De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Het studentenleven van Dana in corona-tijd

22 jun 2020

Het studentenleven van Dana in corona-tijd
Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Dana maakt er het beste van. Ze heeft nu meer tijd om te koken, ontdekt nieuwe plekjes in de stad en voor vakantie hoeft ze niet ver weg: ‘Zomer in Rotterdam is ook genieten!’

Naam: Dana
Leeftijd: 23 jaar
Studie: Toerisme aan de Hogeschool Inholland
Houdt van: Uitgaan, uit eten gaan
Komt uit: Bergen op Zoom
Woont in: Woongebouw Koningslaan
Huisgenoten: 2


Hoe is het voor jou om op jezelf te wonen in corona-tijd?
 

Heel anders. Veel van mijn vrienden en huisgenoten gaan nu naar hun ouders. Ik werk bij de Albert Heijn in de buurt, dus ik blijf in Rotterdam. Ik merk hierdoor ook dat het overal een stuk rustiger is nu. Zowel in het woongebouw als buiten. Gelukkig kan ik nog steeds mijn vrienden (om de beurt) zien en woont mijn zus hier vlak in de buurt. ’s Avonds een biertje drinken of lekker uitgebreid koken kan nog steeds, dus ondanks dat ik het liever anders had gezien, maar ik er het beste van!


Ga je anders om met huisgenoten? 

In mijn woning delen we toilet en douche, dus afstand houden is lastig. Wel zorgen we ervoor dat er nooit te veel mensen in huis zijn. Vlak voordat corona in Nederland uitbrak, hadden we een themafeestje gepland. Dat soort dingen zitten er nu helaas even niet in. Gelukkig maken we het gezellig met elkaar. We appen elkaar vaak om samen te eten en anders bezoek ik andere vrienden uit het woongebouw.


Heb je je huis 'coronaproof' gemaakt?

We hebben in huis geen aanpassingen gedaan. Wel zijn we erg voorzichtig en houden we ons aan de maatregelen. Vooral in het begin waren we er heel erg mee bezig.


'Ik ga nu wat vaker naar mijn ouders, om er toch even uit te zijn'


Hoe besteed je je tijd nu?

Ik ben erg blij met mijn baantje. Ik werk meestal twee of drie dagen per week. Daarnaast gaat school gewoon door, dus ik ben best wat tijd kwijt aan (online) tentamens en leren. In mijn vrije tijd ga ik wat vaker een heel weekend naar mijn ouders, om er toch even ‘uit’ te zijn. Daarnaast kook ik meer, ben ik vorige week nog gaan picknicken in het park en heb ik zelfs het sporten weer opgepakt. Met een yogamatje kom ik thuis een heel eind.

 

Wat staat er in je koelkast? 

Daar is niet veel veranderd, haha. Nog steeds staat er altijd bier of wijn in de koelkast. Nu ik niet meer buiten de deur kan eten, merk ik dat er toch vaak kliekjes van mijn ouders in de koelkast liggen. Eén van mijn voornemens voor het nieuwe jaar was om vaker en gevarieerder te koken. Nu ik de tijd heb probeer ik dat ook echt vol te houden, al blijft het toch vaak bij pasta of rijst. En ik moet toegeven dat er ook nog regelmatig afgehaald wordt.

 

Heb je tips voor andere studenten in de 1,5 meter maatschappij?

Doordat ik de drukke plekken probeer te vermijden, ontdek ik steeds meer nieuwe dingen in Rotterdam. Vanaf mijn woongebouw ben ik in 10 minuten in Kralingen. Daar kan je bij de Lusthofstraat super relaxt winkelen. Je hebt er veel speciaalzaakjes. Daarnaast is het Kralingse bos echt dé ideale plek om een rustig plekje uit te zoeken.

'Het eerste wat ik wil doen is naar het terras, maar ik ben wel bang dat het spontane er een beetje af is'


De maatregelen zijn versoepeld; wat is het eerste wat jij bent gaan doen?

Ik zei altijd; het eerste wat ik ga doen is naar het terras, maar ik ben wel bang dat het ‘spontane’ er een beetje af is. Je moet het echt gaan plannen. Ik ben niet van plan gelijk mijn hele week vol te proppen, want genieten op mijn balkon doe ik ook graag. Wat me wel heerlijk lijkt is om weer een vakantie te boeken. Maakt niet uit waarheen. Als het maar een beetje betaalbaar is. Mocht dat niet zo zijn, maak ik er gewoon een ‘staycation’ van. Ik vind alles best. Zomer in Rotterdam is ook genieten. Kortom, het kan nog alle kanten op.

 


 

02 dec 2020

Brand in huis, je moet er niet aan denken. Of juist wel?

Peter Schuurmans is hoofd Afdeling Veilig Leven van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Hij weet alles over wat je moet doen bij brand in huis. En nog belangrijker: over hoe je zorgt dat er geen brand komt. Hij deelt zijn beste tips.

#woontips
Lees meer
25 nov 2020

'Ik mis het sociale leven echt wel'

Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Hidde weet er samen met zijn huisgenoten het beste van te maken. Nu hij al zijn lessen online volgt, kan hij zelf zijn dag indelen. Hij heeft nu tijd om te gaan hardlopen en binnenkort pakt hij het boksen ook weer op.

#hometour
Lees meer
25 jun 2020

Let the summer(job) begin

Ben jij op zoek naar een vakantiebaantje voor deze zomer? Wij hebben de leukste bijbaantjes in 010 voor jou gevonden! Indoor of outdoor? We got you covered! Check hier welk type je bent:

#geengeld
Lees meer