De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - episode II

27 jul 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - episode II
Rotterdam is up-coming en wordt steeds hipper. Genoeg leuke plekken dus waar jij je als student kunt vermaken. Deze keer nemen we jou weer mee naar leuke straatjes in Rotterdam.

Kralingen - Oostzeedijk

Kralingen is toch wel het studenten Mekka van Rotterdam. Aan leuke straatjes ontbreekt het hier zeker niet. Wij gingen op zoek naar de leukste tentjes op de Oostzeedijk die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Sinds kort zit hier Sand’s Cakes & Bubbles. Een heerlijk tentje waar je terecht kunt voor stevige sandwiches, grof gesneden cakes en een goed glas cava. PROOST! Voor een studentenborrel is Locus Publikus the place to be. In dit bierlokaal zijn er meer dan 200 speciaal bieren om te proeven. Keuze genoeg dus. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag staat het hier vol met studenten. Voor de lekkere trek is café de Dijk de ultieme plek om een avondje door te brengen met studiegenoten. Hier kun je voor een prikkie goede spare ribs eten. Voor een gevarieerd avondje smullen is tapas bar de Hemel op aarde de ultieme plek. TIP: Neem je date hier zeker eens mee naar toe. Je zult hem/haar zeker verrassen. Wil jij wonen in Kralingen? Bekijk dan onze woongebouwen in Kralingen.

Stadscentrum – Westersingel

De Westersingel loopt van het Kruisplein tot de Westzeedijk. Ook hier zijn genoeg leuke plekjes om wat uurtjes te vertoeven. Voor een goede lunch zit je bij Boca’s goed. Hier vind je een groot assortiment aan kleine broodjes, maar ook na een middagje shoppen, kun je hier terecht voor de lekkerste borrelplateaus, soepen & salades. Op de hoek van de straat vind je L’Ouest. Dit vooroorlogs pand is tegenwoordig een intieme wijnbar & petit-restaurant. Ideaal, als je het bier even zat bent! Aan de andere kant van het water vind je de Vibes, de meest beruchte studentendiscotheek van Rotterdam. Al jaren wordt hier op donderdag, vrijdag en zaterdag flink gedanst. TIP: Be on time! Anders wordt het lang wachten voor je naar binnen kan. Last but not least: t/m 13 augustus bezoek je de leukste rooftop feestjes bij Dâk aan de Witte de Withstraat. Klinkt interessant? Check dan NU de winactie op onze Facebookpagina!

Katendrecht – Rotterdam

Voor de vintageshopper is winkel/cafe De Zeeuwse Meisjes heaven! Alles in deze winkel is te koop. Dus voor de perfecte retrostoel in je studentenkamer of een handgemaakt sieraad voor één van je vriendinnen is dit winkeltje de aangewezen plek voor jou! En o ja, koffie zetten kunnen ze hier ook nog eens goed. In de zomermaanden is het Deliplein de perfecte spot. Hier zitten genoeg leuke tentjes om een middagje te vertoeven. Inmiddels trek gekregen? Ga vooral eens pancakes happen bij Lilith Coffee. Naast alle terrasjes is foodwalhalla de Fenix Food Factory iets wat je niet mag missen. In een oude havenloods geniet je van lokale Rotterdamse kost.

Heb je de smaak te pakken gekregen en zie je jezelf wel wonen in Rotterdam? Kijk dan snel of er een kamer, studio of appartement beschikbaar is. Weet je het nog niet zeker? Je kunt je in ieder geval inschrijven, zodat je  alvast inschrijfduur opbouwt.

07 mrt 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - episode I

Rotterdam leeft en is een geweldige stad om in te wonen. Vermijd de drukke, bekende plekken, want de stad kent juist heel veel verborgen schatten. Wij gingen voor jou op zoek naar de leukste straatjes in verschillende wijken van de stad. Waar dat is en wat je er kan doen? Je leest het hier:

Lees meer
Facebook

Wil jij de culinaire hoogstandjes (lees: macaroni met ketchup) van je huisgenoten wel eens verruilen voor écht goed eten? Wij mogen onder onze volgers maar liefst 2 x 2 plekken voor Tafel Op Zuid verloten! Tijdens dit culinaire evenement kan je aanschuiven bij Rotterdams finest: denk aan de koks van Obba Lounge Restaurant, Sharp Sharp Food en Restaurant Allure. Wil jij erbij zijn volgend weekend? Tag dan iemand die jij mee uit eten wilt nemen! Wij kiezen twee winnaars uit de leukste reacties 🍔🍜🌮

Facebook

Ga je wonen in ons woongebouw de Hoge Wiek? Of woon je er toevallig al. Dan ben je met de fiets snel bij alles wat je als student wenst: Erasmus Universiteit Ga je hier studeren? 10 fietsminuten Aloha Rotterdam Hapjes, dansjes, biertjes en cocktails op 1 fietsminuut Adem In De stilste plek van Rotterdam, om je compleet te kunnen focussen op je schoolwerk. Er is dus ook geen wifi! 4 fietsminuten

Facebook

We nemen een kijkje in de kamer van Max! Hij woont in woongebouw Struisenburg, midden in het hart van Kralingen. Benieuwd hoe hij het daar heeft? Check meteen de website en kijk of er een kamer voor jou vrij is: http://bit.ly/2CQwSTb

Facebook

DAMES! Altijd al met je beste vriendin samen willen wonen of gewoon lekker alleen op kamers? Er komen namelijk 2 kamers vrij in deze 4 kamer unit. Hier zul je de keuken en badkamer delen met 2 vrouwelijke huisgenoten. Aan de Zocherstraat woon je pal naast het Kralingsebos, ben je in de buurt van de stad en de unie! Schrijf je hier meteen in voor een hospiteer avond! http://bit.ly/2oYrb0G