De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Blijf je in de vakantie thuis? Maak er een mooie zomer van!

28 jun 2022

Blijf je in de vakantie thuis? Maak er een mooie zomer van!
Zomer! Je gooit je raam open, verzamelt je met huisgenoten en vrienden op je balkon of dakterras en hoppa! het is feest. Je hebt geen college, dus hoe laat het wordt maakt jou niet uit. Heel gezellig, maar misschien niet voor iedereen. Je buren kunnen een heel ander leefritme hebben en dan zijn die feestjes laat in de avond en nacht toch echt wat minder gezellig.

Hoe houd je het nu voor beide partijen leuk? Want een gezellig avondje moet natuurlijk ook kunnen. Hieronder een aantal tips!


Feestjes en spontane avondjes 

  • Geef je een feestje? Laat het je buren weten en geef een begin- en eindtijd aan. Dat kan met een briefje door de bus of je gaat langs. Kan je gelijk kennismaken als je dat nog niet hebt gedaan. Wil je verder feesten? In Rotterdam is altijd wel een kroeg open.
  • Ontstaat er spontaan een feestje en heb je je buren niet kunnen informeren? Nodig ze uit of ga langs om te vragen of ze er geen last van hebben. Lukt dat laatste niet meer, dan heb je altijd nog de volgende dag. Met een bosje bloemen of iets lekkers ben je snel weer vrienden.
  • En altijd geldt: houd het volume van muziek en stem in de gaten! Bedenk wat je zelf fijn zou vinden als je de volgende dag weer vroeg op moet.

Buiten leven

Buiten eten is in de zomer heerlijk? Ruim wel altijd goed op, anders viert ongedierte een eigen feestje.

Wil je BBQ-en? Doe dit niet op je balkon. Dat is veel te krap en zorgt voor brandgevaar en rookoverlast. Rotterdam heeft genoeg parken waar jij en je BBQ meer dan welkom zijn.


 


Toch klachten?

Heb je er alles aan gedaan om het leuk te houden voor je buren en zijn er toch klachten? Neem ze serieus! Ga met je buren op een rustig moment in gesprek en kijk samen hoe je het leuk houdt.

19 apr 2023

Dit is de huuraanpassing voor 2023

Vanaf vandaag krijgen huurders een bericht van ons over de huuraanpassing. Voor veel mensen gaat de huur omhoog. Een huurverhoging is natuurlijk nooit leuk, maar het is wél nodig omdat alles duurder wordt, ook voor ons. Bouwkosten en prijzen van materialen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Als we de huren minder of helemaal niet verhogen, kunnen we minder doen. Bijvoorbeeld woningen minder goed onderhouden en verduurzamen, en minder woningen bouwen. Terwijl daar nu juist veel behoefte aan is.

Lees meer
20 dec 2022

Brand in huis, je moet er niet aan denken. Of juist wel?

Peter Schuurmans is hoofd Afdeling Veilig Leven van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Hij weet alles over wat je moet doen bij brand in huis. En nog belangrijker: over hoe je zorgt dat er geen brand komt. Hij deelt zijn beste tips.

#woontips
Lees meer
19 dec 2022

Veilig de donkere dagen door

Het is winter! Dé tijd om het binnen gezellig en warm te maken! Maar het kan ook té gezellig en té warm worden. Zit je niet te wachten op ongenode gasten en verzengende hitte? Lees dan onze tips.

#woontips
Lees meer