De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Maritte

26 feb 2019

Een kijkje in de kamer van Maritte
Met haar eigen bedrijf is Maritte een bezig bijtje. Ook als het om wonen gaat zit zij niet stil. Ze verruilde haar studio voor een appartement, en schreef zich meteen opnieuw in om over een paar jaar weer door te kunnen stromen naar een andere woning.

'Het uitzicht verveelt nooit'

Naam: Maritte Joseph
Woont in: Essenburgsingel in Rotterdam  Delfshaven
Studeert/werkt: eigenaar van het performancecollectief House of GHOD

Vertel eens wat over jezelf.
Ik ben eigenlijk heel veel aan het werk, haha. Anderhalf jaar geleden ben ik samen met mijn vriendin Romy de onderneming House of GHOD gestart en daar gaat bijna al mijn tijd in zitten. We hebben samen met onze performers al veel optredens mogen doen voor bijvoorbeeld De Geheime Tuin en Blijdorp Festival. Verder werk ik zelf ook als performer voor andere opdrachtgevers. Ik hou super veel van dansen en volg sinds kort lessen in moderne dans en Vogueing. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feesten, festivals of musea. En ik houd van mooie kleding shoppen, ik ben wat dat betreft echt een ekster, of shoperella.

room

Hoe kom je aan dit appartement? 
Ik had eerst een studio in woongebouw Vondelweg. Toen ik groter wilde gaan wonen had ik via Woonnet Rijnmond een appartement in Noord gevonden, maar daar ben ik niet lang gebleven. Ik stond nog ingeschreven bij Stadswonen en kreeg vorig jaar zomer dit appartement toegewezen. Ik heb mij opnieuw ingeschreven en hoop over een paar jaar door te kunnen stromen naar een appartement bij het woongebouw aan de Boomgaardstraat of Kortenaerstraat.

zithoek

Wat vind je het leukste aan jouw stekkie?
Mijn appartement is een soort mini penthouse. Doordat het een L-vorm heeft en zich op de bovenste verdieping bevindt kan je een stuk ‘wandelen’ langs de Rotterdamse skyline. Het leukste aan het woongebouw is dat het dicht bij het centrum is, maar in een relatief rustige buurt. En het uitzicht verveelt natuurlijk nooit!

Wat staat er altijd in je koelkast?
Een fles siroop. Hoe gezond ik ook probeer te eten, het lukt me vaak niet om alleen water te drinken. Stiekem ben ik gewoon verslaafd aan suiker natuurlijk.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk? 
Ik vind het leuk om de transitie van Rotterdam zo bewust mee te maken. Natuurlijk heeft dat ook negatieve aspecten, maar ik heb echt het idee dat ik Rotterdam zie transformeren van een slaapstad naar een stad waar super veel gebeurt en waar, vooral op creatief vlak, een hoop initiatieven en mogelijkheden zijn.

Jouw tip aan nieuwe Rotterdammers?

Je kunt op de Kruiskade super lekker eten bij de Kade, dat is een Surinaams-Chinees restaurant met veel vega en vegan gerechten. Voor een mooi plantje ga ik graag naar Bloembinderij Geschikt aan de Stadhoudersweg. En als ik zin heb in een luxe drankje dichtbij huis ga ik naar Altijd in de Buurt.

11 dec 2019

Een kijkje in de kamer van Susan

Susan verhuisde van studio naar appartement en weet als geen ander hoe je een kleine woonruimte het beste kan inrichten.

#hometour
Lees meer
26 aug 2019

Een kijkje in de kamer van Marieke

Marieke is trotse bewoonster van een toffe kamer in woongebouw Delfshaven aan de Coolhaven. Naast Temptation Island kijken met haar huisgenoot, gaat ze graag op stap en heeft ze alle ins en outs voor waar je moet zijn in Rotterdam.

#hometour
Lees meer
01 apr 2019

International student Matviy Yudin rents a studio in Crooswijk

Mat recently moved from a student room into a studio apartment in the Schuttersstraat building in Crooswijk. He is an international student from Ukraine.

#hometour
Lees meer