De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Maritte

26 feb 2019

Een kijkje in de kamer van Maritte
Met haar eigen bedrijf is Maritte een bezig bijtje. Ook als het om wonen gaat zit zij niet stil. Ze verruilde haar studio voor een appartement, en schreef zich meteen opnieuw in om over een paar jaar weer door te kunnen stromen naar een andere woning.

'Het uitzicht verveelt nooit'

Naam: Maritte Joseph
Woont in: Essenburgsingel in Rotterdam  Delfshaven
Studeert/werkt: eigenaar van het performancecollectief House of GHOD

Vertel eens wat over jezelf.
Ik ben eigenlijk heel veel aan het werk, haha. Anderhalf jaar geleden ben ik samen met mijn vriendin Romy de onderneming House of GHOD gestart en daar gaat bijna al mijn tijd in zitten. We hebben samen met onze performers al veel optredens mogen doen voor bijvoorbeeld De Geheime Tuin en Blijdorp Festival. Verder werk ik zelf ook als performer voor andere opdrachtgevers. Ik hou super veel van dansen en volg sinds kort lessen in moderne dans en Vogueing. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feesten, festivals of musea. En ik houd van mooie kleding shoppen, ik ben wat dat betreft echt een ekster, of shoperella.

room

Hoe kom je aan dit appartement? 
Ik had eerst een studio in woongebouw Vondelweg. Toen ik groter wilde gaan wonen had ik via Woonnet Rijnmond een appartement in Noord gevonden, maar daar ben ik niet lang gebleven. Ik stond nog ingeschreven bij Stadswonen en kreeg vorig jaar zomer dit appartement toegewezen. Ik heb mij opnieuw ingeschreven en hoop over een paar jaar door te kunnen stromen naar een appartement bij het woongebouw aan de Boomgaardstraat of Kortenaerstraat.

zithoek

Wat vind je het leukste aan jouw stekkie?
Mijn appartement is een soort mini penthouse. Doordat het een L-vorm heeft en zich op de bovenste verdieping bevindt kan je een stuk ‘wandelen’ langs de Rotterdamse skyline. Het leukste aan het woongebouw is dat het dicht bij het centrum is, maar in een relatief rustige buurt. En het uitzicht verveelt natuurlijk nooit!

Wat staat er altijd in je koelkast?
Een fles siroop. Hoe gezond ik ook probeer te eten, het lukt me vaak niet om alleen water te drinken. Stiekem ben ik gewoon verslaafd aan suiker natuurlijk.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk? 
Ik vind het leuk om de transitie van Rotterdam zo bewust mee te maken. Natuurlijk heeft dat ook negatieve aspecten, maar ik heb echt het idee dat ik Rotterdam zie transformeren van een slaapstad naar een stad waar super veel gebeurt en waar, vooral op creatief vlak, een hoop initiatieven en mogelijkheden zijn.

Jouw tip aan nieuwe Rotterdammers?

Je kunt op de Kruiskade super lekker eten bij de Kade, dat is een Surinaams-Chinees restaurant met veel vega en vegan gerechten. Voor een mooi plantje ga ik graag naar Bloembinderij Geschikt aan de Stadhoudersweg. En als ik zin heb in een luxe drankje dichtbij huis ga ik naar Altijd in de Buurt.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer