op zoek naar een niet alledaagse straat in het centrum van Rotterdam? De Nieuwe Binnenweg zit vol hotspots voor goed eten, shoppen en uitgaan. Een heerlijk vers belegd broodje scoor je bij het Vlaamsch Broodhuys. De lekkerste taartjes van Rotterdam haal je bij Koekela. Voor een goede borrel(hap) plof je neer op het terras van het Wester Paviljoen of bij café Stalles.

De Pannenkoekstraat in Stadscentrum Oost
Aan de andere oostkant van het centrum is de Pannenkoekstraat de laatste jaren in trek bij zowel ondernemers als publiek. Vele barretjes, eettentjes en kledingboetiekjes hebben er hun plekje gevonden. Begin je dag goed met een mega healthy ontbijt bij Sajoer. Shoppen doe je het beste met een goed gevulde maag. Voor dames zijn Louen en Imagine by Kim een echte aanrader. Gegarandeerd een nieuwe outfit! Natuurlijk is er ook aan de mannen gedacht. In 2016 opende het Rotterdamse mannenkleding merk The Goodpeole haar eerste winkel in deze straat. Trek in een lekker biertje? Café Bokaal heeft keuze genoeg!

Zwaanshals in het Oude Noorden
In de up-coming wijk het Oude Noorden zit de kilometerslange straat Zwaanshals. Creativiteit lijkt hier het motto. De straat zit vol kleine en unieke zaken zoals Volle Kast voor tweedehands kleding en Ja Wol voor al je breimateriaal. Winkelen maakt hongerig, ook daar is aan gedacht. Een super gezonde en luxe lunch eet je bij Bertmans. Meer trek in suikers? Ga langs Lof der Zoetheid voor een van de prachtige gebakjes. Houd je zelf van kokkerellen? Loop dan binnen bij Kookpunt met ruim 3000 m2 aan kookspullen. Sluit je dag lekker af met tapas van Destino.

Enthousiast geworden?

Jeetje wat is het toch fijn om Rotterdammer te zijn. Wil jij wonen in de buurt van deze leuke straatjes? Stadswonen Rotterdam heeft aanbod door heel de stad, dus ook in en rond deze straten. Kijk snel of er een kamer, studio of appartement beschikbaar is.

04 mrt 2020

5 x studeren in hartje Rotterdam

Kim is bijna klaar met studeren en deelt haar favoriete studeerplekjes in Rotterdam met jou.

#studietips
Lees meer
20 dec 2018

6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is

De afwas van je huisgenoot, platzak zijn en je alwéér verslapen voor een tentamen… het leven van een student gaat niet over rozen. Maar; als Rotterdamse student heb je het toch wat minder zwaar. Je woont en studeert namelijk in de leukste stad van Nederland! Niet meteen overtuigd? Lees dan deze 6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is.

#nieuwstekkie #typischrotterdams
Lees meer
12 aug 2018

Samen maken we Rotterdam

Berend van Zanten, een ondernemende duizendpoot, die bij het jongere publiek vooral bekend is van de geliefde DAK zomerfeesten: 'Rotterdam heeft het gewoon en wie wat onderneemt, wordt daarbij geholpen.'

#typischrotterdams
Lees meer