De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes

27 jul 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes
Rotterdam is up-coming en wordt steeds hipper. Genoeg leuke plekken dus waar jij je als student kunt vermaken. Deze keer nemen we jou weer mee naar leuke straatjes in Rotterdam.

Kralingen - Oostzeedijk

Kralingen is toch wel het studenten Mekka van Rotterdam. Aan leuke straatjes ontbreekt het hier zeker niet. Wij gingen op zoek naar de leukste tentjes op de Oostzeedijk die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Sinds kort zit hier Sand’s Cakes & Bubbles. Een heerlijk tentje waar je terecht kunt voor stevige sandwiches, grof gesneden cakes en een goed glas cava. PROOST! Voor een studentenborrel is Locus Publikus the place to be. In dit bierlokaal zijn er meer dan 200 speciaal bieren om te proeven. Keuze genoeg dus. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag staat het hier vol met studenten. Voor de lekkere trek is café de Dijk de ultieme plek om een avondje door te brengen met studiegenoten. Hier kun je voor een prikkie goede spare ribs eten. Voor een gevarieerd avondje smullen is tapas bar de Hemel op aarde de ultieme plek. TIP: Neem je date hier zeker eens mee naar toe. Je zult hem/haar zeker verrassen. Wil jij wonen in Kralingen? Bekijk dan hier onze woongebouwen.

Stadscentrum – Westersingel

De Westersingel loopt van het Kruisplein tot de Westzeedijk. Ook hier genoeg leuke plekjes om een wat uurtjes te vertoeven. Voor een goede lunch zit je bij Boca’s goed. Hier vind je een groot assortiment aan kleine broodjes, maar ook na een middagje shoppen kun je hier terecht voor de lekkerste borrelplateus, soepen & salades. Op de hoek van de straat vind je L’Ouest. Dit vooroorlogs pand is tegenwoordig een intieme wijnbar & petit-restaurant. Ideaal, als je het bier even zat bent! Aan de andere kant van het water vind je de Vibes, de meest beruchte studentendiscotheek van Rotterdam. Al jaren wordt hier op donderdag, vrijdag en zaterdag flink gedanst. TIP: Be on time! Anders wordt het lang wachten voor je naar binnen kan. Last but not least: t/m 13 augustus bezoek je de leukste rooftop feestjes bij Dâk aan de Witte de Withstraat. Klinkt interessant? Check dan NU de winactie op onze Facebookpagina!

Katendrecht – Rotterdam

Voor de vintageshopper is winkel/cafe De Zeeuwse Meisjes heaven! Alles in deze winkel is te koop. Dus voor de perfecte retrostoel in je studentenkamer of een handgemaakt sieraad voor één van je vriendinnen is dit winkeltje de aangewezen plek voor jou! En o ja, koffie zetten kunnen ze hier ook nog eens goed. In de zomermaanden is het Deliplein de perfecte spot. Hier zitten genoeg leuke tentjes om een middagje te vertoeven. Inmiddels trek gekregen? Ga vooral eens pancakes happen bij Lilith Coffee. Naast alle terrasjes is foodwalhalla de Fenix Food Factory iets wat je niet mag missen. In een oude havenloods geniet je van lokale Rotterdamse kost.

07 mrt 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes

Rotterdam leeft en is een geweldige stad om in te wonen. Vermijd de drukke, bekende plekken, want de stad kent juist heel veel verborgen schatten. Wij gingen voor jou op zoek naar de leukste straatjes in verschillende wijken van de stad. Waar dat is en wat je er kan doen? Je leest het hier:

Lees meer
Facebook

Tweede ronde! Ook deze maand geven wij weer een mini koelkast weg. Dit keer met een wel heel zomerse inhoud.. Gefeliciteerd Helena Sprangemeijer! Jij mag jouw koelkast, gevuld met Desperados en limoen (goede keus!!), binnenkort incasseren. Stuur je ons een privéberichtje met je contactgegevens?

Facebook

Zin om een avondje door te zakken, maar cocktails te prijzig? Niet als je het slim aanpakt! We zetten een aantal hotspots voor jou op een rijtje! 💰 Elke donderdag kun je voor maar €6,50 eindeloos cocktails sippen bij Noah! 🍸 Niet perse de goedkoopste, maar de beste G&T’s van Rotterdam drink je natuurlijk bij Ballroom. 🍔 Fast Food & cocktails; best of both worlds. Bij Tante Nel krijg je vrijdag een G&T + patatje + snack voor maar €10,00!

Facebook

Dit keer in ‘Leuke praatjes over Rotterdamse praatjes’... Spareribs voor een prikkie, overheerlijke pancakes en de beste borrelstraat van Rotterdam. We testen de Oostzeedijk, het hippe Katendrecht en de Westersingel. Mis het niet! http://bit.ly/2m3L17g

Facebook

Zondag gaat dan eindelijk de zon weer schijnen! Wie deze week los mag gaan bij Applepie x DÂK Closing Party [100 door tickets]? Vanessa Afrifa! Neem je beste vriend, vriendin of misschien wel je moeder mee en geniet van de drankjes en de dansjes! Stuur je ons een privé bericht met je contactgegevens?