De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Carrière maken doe je bij Stadswonen Rotterdam

17 jan 2017

Carrière maken doe je bij Stadswonen Rotterdam
Binnen Stadswonen Rotterdam kan je makkelijk doorverhuizen naar een nieuwe of grotere woning. Dit noemen we wooncarrière maken.

Het schooljaar is weer bijna op z’n eind. Ben jij klaar met studeren en sta je op het punt een nieuw avontuur te beginnen? Een nieuwe studie of juist een nieuwe baan... Dan ben je vast ook toe aan een nieuwe woning. Wellicht wil je groter wonen, of zoek je iets meer privacy. De torenhoge afwasbergen en urenlange wachtrijen bij de badkamer ga je vast missen als kiespijn. Misschien droom je wel van een appartement samen met je vriend of vriendin. Wat je reden ook is, bij Stadswonen Rotterdam kan je makkelijk doorverhuizen naar een andere woonruimte. Dit noemen we wooncarrière maken.

Groter wonen
Als huurder van Stadswonen Rotterdam bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders. Dit komt mooi uit, want als jij eenmaal de keuze hebt gemaakt om je oude vertrouwde plekje te verlaten, wil je het liefst zo snel mogelijk in een nieuw stulpje trekken. Daarnaast kunnen wij nieuwe studenten weer blij maken met jouw oude woning. Wij zeggen win-win! Bekijk ook het verhaal van Herson die van een kamer van 15 m2 naar een woning van 80 m2 is gegaan!

Samenwonen
Het leek zo ver weg, maar ook jij moet er aan geloven. Je hebt iemand ontmoet en jullie zijn inmiddels op het punt beland dat jullie als plakband aan elkaar verbonden zijn, als ying en yang bij elkaar horen, als... Even zonder dollen; het is toch leuk om te weten dat Stadswonen Rotterdam ook in deze situatie graag met je meedenkt. In al onze appartementen mag je namelijk samenwonen. Woon je op kamers, komt er een unit vrij en wil je graag dat jouw vriend of vriendin bij jou intrekt? Degene die al in de woning woont, kan dan, indien de andere hoog genoeg op de lijst staat, de keuze laten vallen op de vriend of vriendin. Ook handig om te weten; als je bij Stadswonen Rotterdam wilt samenwonen hoeft maar één van jullie ingeschreven te staan. 

Saskia ging van studentenkamer naar droomappartement:

Opnieuw inschrijven
Wil jij net als Herson en Saskia wooncarrière maken, dan is het belangrijk dat je je opnieuw inschrijft. Zodra je huurt bij Stadswonen Rotterdam vervalt namelijk je inschrijving.  

18 mrt 2024

Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

#woontips
Lees meer
19 apr 2023

Dit is de huuraanpassing voor 2023

Vanaf vandaag krijgen huurders een bericht van ons over de huuraanpassing. Voor veel mensen gaat de huur omhoog. Een huurverhoging is natuurlijk nooit leuk, maar het is wél nodig omdat alles duurder wordt, ook voor ons. Bouwkosten en prijzen van materialen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Als we de huren minder of helemaal niet verhogen, kunnen we minder doen. Bijvoorbeeld woningen minder goed onderhouden en verduurzamen, en minder woningen bouwen. Terwijl daar nu juist veel behoefte aan is.

Lees meer
20 dec 2022

Woontip! Tips om brand te voorkomen en wat te doen bij brand in je woning.

Peter Schuurmans is hoofd Afdeling Veilig Leven van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Hij weet alles over wat je moet doen bij brand in huis. En nog belangrijker: over hoe je zorgt dat er geen brand komt. Hij deelt zijn beste tips.

#woontips
Lees meer