De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Lekker besparen

06 jun 2018

Lekker besparen
In veel (studenten)huizen wordt onnodig veel stroom verbruikt. Wil je ook bewuster omgaan met energie én je portemonnee? Ga dan vandaag nog aan de slag met deze praktische tips.

Verwarming tikkie lager
Natuurlijk is het fijn als het thuis lekker warm is. Maar je kan ook gewoon een dikke trui en warme sokken aantrekken. De verwarming een graadje lager levert al snel heel wat extra euro’s per jaar op.

Korter douchen
Hoe langer je onder de douche staat, hoe meer je moet betalen. Tien minuten douchen kost zestig cent. Als je dat elke dag doet, ben je aan het einde van het jaar € 219,- kwijt. Reken maar uit hoeveel het je kost als jij (of je huisgenoot) elke dag een half uur doucht. Spoiler: € 657!

Samen kokkerellen
Woon je samen met andere studenten? Kook dan gezellig samen en meteen voor meerdere dagen. Voordeliger, maar vooral veel leuker..

Opladers uitpluggen
Het stopcontact een handige opbergplek voor je telefoonoplader? Niet echt. Opladers in het stopcontact verbruiken namelijk energie. Sluipverbruik noemen ze dat. En als je toch bezig bent, druk dan meteen op de uitknop van de stekkerdoos. Heb je in één keer het sluipverbruik van alle elektrische apparaten in huis te pakken.

25 jun 2020

Let the summer(job) begin

Ben jij op zoek naar een vakantiebaantje voor deze zomer? Wij hebben de leukste bijbaantjes in 010 voor jou gevonden! Indoor of outdoor? We got you covered! Check hier welk type je bent:

#geengeld
Lees meer
22 jun 2020

Het studentenleven van Dana in corona-tijd

Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Dana maakt er het beste van. Ze heeft nu meer tijd om te koken, ontdekt nieuwe plekjes in de stad en voor vakantie hoeft ze niet ver weg: ‘Zomer in Rotterdam is ook genieten!’

#hometour
Lees meer
05 mei 2020

Op kamers gaan in coronatijd: hoe werkt dat?

Je gaat studeren in Rotterdam en wil op kamers. Hartstikke leuk, maar hoe gaat dat met de coronaregels? En kan dat allemaal nog wel? Ja hoor, het kan gewoon! Of misschien niet helemaal ‘gewoon’, sommige dingen gaan net even iets anders. We praten je bij over hoe jij die leuke kamer huurt en geven je een aantal verhuistips.

#woontips #nieuwstekkie
Lees meer