De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - episode II

27 jul 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - episode II
Rotterdam is up-coming en wordt steeds hipper. Genoeg leuke plekken dus waar jij je als student kunt vermaken. Deze keer nemen we jou weer mee naar leuke straatjes in Rotterdam.

Kralingen - Oostzeedijk

Kralingen is toch wel het studenten Mekka van Rotterdam. Aan leuke straatjes ontbreekt het hier zeker niet. Wij gingen op zoek naar de leukste tentjes op de Oostzeedijk die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Sinds kort zit hier Sand’s Cakes & Bubbles. Een heerlijk tentje waar je terecht kunt voor stevige sandwiches, grof gesneden cakes en een goed glas cava. PROOST! Voor een studentenborrel is Locus Publikus the place to be. In dit bierlokaal zijn er meer dan 200 speciaal bieren om te proeven. Keuze genoeg dus. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag staat het hier vol met studenten. Voor de lekkere trek is café de Dijk de ultieme plek om een avondje door te brengen met studiegenoten. Hier kun je voor een prikkie goede spare ribs eten. Voor een gevarieerd avondje smullen is tapas bar de Hemel op aarde de ultieme plek. TIP: Neem je date hier zeker eens mee naar toe. Je zult hem/haar zeker verrassen. Wil jij wonen in Kralingen? Bekijk dan onze woongebouwen in Kralingen.

Stadscentrum – Westersingel

De Westersingel loopt van het Kruisplein tot de Westzeedijk. Ook hier zijn genoeg leuke plekjes om wat uurtjes te vertoeven. Voor een goede lunch zit je bij Boca’s goed. Hier vind je een groot assortiment aan kleine broodjes, maar ook na een middagje shoppen, kun je hier terecht voor de lekkerste borrelplateaus, soepen & salades. Op de hoek van de straat vind je L’Ouest. Dit vooroorlogs pand is tegenwoordig een intieme wijnbar & petit-restaurant. Ideaal, als je het bier even zat bent! Aan de andere kant van het water vind je de Vibes, de meest beruchte studentendiscotheek van Rotterdam. Al jaren wordt hier op donderdag, vrijdag en zaterdag flink gedanst. TIP: Be on time! Anders wordt het lang wachten voor je naar binnen kan. Last but not least: t/m 13 augustus bezoek je de leukste rooftop feestjes bij Dâk aan de Witte de Withstraat. Klinkt interessant? Check dan NU de winactie op onze Facebookpagina!

Katendrecht – Rotterdam

Voor de vintageshopper is winkel/cafe De Zeeuwse Meisjes heaven! Alles in deze winkel is te koop. Dus voor de perfecte retrostoel in je studentenkamer of een handgemaakt sieraad voor één van je vriendinnen is dit winkeltje de aangewezen plek voor jou! En o ja, koffie zetten kunnen ze hier ook nog eens goed. In de zomermaanden is het Deliplein de perfecte spot. Hier zitten genoeg leuke tentjes om een middagje te vertoeven. Inmiddels trek gekregen? Ga vooral eens pancakes happen bij Lilith Coffee. Naast alle terrasjes is foodwalhalla de Fenix Food Factory iets wat je niet mag missen. In een oude havenloods geniet je van lokale Rotterdamse kost.

Heb je de smaak te pakken gekregen en zie je jezelf wel wonen in Rotterdam? Kijk dan snel of er een kamer, studio of appartement beschikbaar is. Weet je het nog niet zeker? Je kunt je in ieder geval inschrijven, zodat je  alvast inschrijfduur opbouwt.

07 mrt 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - episode I

Rotterdam leeft en is een geweldige stad om in te wonen. Vermijd de drukke, bekende plekken, want de stad kent juist heel veel verborgen schatten. Wij gingen voor jou op zoek naar de leukste straatjes in verschillende wijken van de stad. Waar dat is en wat je er kan doen? Je leest het hier:

Lees meer
Facebook

Volgende week kerstvakantie! Wij hebben voor jou de ultieme invulling geregeld: een avond gamen met 3 van je beste vrienden! Wij geven nog één keer een Gamestate arrangement weg! Pauzeer het filmpje, laat ons weten wat jouw ultieme game is en daag 3 van je vrienden uit. Like onze pagina en de pagina van Gamestate en let the games begin...

Facebook

We have a WINNER! Nuray Kursun en haar winning team mogen hun gamepassen ophalen en losgaan in Gamestate. Stuur je ons een privéberichtje?

Facebook

Oeps.. Vanavond pakjesavond, maar vergeten om cadeautjes in te slaan? No worries, wij hebben voor jou 3 originele, leuke en gekke cadeautjes bedacht die je gewoon bij de supermarkt kan kopen!

Facebook

Maak ‘wooncarrière’ en kom na je kamer in aanmerking voor bijvoorbeeld een studio of appartement. Saskia heeft de stap gemaakt en vertelt erover in deze video. Voor meer informatie kun je kijken op de website: http://bit.ly/2zWsKUG