De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Room tour van Filip

27 nov 2017

Room tour van Filip
Filip geeft een room tour in Snellinck II, een woongebouw voor jong werkenden in het westen van Rotterdam.

‘Het Euromastpark zit om de hoek’

Naam:  Filip 
Studeert:  Psychologie 
Woont in:  woongebouw Snellinck II in Delfshaven, Rotterdam

Wat vind jij het leukste aan wonen in Snellinck II? 
De bewoners zijn heel vriendelijk. En behulpzaam! Als er iemand in onze Facebookgroep iets te leen vraagt, bijvoorbeeld een stofzuiger, dan reageert er altijd wel iemand. 

Een sociale omgeving dus 
Ja, en we zoeken elkaar ook op in de gemeenschappelijke ruimtes en op onze binnenplaats. Daar wordt in de zomer regelmatig gebarbecued.

Hoe ben je bij Stadswonen terechtgekomen? 
Een paar vrienden kregen via Stadswonen een hele mooie kamer. Dat wilde ik natuurlijk ook. Snellinck is echt een heel mooi appartementencomplex.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer