De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Boudewijn

30 jan 2018

Een kijkje in de kamer van Boudewijn
Boudewijn kwam ‘per ongeluk’ in Rotterdam te wonen, maar voelt zich inmiddels thuis in studentenwijk Kralingen.

'Deze stad is altijd in ontwikkeling'

Naam: Boudewijn
Woont in: Korte kade in Rotterdam Kralingen
Studeert: Geneeskunde, Erasmus Medisch Centrum 

Waarom ben je in Rotterdam komen wonen?
Ik dacht altijd dat ik in Utrecht zou gaan studeren. Ik had er goede verhalen over gehoord. Toen ik ging studeren, werd echter de decentrale selectie ingevoerd, waardoor je je niet meer vrij kon inschrijven voor Geneeskunde. Ik besloot in Rotterdam mee te doen aan de selectieprocedure en kwam er gelukkig doorheen. Uiteindelijk ben ik er blij mee, want Rotterdam is één van de leukste studentensteden. De stad is altijd in ontwikkeling.

Hoe ben je aan je studentenwoning gekomen?
We zochten met een paar vrienden een huis, maar dat is niet makkelijk. Bovendien kom je in de particuliere sector terecht en dat is vaak duurder dan huren via Stadswonen. Na een paar maanden besloten we ieder voor zich te zoeken. Ik ging via Stadswonen hospiteren in Kralingen, omdat hier veel studenten zitten.

Wat vind je van Kralingen?
Het is een leuke buurt met veel cafés en restaurants en mooie huizen. Veel Geneeskundestudenten willen in Delfshaven wonen. Erasmus Medisch Centrum ligt in de buurt. Ik vind het niet erg om twintig minuten te fietsen, daardoor kun je het ziekenhuis even achter je laten.

Hoe bevalt het wonen in Rotterdam?
Rotterdam is inmiddels mijn thuis. Het leuke aan Rotterdam is dat het niet alleen een studentenstad is. Je mengt makkelijk met andere Rotterdammers. De stad bruist en er zijn ook voor mij nog steeds nieuwe plekken te ontdekken.

Tips aan nieuwe Rotterdammers

Wat mij heeft geholpen, is dat ik meteen mijn hele leven hierheen heb verhuisd. Geen baantje of sportvereniging meer in Dordrecht. Zo wen je het snelst.

What to do in Rotterdam?

1. De Kralingse Plas

De plas is voor mij de hotspot van de stad. Goed voor een rondje hardlopen, fietsen of zelfs zeilen. Met mooi weer moet je er natuurlijk barbecueën.

2. Doordeweeks stappen

Iedere dag is er een andere uitgaansplek favoriet. Dinsdag Club BED op de Coolsingel, woensdag beland ik na de voetbaltraining soms in de Skihut op het Stadhuisplein, donderdag gaan de jongere studenten naar café Beurs aan de Kruiskade.

3. Burgers, burgers, burgers

Rotterdam heeft veel burgerrestaurants waar je goed kunt eten: Hamburg en Ter Marsch & co op de Witte de Withstraat, Firma Pickles in de Markthal en Burgertrut.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer