De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Susan

11 dec 2019

Een kijkje in de kamer van Susan
Susan verhuisde van studio naar appartement en weet als geen ander hoe je een kleine woonruimte het beste kan inrichten.

‘Laat een kleur op verschillende plekken terugkomen’

Naam: Susan
Woont in: gebouw Essenburgsingel
Werkt: bij de Rotterdamse Peuterschool

Hoe kom je aan jouw woning?
Ik woonde hiervoor al via Stadswonen in een studio en ben doorgestroomd naar dit appartement. Via de site had ik gereageerd en toen bleek ik op de eerste plek te staan.  

Heb je tips voor het inrichten van een (klein) huis?
Door je inrichting rustig te houden en je woning niet te vol te zetten blijft het ruimtelijk. Ook creëer je eenheid door kleuren te kiezen die op verschillende plekken terugkomen. Daarnaast is het belangrijk om de opbergruimte die je hebt effectief in te richten en te gebruiken.

Wat staat er altijd in je koelkast en waarom?
Tonic, citroen en een fles (roze) gin mogen niet ontbreken in mijn Smeg koelkast, zo kan ik spontaan gin-tonics maken als er vriendinnen langskomen.


Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
In Rotterdam is er altijd wel iets te doen! Of het nou een festival is of een nieuwe hotspot om te lunchen, ik verveel me er nooit. Daarnaast is Rotterdam gezellig, vernieuwend en hangt er een down to earth vibe.

What to do in de buurt van de Essenburgsingel?
Op loopafstand van mijn appartement zijn er genoeg leuke eetgelegenheden!. Stap eens binnen bij Altijd in de buurt aan de Weena, Breakfast in Rotterdam HQ op de Stadhoudersweg of La Pizza Noord op het Bentinckplein.

Jouw tip aan nieuwe Rotterdammers?

De Rotterdampas is een goeie manier om veel verschillende dingen in de stad te ontdekken. Daarnaast volg ik meerdere Instagram accounts zodat ik altijd op de hoogte ben van wat er speelt in de stad. Check mijn feed @onlysuus op Instagram voor de mooiste fotospots en de beste plekjes voor lekkere cupcakes en cocktails in Roffa.

25 nov 2020

'Ik mis het sociale leven echt wel'

Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Hidde weet er samen met zijn huisgenoten het beste van te maken. Nu hij al zijn lessen online volgt, kan hij zelf zijn dag indelen. Hij heeft nu tijd om te gaan hardlopen en binnenkort pakt hij het boksen ook weer op.

#hometour
Lees meer
26 aug 2019

Een kijkje in de kamer van Marieke

Marieke is trotse bewoonster van een toffe kamer in woongebouw Delfshaven aan de Coolhaven. Naast Temptation Island kijken met haar huisgenoot, gaat ze graag op stap en heeft ze alle ins en outs voor waar je moet zijn in Rotterdam.

#hometour
Lees meer
01 apr 2019

International student Matviy Yudin rents a studio in Crooswijk

Mat recently moved from a student room into a studio apartment in the Schuttersstraat building in Crooswijk. He is an international student from Ukraine.

#hometour
Lees meer