De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Stephanie en Marchello in Puntegale

24 feb 2017

Roomies Stephanie en Marchello in Puntegale
Stephanie en Marchello wonen in het oude belastingkantoor in Rotterdam en kijken uit op de Euromast.

'De oude panden hier zijn echt prachtig'

Namen: Stephanie en Marchello  
Wonen in: Puntegale in Rotterdam West 
Werken bij: Somention en Eneco 

Stephanie woont samen met haar vriend Marchello in het oude Belastingkantoor Puntegale van Rotterdam met uitzicht op de Euromast. Rotterdamser kan het haast niet. 

Hoe zijn jullie aan een appartement in Rotterdam gekomen?  
Stephanie: Dat is echt een geluk geweest! We waren al een half jaar actief op zoek naar een mooi appartement in Rotterdam, maar bezichtigingen liepen steeds op niets uit. Toen kwam dit appartement voorbij op de website van Stadswonen. Ik ben er meteen werk van gemaakt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want ik woon hier alweer een half jaar met veel plezier samen.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?  
Stephanie: Als je in Puntegale woont is alles zo lekker in de buurt. Als ik naar het centrum wil kan ik lopen, fietsen, de tram of metro pakken. En wat is er nu Rotterdamser dan wonen in het oude belastingkantoor met uitzicht op de Euromast?
Marchello: Ik heb heel mijn leven al in Rotterdam gewoond, vind het ook de mooiste stad om in te wonen. Ook komen in Rotterdam allerlei verschillende culturen samen, voor ons erg handig als we lekker willen eten. We zijn beide ‘mengelmoesjes’, Steph heeft Indisch, Moluks en Nederlands bloed, ik Angolees, Portugees en Kaapverdiaans. Toch hebben we hier de mogelijkheid om de ene keer met mijn familie Portugees te eten en de andere keer met haar familie Indisch.

Wat vinden jullie de leukste plek in Rotterdam?      
Stephanie:  Ik vind de oude panden in Rotterdam echt prachtig! Dan denk ik meteen aan de Jericholaan en de Heemraadssingel. Mijn vader had vroeger zijn eigen kantoorruimte aan het Koningin Emmaplein en nog steeds als ik er voorbij rijd met de tram kijk ik ernaar. Ik heb al-tijd gezegd dat ik mijn gezinnetje buiten de stad wilde stichten, maar als ik in de toekomst zo’n pand zou kunnen kopen… Dan doe ik dat!'  
Marchello:  De Kuip. Dat hoef ik niet verder toe te lichten. Geen woorden maar daden ha-ha.

Wat staat er altijd in jullie koelkast?    
Stephanie: Sambal badjak. Vaak breng ik daar groenten mee op smaak. Zelfs groenten waar ik misschien niet om sta te springen zijn daardoor ‘eetbaar’.   
Marchello: Eieren. Elke zondag eten we gebakken eieren samen. Liefst met spekjes en ui!

Tips aan nieuwe Rotterdammers?    
Stephanie: Neem de tijd om alle eettentjes in Rotterdam te leren kennen. Het zijn er zoveel en er zitten zoveel leuke onontdekte plekjes tussen. Iedere keer ontdek ik weer iets nieuws.' 
Marchello: Ja, ga op onderzoek uit en leer de stad kennen!

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer