De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - deel II

27 jul 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - deel II
Rotterdam is up-coming en steeds hipper. Genoeg leuke plekken waar jij je als student kunt vermaken. Lees mee met deel twee van de leukste praatjes over Rotterdamse straatjes.

De Oostzeedijk in Kralingen
Kralingen is het studenten Mekka van Rotterdam. Aan leuke straatjes ontbreekt het hier zeker niet. De Oostzeedijk zit vol restaurants, kroegen en eettentjes. Zoetekauwen zitten goed bij Sand’s Cakes & Bubbles. Een heerlijk tentje waar je terecht kunt voor stevige sandwiches, grof gesneden cakes en een goed glas cava. Proost! Voor een studentenborrel is Locus Publicus met meer dan tweehonderd speciaalbieren the place to be. Bij café de Dijk kun je voor een prikkie goede spare ribs eten. Voor een meer verfijnd maaltje kun je tapas happen bij de Hemel op aarde. Sinds kort huist ook hotdog specialist Bulls and Dogs aan de Oostzeedijk.  

De Westersingel in het centrum
De Westersingel loopt van het Kruisplein tot de Westzeedijk. Hier kun je je dus heel wat uurtjes vermaken. Bij Boca’s kun je de hele avond smullen van de lekkerste borrelplateaus. Ook goed borrelen kun je in de intieme wijnbar L’Ouest. Cocktailliefhebbers mogen Amehoela en Stirr niet overslaan. De laatste zit een beetje verstopt, maar goed zoeken zal beloond worden! Aan de andere kant van de straat zit Vibes, de meest beruchte studentendiscotheek van Rotterdam. Al jaren wordt hier op donderdag, vrijdag en zaterdag flink gedanst.

Deliplein in Katendrecht
In de zomermaanden is het Deliplein de perfecte spot. Voor de vintageshopper is winkel annex café De Zeeuwse Meisjes heaven! Alles (dus ook de meubels) is er te koop. En o ja, koffie zetten kunnen ze hier ook nog eens goed. Bij Kopi Soesoe begin je met een koffie, en eindig je met een borrel en een verrassend optreden op hun inieminie podium. Een bord vol Thaise lekkernijen haal je bij Deli Bird. Natuurlijk mag je foowalhalla de Fenix Food Factory niet overslaan. Met een plankje vol specialiteiten van de kaasboer, slager en bakkerij droom je weg aan de kade.  

Enthousiast geworden?

Jeetje wat is het toch fijn om Rotterdammer te zijn. Wil jij wonen in de buurt van deze leuke straatjes? Stadswonen Rotterdam heeft aanbod door heel de stad, dus ook in en rond deze straten. Kijk snel of er een kamer, studio of appartement beschikbaar is.

16 jul 2018

Gespot door Rotterdammers

Waar in de stad moet je zijn? Wat mag je absoluut niet missen? Als nieuwkomer is het soms best lastig je weg te vinden in een veelzijdige stad die zich constant lijkt te vernieuwen. Daarom delen deze Rotterdammers hun hotspots en geven ze je waardevolle tips om de stad te ontdekken.

#hotspots
Lees meer
07 jul 2017

De vier hotste parken van Rotterdam

It’s getting hot in here! Het is eindelijk zomer, en je studentenkamer tovert zich om tot gratis sauna. Geen tijd of zin om naar je ouders te vluchten voor een beetje verkoeling? Dan ga je toch gewoon lekker in het park liggen. Dit zijn de vier hotste parken van Rotterdam.

#hotspots
Lees meer
07 mrt 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - deel I

Rotterdam leeft en is een geweldige stad om in te wonen. Vermijd de drukke, bekende plekken, de stad kent juist heel veel verborgen schatten. Lees mee met de leukste praatjes over Rotterdamse straatjes.

#leukewijken
Lees meer
Facebook

Precies tussen het centrum en de wijk Noord in, vind je Hofdijk, een woongebouw op een super centrale plek en mét dakterras. Behoefte aan privacy? We verhuren hier enkel twee persoons woningen! Meer weten over Hofdijk? Neem een kijkje op onze website en zie meteen of er een kamer vrij is:

Facebook

Bij een eigen plekkie horen ook vaste lasten. Deze kunnen nog aardig oplopen; daarom hebben wij wat handige tips verzameld waarmee jij flink kan besparen. Ga bijvoorbeeld lekker samen kokkerellen. Dit is niet alleen gezelliger, maar ook goedkoper. Meer Tips? Je leest het hier: http://bit.ly/2Npa1EO

Facebook

Eindelijk alle vakken afgesloten van dit jaar? Hallo vrije tijd! Rotterdam heeft veel zonnige terrasjes, waar jij en je vrienden kunnen genieten van het goede leven. Wil je eens wat anders proberen? Ga dan eens langs hét stadsterras op de Binnenrotte, of naar de overkant bij pop up terras De Swarte Leeuw. Wegdromen bij het uitzicht op de Maas? Dat kan bij het terras van Aloha.

Facebook

Ons woongebouw in Alexander is populair onder studenten van de Erasmus Universiteit. Je loopt binnen een paar minuten naar het Kralingse bos en er stopt een bus direct voor de deur die je naar de uni brengt. Meer weten? Check dan ons aanbod in Alexander hier: http://bit.ly/2o3CJAn