De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Esra en Donja in Rotterdam West

07 apr 2017

Roomies Esra en Donja in Rotterdam West
Twee jaar geleden, op vrijdag de 13e, tekenden deze roomies het contract van hun eigen stulpje in Rotterdam. Het is een geluksdag gebleken, want zij wonen nog steeds met veel plezier in dit meidenhuis.

'Altijd aanmaak limo in onze koelkast'

Namen: Esra (22) en Donja (21) 
Wonen in: Rotterdam West   
Studeren: Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam en Rechten aan de Hogeschool Inholland 

Hoe zijn de taken verdeeld in huis?
Donja: We proberen dit eigenlijk zo min mogelijk te plannen. Toch kwamen we erachter dat elke dag even een afwasje er doorheen knallen van groot belang is!
Esra: Ja precies! Zó vervelend als je naar school moet, maar alle messen op zijn! Wij wassen dus na het avondeten af. Gooi wat structuur in de afwas en het komt vanzelf goed!

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft?
Esra: De sleutel tot succes is quality time maar ook zeker ME-TIME! Voel bij jezelf aan wanneer je chagrijnige bui op komt spelen en anticipeer hier vroegtijdig op. Trek jezelf lekker terug in je kamer met Netflix en een kopje thee! Dit doet wonderen.
Donja: Ik sluit me helemaal aan bij Esra. Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt dat je niet alleen woont, maar rekening met elkaar moet houden.

Hoe omschrijf je de ander: nachtdier of ochtendmens? 
Esra: Nachtdieren! We wonen in de mooiste stad van Nederland! Genoeg leuke plekjes om de haren ‘s avonds los te gooien of eens goed in gesprek te gaan met je mede-Rotterdammer. We zien elkaar eigenlijk ook bijna nooit in de ochtend, dus echte nachtdieren hier in west.

Wat staat er altijd in jullie koelkast en waarom? 
Donja: Cliché maar waar, altijd aanmaak limo! Kost bijna niks en blijft lang goed!
Esra: Mijn absolute verslaving is smeerworst. Dit ligt altijd op mijn plankje in de koelkast.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
Esra: De verschillende mensen en de onontdekte plekjes deze stad. Elke dag is een leuke dag! Daarnaast is ons appartement goed betaalbaar waardoor wij nog genoeg leuke dingen kunnen doen.
Donja: De stad is dynamisch en er gebeurt altijd wat!

Tip aan nieuwe Rotterdammers

Esra: Kijk verder dan je neus lang is, zoek andere zaakjes op dan je normaal doet. Genoeg om te ontdekken hier. 
Donja: Zet nooit je vuilniszak naast de container als ‘ie vol zit. Voor veel studenten een beginnersfout. Zo ook voor mij, haha. De boete was zo’n 100 euro!!!

What to do in Rotterdam West?

Donja: De Nieuwe Binnenweg is echt hot en happening. Genoeg keus, van een groot terras tot aan barretjes met pooltafels en andere gave cafés waar het échte Rotterdam je om de oren vliegt.
Esra: Spaghetatta is echt leuk, lekker en gezellig!

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer