De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Susan

11 dec 2019

Een kijkje in de kamer van Susan
Susan verhuisde van studio naar appartement en weet als geen ander hoe je een kleine woonruimte het beste kan inrichten.

‘Laat een kleur op verschillende plekken terugkomen’

Naam: Susan
Woont in: gebouw Essenburgsingel
Werkt: bij de Rotterdamse Peuterschool

Hoe kom je aan jouw woning?
Ik woonde hiervoor al via Stadswonen in een studio en ben doorgestroomd naar dit appartement. Via de site had ik gereageerd en toen bleek ik op de eerste plek te staan.  

Heb je tips voor het inrichten van een (klein) huis?
Door je inrichting rustig te houden en je woning niet te vol te zetten blijft het ruimtelijk. Ook creëer je eenheid door kleuren te kiezen die op verschillende plekken terugkomen. Daarnaast is het belangrijk om de opbergruimte die je hebt effectief in te richten en te gebruiken.

Wat staat er altijd in je koelkast en waarom?
Tonic, citroen en een fles (roze) gin mogen niet ontbreken in mijn Smeg koelkast, zo kan ik spontaan gin-tonics maken als er vriendinnen langskomen.


Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
In Rotterdam is er altijd wel iets te doen! Of het nou een festival is of een nieuwe hotspot om te lunchen, ik verveel me er nooit. Daarnaast is Rotterdam gezellig, vernieuwend en hangt er een down to earth vibe.

What to do in de buurt van de Essenburgsingel?
Op loopafstand van mijn appartement zijn er genoeg leuke eetgelegenheden!. Stap eens binnen bij Altijd in de buurt aan de Weena, Breakfast in Rotterdam HQ op de Stadhoudersweg of La Pizza Noord op het Bentinckplein.

Jouw tip aan nieuwe Rotterdammers?

De Rotterdampas is een goeie manier om veel verschillende dingen in de stad te ontdekken. Daarnaast volg ik meerdere Instagram accounts zodat ik altijd op de hoogte ben van wat er speelt in de stad. Check mijn feed @onlysuus op Instagram voor de mooiste fotospots en de beste plekjes voor lekkere cupcakes en cocktails in Roffa.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer