De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Welkom thuis in Caland video!

07 mrt 2017

Welkom thuis in Caland video!
Wonen in een oud wijnpakhuis, om de hoek van de Maas, vlakbij de Witte de With en met een zucht hartje stad

Op zoek naar woonruimte in de stad? Wij krijgen veel vragen over onze woongebouwen en daarom hebben we Tim gevraagd een filmpje te maken over wonen in Caland I.

Tim laat Caland zien
Caland is een voormalige wijnopslag uit 1860 en er wonen nu 140 studenten. Het heeft een rijke historie en ligt in een goede buurt.
De gemiddelde kamer is 17m2. Die is helemaal voor jou. En je deelt je keuken meestal met nog 1 huisgenoot. En als je een stukje groter wil wonen, zijn er ook appartementen. Met een eigen badkamer. Maar je hoeft echt niet met al je vieze was bij je moeder langs, wassen kan namelijk gewoon hier.
Binnen 5 minuutjes zit je in het park, je weet wel die naast de Euromast.

Over Caland I
Woongebouw voor HBO/WO (Rotterdam) studenten. Een te gekke omgeving om te wonen. Dit voormalige wijnpakhuis ligt in het Scheepvaartkwartier met vooral prachtige, monumentale gebouwen. Vlakbij vind je de Euromast, een heerlijk stadspark en het Westelijk Handelsterrein .Op de fiets ben je binnen enkele minuten in het centrum. Het Erasmus MC is eveneens slechts enkele minuten fietsen. Ook meerdere onderwijsinstellingen zoals hogeschool Inholland en locaties Academieplein en Museumpark van de Hogeschool Rotterdam zijn met de fiets binnen handbereik.

07 mrt 2017

Roomies aan het woord

Tess en Nina wonen sinds een paar jaar in het Oude Noorden van Rotterdam. Inmiddels zijn de vriendinnen ingeburgerd en bevalt wonen in de stad meer dan goed! Samenwonen klinkt heel verleidelijk, maar hoe zorg je dat de vriendinnenband goed blijft? Wij vroegen het

Lees meer
07 mrt 2017

Leuke praatjes over Rotterdamse straatjes

Rotterdam leeft en is een geweldige stad om in te wonen. Vermijd de drukke, bekende plekken, want de stad kent juist heel veel verborgen schatten. Wij gingen voor jou op zoek naar de leukste straatjes in verschillende wijken van de stad. Waar dat is en wat je er kan doen? Je leest het hier:

Lees meer
24 feb 2017

Interview: Stephanie en Marchello wonen in het oude belastingkantoor in Rotterdam en kijken uit op de Euromast

,,Ik vind de oude panden in Rotterdam echt prachtig! Dan denk ik meteen aan de Jericholaan en de Heemraadssingel.

Lees meer
Facebook

Ben je net zo gek op Rotterdam als wij dat zijn en huur je bij Stadswonen Rotterdam? Wil jij iedereen vertellen hoe tof jij woont en ben je niet verlegen om wat vragen te beantwoorden op film? Dan zijn wij op zoek naar jou! De eerste opnames zijn gestart met Olle die in De Hoge Wiek woont. Hij geeft iedereen een blik in zijn studentenkoelkast- en kamer. De video is zo leuk geworden en nu willen we meer verhalen horen! Hoe leuk woon jij? Inspireer toekomstige Rotterdammers en vertel je verhaal. Plaats je reactie onder dit bericht en vertel in welk woongebouw jij woont, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel!

Facebook

In het upcoming Oude Noorden wonen Nina en Tess. Beide meiden zijn student en al vriendinnen voordat ze besloten in de stad te gaan wonen. Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft in huis? Lees het hele interview met deze twee Rotterdamse studenten hier! http://bit.ly/2niPjvM

Facebook

De winnares van onze win actie van het evenement Tafel Op Zuid is Linda Paine. Gefeliciteerd!!! Jij schuift op 25 maart aan tafel voor een overheerlijke lunch van niemand minder dan de chef van restaurant Las Palmas Rottedam. Stuur je ons een privé bericht met jouw contactgegevens en je introducé van die dag?

Facebook

Yum nachos! Binnenkort een huisfeestje op de planning? Dan is dit het ideale recept om jouw vrienden te voorzien van een lekkere en makkelijke late night snack. Natuurlijk ook easy voor een brakke zondag!