De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Dit is de huuraanpassing voor 2023

19 apr 2023

Dit is de huuraanpassing voor 2023
Vanaf vandaag krijgen huurders een bericht van ons over de huuraanpassing. Voor veel mensen gaat de huur omhoog. Een huurverhoging is natuurlijk nooit leuk, maar het is wél nodig omdat alles duurder wordt, ook voor ons. Bouwkosten en prijzen van materialen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Als we de huren minder of helemaal niet verhogen, kunnen we minder doen. Bijvoorbeeld woningen minder goed onderhouden en verduurzamen, en minder woningen bouwen. Terwijl daar nu juist veel behoefte aan is.

We verhogen zo min mogelijk  

We doen ons best om de huur betaalbaar te houden. Een paar voorbeelden van hoe we dat doen:  

  • Mensen in een sociale huurwoning krijgen minder huurverhoging (2,7%) dan we mogen vragen van de overheid (3,1%).   
  • Vrije sector huurders met een middeninkomen komen in aanmerking voor een huurbevriezing (0%), of minder huurverhoging (2,7%).  
  • Huurders van een woning met een energielabel E, F of G krijgen een huurbevriezing (0%).   

Voor een kleine groep stijgt de huur meer  

Er zijn ook mensen waarbij de huur juist meer stijgt, omdat zij een hoger inkomen hebben en dus meer kunnen bijdragen. We noemen dat een inkomensafhankelijke huurverhoging. Doordat zij wat meer betalen, kunnen we de huren lager houden voor mensen die in verhouding hogere huurlasten hebben. Ook gebruiken we de extra inkomsten voor het bouwen van nieuwe woningen, en het energiezuiniger maken van bestaande woningen.   

Lees meer op de pagina over de huuraanpassing van 2023   

20 dec 2022

Woontip! Tips om brand te voorkomen en wat te doen bij brand in je woning.

Peter Schuurmans is hoofd Afdeling Veilig Leven van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Hij weet alles over wat je moet doen bij brand in huis. En nog belangrijker: over hoe je zorgt dat er geen brand komt. Hij deelt zijn beste tips.

#woontips
Lees meer
19 dec 2022

Woontip! Veilig de donkere dagen door

Het is winter! Dé tijd om het binnen gezellig en warm te maken! Maar het kan ook té gezellig en té warm worden. Zit je niet te wachten op ongenode gasten en verzengende hitte? Lees dan onze tips.

#woontips
Lees meer
15 nov 2022

Energie bespaartips

Wie minder energie verbruikt, betaalt ook minder. Met deze makkelijke tips kan ook jij besparen. En het is ook nog eens beter voor de aarde.

#energie #energieprijzen #besparen
Lees meer