De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Welkom thuis in Caland video!

07 mrt 2017

Welkom thuis in Caland video!
Wonen in een oud wijnpakhuis, om de hoek van de Maas, vlakbij de Witte de With en met een zucht hartje stad

Op zoek naar woonruimte in de stad? Wij krijgen veel vragen over onze woongebouwen en daarom hebben we Tim gevraagd een filmpje te maken over wonen in Caland I.

Tim laat Caland zien
Caland is een voormalige wijnopslag uit 1860 en er wonen nu 140 studenten. Het heeft een rijke historie en ligt in een goede buurt.
De gemiddelde kamer is 17m2. Die is helemaal voor jou. En je deelt je keuken meestal met nog 1 huisgenoot. En als je een stukje groter wil wonen, zijn er ook appartementen. Met een eigen badkamer. Maar je hoeft echt niet met al je vieze was bij je moeder langs, wassen kan namelijk gewoon hier.
Binnen 5 minuutjes zit je in het park, je weet wel die naast de Euromast.

Over Caland I
Woongebouw voor HBO/WO (Rotterdam) studenten. Een te gekke omgeving om te wonen. Dit voormalige wijnpakhuis ligt in het Scheepvaartkwartier met vooral prachtige, monumentale gebouwen. Vlakbij vind je de Euromast, een heerlijk stadspark en het Westelijk Handelsterrein .Op de fiets ben je binnen enkele minuten in het centrum. Het Erasmus MC is eveneens slechts enkele minuten fietsen. Ook meerdere onderwijsinstellingen zoals hogeschool Inholland en locaties Academieplein en Museumpark van de Hogeschool Rotterdam zijn met de fiets binnen handbereik.

07 apr 2017

Roomies aan het woord: Esra en Donja wonen in het hot en happening Rotterdam West

Twee jaar geleden, op vrijdag de 13e, tekenden zij het contract van hun eigen stulpje in Rotterdam. Die vrijdag de 13e is een geluksdag gebleken, want zij wonen nog steeds met veel plezier in dit meidenhuis.

Lees meer
06 apr 2017

Interview: Oscar en Yvette wonen samen in het altijd gezellige Kralingen

Oscar en Yvette zijn geboren en getogen Rotterdammerts. De Kralingse plas, Meent en Pannekoekstraat zijn hun favoriete plekjes in de stad.

Lees meer
07 mrt 2017

Roomies aan het woord

Tess en Nina wonen sinds een paar jaar in het Oude Noorden van Rotterdam. Inmiddels zijn de vriendinnen ingeburgerd en bevalt wonen in de stad meer dan goed! Samenwonen klinkt heel verleidelijk, maar hoe zorg je dat de vriendinnenband goed blijft? Wij vroegen het

Lees meer
Facebook

Volgende week mogen we weer een “verplicht” nummertje feesten op Koningsdag. Nog geen idee waar? Wij hebben de leukste feestjes op een rijtje gezet. Op welk feestje zien we jou dansend terug?

Facebook

Stadswonen sprak met huisgenootjes Esra en Donja uit Rotterdam-West. De sleutel tot succes als het gaat om samenwonen met vriendinnen? ,,Quality time maar ook zeker genoeg ME TIME!" What to do in West: ,,De Nieuwe Binnenweg is Hot & Happening. Van een groot terras tot aan barretjes met pooltafels en andere gave cafés waar het échte Rotterdam je om de oren vliegt.” Benieuwd naar deze Rotterdamse studenten? Check it out: http://bit.ly/2nHwwf0

Facebook

Happy Easter! "Verplichte" paasbrunch met familie op de planning staan? Verras ze met een zelf gemaakte cheesecake. Super easy, maar wel heel erg lekker. Wie verras jij?

Facebook

Ben jij dol op de stad, maar vind je het heerlijk om net buiten het drukke stadscentrum te wonen? Dan is dit een uitgelezen kans! In ons woongebouw de Pyramide komt binnenkort een leuke woning vrij met twee slaapkamers en balkon! Benieuwd? Tag jouw toekomstige roomie! http://bit.ly/2oyvpNL