De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Wouter

24 okt 2018

Een kijkje in de kamer van Wouter
Wouter en zijn huisgenoot wonen in Hofdijk in Rotterdam Noord. Hij is vaak buiten de deur te vinden, bij Biergarten of de Witte de Withstraat. Een echt uitgaansbeest dus.

‘Zelfs na het uitgaan leeft het nog op straat’

Naam: Wouter van Hattem
Woont in:  Woongebouw Hofdijk in Rotterdam Noord
Studeert:  Communicatie & Multi Media Design

Hoe zijn de taken verdeeld in huis?
Mijn huisgenoot zorgt ervoor dat de wc en badkamer schoon blijft en ik doe de keuken! Een redelijk eerlijke verdeling dus. It’s a dirty job, but someone’s gotta do it!

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft?
We hebben beide een vrij druk leven dus zien wij elkaar eigenlijk weinig. Als we allebei ’s avonds thuiskomen zien we elkaar soms even en dan is het altijd wel even gezellig bijpraten.


Hoe omschrijf je de ander: nachtdier of ochtendmens?
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij meer een nachtdier. Ik ben zelf ook niet bepaald een ochtendmens, dus waarschijnlijk zie ik haar daarom alleen in de avond, haha.

Wat staat er altijd in jullie koelkast en waarom?
De koelkast is bij ons vaak vrij leeg, haha. Omdat we beide vaak niet thuis eten. Al kan je meestal wel wat bier erin vinden! Ook erg belangrijk.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
Wat ik aan Rotterdam zo leuk vind, is de energie die de stad heeft. Als je na het uitgaan nog in de stad loopt dan leeft de stad nog. Wat ik zeer leuk vind om naar toe te gaan is Biergarten, dat is iets van 5 minuten lopen vanaf Hofdijk. Daar kan je gezellig, heel relaxt met je vrienden een biertje doen.

Tip aan nieuwe Rotterdammers

Ik zou zeggen ga overal eens naar toe, in Rotterdam is erg veel te doen. Voor iedereen is er wel wat wils. Ga zeker eens een avond de Witte de Withstraat ontdekken. Hier kan je heel goed stappen, maar ook gewoon een drankje doen in één van de vele cafés.

26 feb 2019

Een kijkje in de kamer van Maritte

Met haar eigen bedrijf is Maritte een bezig bijtje. Ook als het om wonen gaat zit zij niet stil. Ze verruilde haar studio voor een appartement, en schreef zich meteen opnieuw in om over een paar jaar weer door te kunnen stromen naar een andere woning.

#hometour
Lees meer
31 jul 2018

Roomies Marieke, Pleun en Saskia wonen in GEB toren

Marieke, Pleun en Saskia. Drie vriendinnen die samen in het topje van de GEB-toren wonen, op veertien hoog.

#hometour #samenwonen
Lees meer
07 jun 2018

Een kijkje in de kamer van Duyen

Duyen studeert geneeskunde. Samen met haar zus deelt ze een unit in woongebouw Coolhaven.

#hometour
Lees meer
Facebook

Creatieveling Maritte Joseph woont in een knusse ‘urban jungle’ in ons woongebouw aan de Essenburgsingel. Wil jij weten hoe zij aan haar appartement is gekomen, bij welke hotspots zij drankjes doet en haar vega gerechten afhaalt? Je leest het hier: http://bit.ly/2H8Lm6P

Facebook

Pokeravondjes, film marathons en in stijl vergaderen; de wooncommissie van woongebouw de Hoge Wiek heeft de handen uit de mouwen gestoken en deze oude TL bunker omgebouwd tot dé hotspot van het flatgebouw. Ben je benieuwd? Lees mee en doe inspiratie op! http://bit.ly/2H6rMbi

Facebook

So much to do, so little time. De dagen worden langer, dus we kunnen ‘s avonds wel wat beters bedenken dan uren in de keuken staan. Laat je huisgenoten maar even voor wat het is en ga zelf aan de slag met deze makkelijke gerechten:

Facebook

De laatste weken zijn altijd het zwaarst. Je agenda staat vol met deadlines en je motivatie is nog nooit zo laag geweest. Zie jij het ook niet meer zitten en google je alleen maar naar zonnige bestemmingen? Wij geven je 5 tips om die laatste periodes van het schooljaar door te komen.