De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Studeren in Rotterdam? Kom er dan ook wonen!

22 sep 2016

Studeren in Rotterdam? Kom er dan ook wonen!
Geboren en getogen Rotterdammer Aziz Yagoub is eigenaar van poppodium Annabel, club Transport, café-restaurant Ballroom en organisator onder andere het Vrije Volk Festival.

Geboren en getogen Rotterdammer Aziz Yagoub haalde zijn diploma Media & Entertainment Management op het hbo, maar verbrak zijn master Journalistiek op de Erasmus Universiteit om zijn eerste club in Rotterdam te openen. Inmiddels is hij eigenaar van poppodium Annabel, club Transport, café-restaurant Ballroom en organisator onder andere het Vrije Volk Festival. De kans is dus groot dat je in je studententijd op een van zijn feestjes terecht komt. Als het aan hem ligt, kom jij als nieuwe student ook meteen in Rotterdam wonen.

"Als je in Rotterdam komt studeren, moet je er ook komen wonen. Dan pas kun je het maximale uit de stad halen. Voor een buitenstaander is het moeilijk om te weten wat zich waar afspeelt in onze stad. We hebben namelijk geen binnenstad. In Rotterdam moet je iets beter je best doen. Het gaat bij ons niet om de plekken waar je moet zijn, maar de momenten dat je er moet zijn. Dat wordt heel overzichtelijk als je hier eenmaal komt wonen.

Subculturen
Rotterdam is goed voor zijn studenten. Hier krijg je niet de restjes. Geen studentenaanbiedingen in studentenrestaurants. In de hele stad vind je betaalbare restaurants. We doen niet aan strikt gescheiden subculturen. Rotterdammers vormen samen een heel divers en kleurrijk clubje. Ga je uit? Dan zijn er maar een paar plekken waar alleen studenten komen. Verder is ons nachtleven heel gevarieerd, je komt like minded mensen tegen uit alle soorten subculturen.

Echte mensen 
In Rotterdam ontmoet je niet alleen  studenten, maar ook Rotterdammers. Echte mensen die je altijd meteen laten weten hoe het zit. Dat is altijd al zo geweest, maar Rotterdam zit nu in de lift, waardoor steeds meer mensen ons ontdekken.We hebben jarenlang gezaaid en kunnen nu eindelijk gaan oogsten. In mijn studententijd waren er nog geen toeristen en architectonische trekpleisters. We vermaakten onszelf. En nog steeds is in Rotterdam het vizier niet op de toerist gericht. Dat is een groot voordeel: de toeristen bepalen niet de uitgaansagenda. Dat doen wij als Rotterdammers zelf.

Kansen
Wonen in Rotterdam is de beste investering die je op dit moment kunt doen. We hebben de stad weer opgebouwd en we blijven ons verder ontwikkelen. Juist daar liggen de kansen voor jou als student. Kom je nu alvast in de stad wonen, dan zie jij waar de kansen liggen en kun je ze oprapen. Zo wordt je studententijd in Rotterdam meteen een investering voor je toekomst.

Dna
Geloof me: het dna van Rotterdam haal je niet uit de Lonely Planet en ontdek je niet tijdens een weekendje stappen. Je moet hier komen wonen om de stad te snappen."

04 mrt 2020

5 x studeren in hartje Rotterdam

Kim is bijna klaar met studeren en deelt haar favoriete studeerplekjes in Rotterdam met jou.

#studietips
Lees meer
20 dec 2018

6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is

De afwas van je huisgenoot, platzak zijn en je alwéér verslapen voor een tentamen… het leven van een student gaat niet over rozen. Maar; als Rotterdamse student heb je het toch wat minder zwaar. Je woont en studeert namelijk in de leukste stad van Nederland! Niet meteen overtuigd? Lees dan deze 6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is.

#nieuwstekkie #typischrotterdams
Lees meer
12 aug 2018

Samen maken we Rotterdam

Berend van Zanten, een ondernemende duizendpoot, die bij het jongere publiek vooral bekend is van de geliefde DAK zomerfeesten: 'Rotterdam heeft het gewoon en wie wat onderneemt, wordt daarbij geholpen.'

#typischrotterdams
Lees meer