De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Jessica

07 jul 2017

Een kijkje in de kamer van Jessica
Jessica woont in een onwijs gezellig huis mét dakterras.
 

'Rotterdam is goed in balans'

Naam: Jessica van Zwieten
Woont in: Beukelsdijk in Delfshaven, Rotterdam West
Studeert: aan de Hogeschool Rotterdam

Hoe ben jij aan je appartement gekomen?
Omdat je weinig inschrijfkosten betaalt, heb ik mijzelf al 2,5 jaar geleden ingeschreven bij Stadswonen, waardoor ik heel snel aan een kamer ben gekomen. Twee maanden geleden ben ik begonnen aan mijn zoektocht en zit nu in een onwijs gezellig huis mét dakterras!

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk? 
Rotterdam is goed in balans! In het noorden begeef je je in rustige buurtjes, loop je over mooie singels en zie je statige panden. In het centrum kun je de drukte opzoeken tussen architectonische gebouwen. Waar je ook je zin in hebt, Rotterdam heeft het allemaal!

Wat vind je de leukste plek van Rotterdam? 
Cliché? Maybe! Maar voor mij is dat het Vroesenpark. Dit park heeft alles te bieden! In de zomer kun je er heerlijk bbq’en of zonnen en heel het jaar door is dit park perfect voor een rondje hardlopen (één rondje is precies 1 km, makkelijk tellen dus).

Wat staat er altijd in jullie koelkast? 
In mijn koelkast staat altijd een pak melk, een pak yoghurt en een doos eieren. Omdat ik niet vaak thuis ben, staat er meestal niet meer dan dat.

What to do in Rotterdam west?

‘Het Westerpaviljoen op de Nieuwe Binnenweg is een van mijn favo plekjes! Naast dat ik er werk en graag een koud biertje voor je klaarzet, geniet ik zelf ook geregeld op dit zonnige terras.'

Tips aan nieuwe Rotterdammers

'Pas op voor de tramrails, voor je het weet lig je met je fiets plat op de grond!'

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer