De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Wouter

24 okt 2018

Een kijkje in de kamer van Wouter
Wouter en zijn huisgenoot wonen in Hofdijk in Rotterdam Noord. Hij is vaak buiten de deur te vinden, bij Biergarten of de Witte de Withstraat. Een echt uitgaansbeest dus.

‘Zelfs na het uitgaan leeft het nog op straat’

Naam: Wouter van Hattem
Woont in:  Woongebouw Hofdijk in Rotterdam Noord
Studeert:  Communicatie & Multi Media Design

Hoe zijn de taken verdeeld in huis?
Mijn huisgenoot zorgt ervoor dat de wc en badkamer schoon blijft en ik doe de keuken! Een redelijk eerlijke verdeling dus. It’s a dirty job, but someone’s gotta do it!

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft?
We hebben beide een vrij druk leven dus zien wij elkaar eigenlijk weinig. Als we allebei ’s avonds thuiskomen zien we elkaar soms even en dan is het altijd wel even gezellig bijpraten.


table

Hoe omschrijf je de ander: nachtdier of ochtendmens?
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij meer een nachtdier. Ik ben zelf ook niet bepaald een ochtendmens, dus waarschijnlijk zie ik haar daarom alleen in de avond, haha.

Wat staat er altijd in jullie koelkast en waarom?
De koelkast is bij ons vaak vrij leeg, haha. Omdat we beide vaak niet thuis eten. Al kan je meestal wel wat bier erin vinden! Ook erg belangrijk.

dakterras

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
Wat ik aan Rotterdam zo leuk vind, is de energie die de stad heeft. Als je na het uitgaan nog in de stad loopt dan leeft de stad nog. Wat ik zeer leuk vind om naar toe te gaan is Biergarten, dat is iets van 5 minuten lopen vanaf Hofdijk. Daar kan je gezellig, heel relaxt met je vrienden een biertje doen.

Tip aan nieuwe Rotterdammers

Ik zou zeggen ga overal eens naar toe, in Rotterdam is erg veel te doen. Voor iedereen is er wel wat wils. Ga zeker eens een avond de Witte de Withstraat ontdekken. Hier kan je heel goed stappen, maar ook gewoon een drankje doen in één van de vele cafés.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer