De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Debra

12 sep 2017

Een kijkje in de kamer van Debra
Debra woont in het gezellige Scheepsmakershaven mét million dollar view!

'Ik vond mijn kamer binnen een maand'

Naam: Debra
Woont in: Scheepmakershaven in Rotterdam  centrum
Studeert: Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam

Hoe ben jij aan je appartement gekomen?  
Toen ik vorig jaar aan mijn studie begon, ging ik op zoek naar een kamer. Ik zocht via verschillende websites, en schreef mij ook in bij Stadswonen. Uiteindelijk heb ik eerst een half jaar ergens anders gewoond, toen ik op zoek ging naar een nieuwe kamer. Deze vond ik binnen een maand via Stadswonen!

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk? 
Rotterdam is een stad met ontzettend veel culturen en nationaliteiten. Ik vind dat erg leuk om te zien. In het centrum heb je alle winkels die je nodig hebt en daarnaast heeft Rotterdam hele leuke parken. Ik woon zelf in het centrum en vind het ideaal dat alles op loopafstand is.

Wat vind je de leukste plek van Rotterdam? 
Dit vind ik een lastige vraag, want er zijn zo veel leuke plekken in Rotterdam. Ik woon zelf in het centrum en daarom doe ik graag een drankje op De Witte de With of de Meent. Het is hier altijd gezellig en met verwarmde terrassen kun je altijd lekker buiten zitten.

Wat staat er altijd in jullie koelkast? 
Amandelmelk, lekker voor door de koffie tijdens het studeren of om een smoothie mee te maken.


Tips aan nieuwe Rotterdammers

'Zet altijd en overal je fiets op slot! Niets is vervelender dan terugkomen op de plek waar je je fiets had neergezet en dat ie er niet meer staat. Zet je fiets als het kan dus ook altijd vast aan iets, ik spreek uit ervaring...'

What to do in Rotterdam centrum?

'Eten (bestellen) bij de Burgerij! Als je in het centrum woont en bestelt bij de Burgerij, is het eten er vaak binnen 15 minuten. Weet je niet wat je moet bestellen? De Classico en Dolce Vita zijn altijd goed en neem er dan ook een portie friet bij. Mijn favoriet!'

 

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer