De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Esra en Donja

07 apr 2017

Roomies Esra en Donja
Twee jaar geleden, op vrijdag de 13e, tekenden deze roomies het contract van hun eigen stulpje in Rotterdam. Het is een geluksdag gebleken, want zij wonen nog steeds met veel plezier in dit meidenhuis.

'Altijd aanmaak limo in onze koelkast'

Namen: Esra (22) en Donja (21) 
Wonen in: Rotterdam West   
Studeren: Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam en Rechten aan de Hogeschool Inholland 

Hoe zijn de taken verdeeld in huis?
Donja: We proberen dit eigenlijk zo min mogelijk te plannen. Toch kwamen we erachter dat elke dag even een afwasje er doorheen knallen van groot belang is!
Esra: Ja precies! Zó vervelend als je naar school moet, maar alle messen op zijn! Wij wassen dus na het avondeten af. Gooi wat structuur in de afwas en het komt vanzelf goed!

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft?
Esra: De sleutel tot succes is quality time maar ook zeker ME-TIME! Voel bij jezelf aan wanneer je chagrijnige bui op komt spelen en anticipeer hier vroegtijdig op. Trek jezelf lekker terug in je kamer met Netflix en een kopje thee! Dit doet wonderen.
Donja: Ik sluit me helemaal aan bij Esra. Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt dat je niet alleen woont, maar rekening met elkaar moet houden.

Hoe omschrijf je de ander: nachtdier of ochtendmens? 
Esra: Nachtdieren! We wonen in de mooiste stad van Nederland! Genoeg leuke plekjes om de haren ‘s avonds los te gooien of eens goed in gesprek te gaan met je mede-Rotterdammer. We zien elkaar eigenlijk ook bijna nooit in de ochtend, dus echte nachtdieren hier in west.

Wat staat er altijd in jullie koelkast en waarom? 
Donja: Cliché maar waar, altijd aanmaak limo! Kost bijna niks en blijft lang goed!
Esra: Mijn absolute verslaving is smeerworst. Dit ligt altijd op mijn plankje in de koelkast.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
Esra: De verschillende mensen en de onontdekte plekjes deze stad. Elke dag is een leuke dag! Daarnaast is ons appartement goed betaalbaar waardoor wij nog genoeg leuke dingen kunnen doen.
Donja: De stad is dynamisch en er gebeurt altijd wat!

Tip aan nieuwe Rotterdammers

Esra: Kijk verder dan je neus lang is, zoek andere zaakjes op dan je normaal doet. Genoeg om te ontdekken hier. 
Donja: Zet nooit je vuilniszak naast de container als ‘ie vol zit. Voor veel studenten een beginnersfout. Zo ook voor mij, haha. De boete was zo’n 100 euro!!!

What to do in Rotterdam West?

Donja: De Nieuwe Binnenweg is echt hot en happening. Genoeg keus, van een groot terras tot aan barretjes met pooltafels en andere gave cafés waar het échte Rotterdam je om de oren vliegt.
Esra: Spaghetatta is echt leuk, lekker en gezellig!

26 jul 2017

Roomies Diederik en Robbert

Diederik en Robbert wonen sinds twee jaar in hun eigen appartement in Kralingen. Beiden jongens kenden elkaar al en zijn hier opgegroeid. Ze verhuisden een paar straten verder dan het ouderlijk huis. ‘Wel zo makkelijk als je moeder om de hoek woont’, grappen ze.

#samenwonen #opkamers #rotterdamhotspots #leukstewijken
Lees meer
21 mei 2017

Roomies Rens en Loes

Rens en Loes wonen samen met nog vier huisgenoten in een studentenhuis in Blijdorp. De zes studenten kenden elkaar nog niet, maar zijn nu meer dan huisgenoten.

#samenwonen #opkamers #rotterdamhotspots #leukstewijken
Lees meer
07 mrt 2017

Roomies Tess en Nina

Tess en Nina wonen sinds een paar jaar in het Oude Noorden van Rotterdam. Inmiddels zijn de vriendinnen ingeburgerd en bevalt wonen in de Rotterdam meer dan goed! Samenwonen klinkt heel verleidelijk, maar hoe zorg je dat de vriendinnenband goed blijft?

#samenwonen #opkamers #rotterdamhotspots #leukstewijken
Lees meer
Facebook

De 5 beste locaties voor de ultieme examenreis

Facebook

De uitslagen van de examens worden bijna bekend gemaakt! Hoe zit jij er nu bij?

Facebook

Rotterdam studentenstad! De Rotterdamse Kamer Kijk Dag is in volle gang. Kom je langs? Www.stadswonenrotterdam.nl/kamerkijkdag

Facebook

Wij zijn er klaar voor! De Rotterdamse Kamer Kijk Dag. Kom sfeer proeven in onze deelnemende woongebouwen. Onze studentbeheerders en wij staan je graag te woord. Alle info vind je op: www.stadswonenrotterdam.nl/kamerkijkdag