De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Klein wonen, groots inrichten

20 okt 2016

Klein wonen, groots inrichten
Als student woon je vaak klein. Maar weinig vierkante meters kun je prima groots inrichten. Bekijk deze vier tips.

1. Begin bij de basis
Begin bij de vloer, de bank en de opbergruimten. Zo heb je de belangrijkste pijlers in je inrichting bepaald en kun je op basis hiervan de rest van je interieur uitkiezen. Bepaal vervolgens hoe je de ruimte gaat indelen: je slaapplek en studeerhoek zijn hierbij het meest belangrijk. Ten slotte zorg je voor de finishing touch en maak je de ruimte af met decoratie. 


2. Denk in oplossingen
Als je maar weinig vierkante meters hebt, moet je denken in oplossingen. Werk dus altijd in de hoogte. Stapel kasten op elkaar en hang kleding en al je pannen of andere keukenaccessoires op. Je zal zien dat dit al een hoop scheelt. Kijk ook eens voor inspiratie voor het inrichten van een kleine ruimte op websites van Tiny Houses. 


3. Gebruik lichte kleuren
Kleine ruimtes lijken groter door lichte kleuren. Probeer dus altijd zo veel mogelijk witte, of andere lichte kleuren te gebruiken en vermijd donkere kleuren. Zo creëer je in jouw kleine studentenkamer een ware oase van ruimte... Bijna dan. Breng daarna nog wel wat kleur toe met accessoires of een smalle strook op de muur voor sfeer in huis. 

4. Wees creatief
Wees creatief en ga op zoek naar meubels met meerdere functies. De ruimte onder je bed kan bijvoorbeeld prima dienen als opbergruimte en een poef kan niet alleen dienen als zitplek, maar ook als bijzettafel. 

 
18 mrt 2024

Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

#woontips
Lees meer
19 apr 2023

Dit is de huuraanpassing voor 2023

Vanaf vandaag krijgen huurders een bericht van ons over de huuraanpassing. Voor veel mensen gaat de huur omhoog. Een huurverhoging is natuurlijk nooit leuk, maar het is wél nodig omdat alles duurder wordt, ook voor ons. Bouwkosten en prijzen van materialen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Als we de huren minder of helemaal niet verhogen, kunnen we minder doen. Bijvoorbeeld woningen minder goed onderhouden en verduurzamen, en minder woningen bouwen. Terwijl daar nu juist veel behoefte aan is.

Lees meer
20 dec 2022

Woontip! Tips om brand te voorkomen en wat te doen bij brand in je woning.

Peter Schuurmans is hoofd Afdeling Veilig Leven van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Hij weet alles over wat je moet doen bij brand in huis. En nog belangrijker: over hoe je zorgt dat er geen brand komt. Hij deelt zijn beste tips.

#woontips
Lees meer