De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Goedkoop op kamers: 9 tips

21 jan 2016

Goedkoop op kamers: 9 tips
Op kamers duur? Dat hoeft niet. Check onze tips en bespaar!

Tip 1: Zoek een betrouwbare verhuurder 

Een inkoppertje misschien, maar zeker waar: huur je kamer bij Stadswonen Rotterdam en je weet dat je bij een betrouwbare partij zit. Het meest uitgebreide en betaalbare aanbod. Bij veel kamers heb je ook nog eens recht op huurtoeslag. Je betaalt geen borg en kunt ook nog eens goedkoop doorstromen naar een andere woonruimte. 

Tip 2: Regel Klus- en verhuishulp

Vrienden zijn er om te helpen, nietwaar? Bij het verhuizen naar jouw studentenwoning kan je vast en zeker wat hulp gebruiken. Denk aan het verven van muren, schoonmaken, het verhuizen en het inrichten van je nieuwe kamer. Schakel je vrienden in en geen verhuisbedrijf! Als student moet je tenslotte op de kleintjes letten. Let op: voor wat, hoort wat. Jouw vrienden hebben nu wel een middagje hulp van jou te goed...

Tip 3: Scoor je inrichting goedkoop

Allemaal leuk en aardig dat jij hebt besloten om op jezelf te gaan wonen, maar je krijgt toch echt die lekkere hoekbank van je ouders niet mee naar je studentenkamer. Doe daarom een inboedel/inventaris oproep op social media of vraag aan je familie en vrienden of zij nog iets op zolder hebben staan. Ook via Marktplaats kun je vaak mooie spullen goedkoop op de kop tikken. Of loop eens binnen bij de vele kringloopwinkels in Rotterdam, zoals Piekfijn of Nieuwe Hoop. Met een beetje geluk vind je hier een hippe retrolamp, een relaxte plofbank, of je complete vintage inboedel. 

Tip 4: Vraag toeslagen aan

Ga je op jezelf? Check op welke toeslagen je recht hebt: aanvullende beurs, zorgtoeslag of huurtoeslag? Als je je toeslagen op tijd aanvraagt, kan het je zomaar honderd euro in de maand schelen. Da’s snel verdiend! Heb je het hele jaar gewerkt? Zorg dat je belastingaangifte doet en wie weet krijg je daar ook een aardig bedrag van terug. 

Tip 5: Krijg grip op je uitgaven

Oke… het kost misschien even wat tijd, maar het levert je wel wat op! Als je weet waar je geld naar toe gaat, zie je al snel waar je kunt besparen. Er zijn verschillende app's die handig zijn om de uitgaven van jou en je huisgenoten bij te houden. 

Tip 6: Doe slim boodschappen 

Je kan veel geld besparen door boodschappen te doen in de goedkopere supermarkten. Of ga aan het eind van de middag naar de markt, dan krijg je je boodschappen vaak voor een appel en een ei mee. In Rotterdam is de bekendste markt die op de Binnenrotte, maar in iedere wijk is er wel een markt te vinden. Met de app To Good To Go kun je voor eenderde van de prijs overtollig eten afhalen bij restaurants in Rotterdam. Goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu!

Tip 7: Studentenkorting

Veel bedrijven hebben speciale aanbiedingen voor studenten. Gebruik dat voordeel! Wist je bijvoorbeeld dat als je bankiert bij de Rabobank, je gebruik kan maken van hun Dinner Dinsdagen? Voor €3,50 uit eten en echt: ze hebben hele leuke tenten geselecteerd. Goedkoop alles er weer af sporten? Dit doe je met je studentenstatus bij Myhealth. Liever kiezen uit een heleboel voordelige uitjes? Voor een klein bedrag schaf je de Rotterdampas aan en kun je (soms zelfs gratis) van een heleboel leuke uitstapjes en etentjes genieten. Tot slot kun je je met je studentenpas voordelig een filmpje pakken bij Pathé. Het studentenleven hoeft niet duur te zijn!

Tip 8: slim shoppen

Jouw shopbudget is waarschijnlijk drastisch veranderd nu jij op kamers woont, maar gelukkig zijn er genoeg low-budget winkels waar jij een outfit kan scoren. Bij de Primark heb je al iets nieuws voor een tientje. Liever iets bijzonders? Shop vintage op een van de vele markten in Rotterdam, de Cheap Fashion op de Meent of de maandelijkse Swan Market

Tip 9: goedkoop bellen

Een van de grootste uitgaven waar je maandelijks waarschijnlijk als een berg tegenop ziet is je telefoonrekening. Van groot belang dus om hier even over na te denken voordat je in een opwelling de eerste de beste allernieuwste en snelste phone aanschaft. Koop altijd het een-na-laatste model, dit scheelt enorm. Wil je toch een nieuwer model, kijk dan eens op www.studentmobiel.nl, hier kun je met een aanzienlijke korting bij de meeste providers een voordelig abonnementje op de kop tikken.

05 jun 2019

Top 3 zomerse recepten voor thuisblijvers

Heeft jouw level van blut zijn een nieuw dieptepunt bereikt en kom jij qua vakantie niet verder dan het park? Maak er dan het beste van met deze drie simpele vakantiegerechten.

#geengeld #woontips
Lees meer
04 jun 2019

Waar gaan al die mensen toch naartoe?

Zoek je inspiratie om te bepalen waar je na jouw woontijd bij Stadswonen Rotterdam naartoe kan? Of ben je gewoon enorm nieuwsgierig naar wat anderen doen? Wij wilden in ieder geval heel graag weten waarom vertrekkende huurders verhuizen en waar ze dan naartoe gaan. En als je iets wil weten, moet je ernaar vragen. Want dan krijg je antwoorden en die delen we hier met jou.

#nieuwstekkie #typischrotterdams
Lees meer
14 mrt 2019

Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

#woontips
Lees meer