De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Marieke

26 aug 2019

Een kijkje in de kamer van Marieke
Marieke is trotse bewoonster van een toffe kamer in woongebouw Delfshaven aan de Coolhaven. Naast Temptation Island kijken met haar huisgenoot, gaat ze graag op stap en heeft ze alle ins en outs voor waar je moet zijn in Rotterdam.

‘In de keuken kletsen we lekker bij’

Naam: Marieke 
Woont in: gebouw Delfshaven aan de Coolhaven
Studeert: Academische pabo

Hoe zijn de taken verdeeld in huis?
Omdat we maar met zijn tweeën wonen, hebben we geen schoonmaakrooster. We proberen dit zoveel mogelijk om en om te doen en zorgen ervoor dat we onze eigen troep opruimen. Eigenlijk koken we bijna altijd voor onszelf en eten we dus alleen. Ondanks dat we dit wel graag zouden willen, maar helaas leven we soms een beetje langs elkaar heen vanwege onze verschillende agenda’s. Boodschappen doen we in principe ook voor onszelf, maar dingen als toiletpapier en schoonmaakspullen koop je als je ziet dat het nodig is en zetten we in de WiebetaaltWat App.

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft?
Onze deuren staan vaak open en ook als we beide in de keuken zijn kletsen we lekker bij. Over dingen die we die dag hebben meegemaakt, dingen die we gaan doen of over onze guilty pleasure: Temptation Island. Het komt dan ook regelmatig voor dat we zo’n programma samen kijken of dat een van ons vraagt om een film op elkaars kamer te kijken.

Hoe omschrijf je de ander: nachtdier of ochtendmens?
Lastige vraag... Mijn huisgenote is vaak tot laat op, dus ik denk een nachtdier. Ik trouwens zelf ook; ik vind het heerlijk om ‘s avonds spontane plannen te maken als een drankje gaan doen bij de Oude Haven of om te gaan stappen. 

Wat staat er altijd in jullie koelkast en waarom?
Drank! Er is hier altijd wijn en bier aanwezig... Wel zo lekker bij een aflevering van Temptation. Daarnaast ga ik regelmatig stappen, dus zorg ik dat er wat te drinken in huis is. Voor mijzelf mag de truffelmayo niet ontbreken. Dat heb ik ook áltijd in de koelkast staan. Heerlijk op een broodje carpaccio!


Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk? 
Er is altijd leven in de stad en er is dus altijd wat te doen. Ook al is het een grote stad, je bent overal zo op de fiets of met het openbaar vervoer. Je hebt er super veel winkels waar je goed kan shoppen, veel leuke plekjes om wat te gaan eten of drinken en je kan er gezellig stappen. Ook ontdek je er vaak weer leuke, verborgen plekjes.  

What to do in de buurt van Coolhaven?
Als het lekker weer is, ben je in een paar minuten in Het Park (bij de Euromast). Het is heerlijk om daar een dagje te zitten. Ook zijn we toevallig sinds kort bezig om het dakterras van ons gebouw gereed te maken en te openen; daar zal het ook heerlijk zijn om te zitten. Aangezien we aan het water wonen, vind ik het heerlijk om een stukje te wandelen; al is het maar naar de supermarkt.  

Een plek waar je geweest móet zijn als je hier woont (en anders ook!): Oud Delfshaven. Een prachtig stukje Rotterdam, dat eigenlijk een beetje verborgen ligt. Je verwacht het nooit achter zo’n drukke straat. Hier heb je super gezellige terrasjes en kan je ook lekker eten.

Jouw tip aan nieuwe Rotterdammers?

Ga er lekker op uit met de fiets. Je bent overal binnen no-time en je ontdekt zo leuke plekjes. Ook is het heel leuk om de watertaxi te nemen.

25 nov 2020

'Ik mis het sociale leven echt wel'

Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Hidde weet er samen met zijn huisgenoten het beste van te maken. Nu hij al zijn lessen online volgt, kan hij zelf zijn dag indelen. Hij heeft nu tijd om te gaan hardlopen en binnenkort pakt hij het boksen ook weer op.

#hometour
Lees meer
11 dec 2019

Een kijkje in de kamer van Susan

Susan verhuisde van studio naar appartement en weet als geen ander hoe je een kleine woonruimte het beste kan inrichten.

#hometour
Lees meer
01 apr 2019

International student Matviy Yudin rents a studio in Crooswijk

Mat recently moved from a student room into a studio apartment in the Schuttersstraat building in Crooswijk. He is an international student from Ukraine.

#hometour
Lees meer