De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Lisette

24 jan 2017

Een kijkje in de kamer van Lisette
Lisette woont met haar vriend in woongebouw Caland in het Scheepvaartkwartier. Ze verhuisde van het platteland naar de stad. Wel even wennen, maar inmiddels is zij helemaal happy in Rotterdam.

'Het was even een cultuurshock'

Namen: Lisette
Wonen in: woongebouw Caland I, een voormalig pakhuis in het Scheepvaartkwartier  
Studeert: Ergotherapie bij Hogeschool Rotterdam

Waarom ben je in Rotterdam komen wonen?
Ik wilde helemaal niet op kamers en aan Rotterdam had ik nooit gedacht. Ik woonde op de Veluwe en had me ingeschreven voor een studie in Zwolle, zodat ik thuis kon blijven wonen. Omdat dat een lotingsstudie was, raadden mijn ouders me aan om me in te schrijven voor een tweede studie. Ik koos Rotterdam, met het idee dat ik toch naar Zwolle zou gaan of anders een tussenjaar zou nemen. Het liep anders: in Zwolle werd ik uitgeloot en mijn ouders zagen een tussenjaar niet zitten.

Hoe ben je aan je studentenwoning gekomen?
Mijn vader had gehoord van Stadswonen Rotterdam, dus hebben we in een dag alle panden bezocht. Ik maakte mijn top drie. Caland I, waar ik nu woon, stond bovenaan, want het ligt dicht bij mijn school. Het is een mooi pand met historie en niet onbelangrijk: ik vind dit een fijne buurt. Het is de advocatenbuurt van Rotterdam. Ook ’s avonds voel ik me hier veilig op straat.

Bevalt het wonen in Rotterdam?
Het was even een cultuurschok. Van de rustige Veluwe naar de stad waar het leven 24/7 doorgaat. Zodra ik was verhuisd, wilde ik mijn ouders bellen om te zeggen dat ze me weer moesten ophalen. Maar het wende snel. Ik ging bij de wooncommissie van dit pand, ging sporten bij de universiteit en ik maak gelukkig makkelijk vrienden.

What to do in Rotterdam?

1. Veel rondfietsen

De beste manier om de stad te ontdekken, is op de fiets. Rijd rond, zie cruiseschepen binnenkomen en vergeet vooral niet de fietstunnel van de Maastunnel mee te pakken. Een belevenis op zich.

2. BBQ'en in het park

We wonen om de hoek van het Euromastpark. Op mooie dagen nemen we een kleedje en drankjes mee en gaan we er barbecueën.

3. Rotterdampas kopen

Schaf de Rotterdampas aan. Het kost bijna niets en je kunt er goedkoop en soms zelfs gratis de stad mee verkennen.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer