De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - deel II

27 jul 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes - deel II
Rotterdam is up-coming en steeds hipper. Genoeg leuke plekken waar jij je als student kunt vermaken. Lees mee met deel twee van de leukste praatjes over Rotterdamse straatjes.

De Oostzeedijk in Kralingen
Kralingen is het studenten Mekka van Rotterdam. Aan leuke straatjes ontbreekt het hier zeker niet. De Oostzeedijk zit vol restaurants, kroegen en eettentjes. Zoetekauwen zitten goed bij Sand’s Cakes & Bubbles. Een heerlijk tentje waar je terecht kunt voor stevige sandwiches, grof gesneden cakes en een goed glas cava. Proost! Voor een studentenborrel is Locus Publicus met meer dan tweehonderd speciaalbieren the place to be. Bij café de Dijk kun je voor een prikkie goede spare ribs eten. Voor een meer verfijnd maaltje kun je tapas happen bij de Hemel op aarde. Sinds kort huist ook hotdog specialist Bulls and Dogs aan de Oostzeedijk.  

De Westersingel in het centrum
De Westersingel loopt van het Kruisplein tot de Westzeedijk. Hier kun je je dus heel wat uurtjes vermaken. Bij Boca’s kun je de hele avond smullen van de lekkerste borrelplateaus. Ook goed borrelen kun je in de intieme wijnbar L’Ouest. Cocktailliefhebbers mogen Amehoela en Stirr niet overslaan. De laatste zit een beetje verstopt, maar goed zoeken zal beloond worden! Aan de andere kant van de straat zit Vibes, de meest beruchte studentendiscotheek van Rotterdam. Al jaren wordt hier op donderdag, vrijdag en zaterdag flink gedanst.

Deliplein in Katendrecht
In de zomermaanden is het Deliplein de perfecte spot. Bij Kopi Soesoe begin je met een koffie, en eindig je met een borrel en een verrassend optreden op hun inieminie podium. Een bord vol Thaise lekkernijen haal je bij Deli Bird. Natuurlijk mag je foowalhalla de Fenix Food Factory niet overslaan. Met een plankje vol specialiteiten van de kaasboer, slager en bakkerij droom je weg aan de kade.  

Enthousiast geworden?

Jeetje wat is het toch fijn om Rotterdammer te zijn. Wil jij wonen in de buurt van deze leuke straatjes? Stadswonen Rotterdam heeft aanbod door heel de stad, dus ook in en rond deze straten. Kijk snel of er een kamer, studio of appartement beschikbaar is.

04 mrt 2020

5 x studeren in hartje Rotterdam

Kim is bijna klaar met studeren en deelt haar favoriete studeerplekjes in Rotterdam met jou.

#studietips
Lees meer
20 dec 2018

6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is

De afwas van je huisgenoot, platzak zijn en je alwéér verslapen voor een tentamen… het leven van een student gaat niet over rozen. Maar; als Rotterdamse student heb je het toch wat minder zwaar. Je woont en studeert namelijk in de leukste stad van Nederland! Niet meteen overtuigd? Lees dan deze 6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is.

#nieuwstekkie #typischrotterdams
Lees meer
12 aug 2018

Samen maken we Rotterdam

Berend van Zanten, een ondernemende duizendpoot, die bij het jongere publiek vooral bekend is van de geliefde DAK zomerfeesten: 'Rotterdam heeft het gewoon en wie wat onderneemt, wordt daarbij geholpen.'

#typischrotterdams
Lees meer