De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Room tour van Olle in de Hoge Wiek

18 dec 2017

Room tour van Olle in de Hoge Wiek
Olle woont in de bekendste studentenflat van Rotterdam en heeft een uitzicht om jaloers op te zijn.

‘Ik kijk uit over de hele stad’

Naam:   Olle 
Woont in: Hoge Wiek in het centrum van Rotterdam

Hoe zou jij de Hoge Wiek omschrijven? 
Als de bekendste studentenflat van Rotterdam. Niet zo gek, want je zit hier midden in het studentenleven en de universiteit is goed aan te fietsen. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen douche. En dan dat uitzicht!

Dat uitzicht? Vertel! 
Ik kijk uit over de hele stad. Op de Maas met haar bootjes, de bekende Markthal, de Erasmusbrug, noem maar op. Bovenop het dakterras is het uitzicht nog spectaculairder. We bouwen  er dan ook regelmatig een feestje.

Hoe kom je aan zo’n populaire plek? 
De wachttijden zijn inderdaad vrij lang. Als er een kamer vrijkomt, dan is deze binnen no time bewoond door een andere gelukkige student. Er wordt vaak gehospiteerd, dus als je geluk hebt kun je er toch redelijk snel komen wonen.


Om de hoek bij Olle: de Maasboulevard

Olle is binnen no time op de Maasboulevard. Misschien niet de meest bruisende straat van de stad, een interessant stukje Rotterdam is het wel! Op de kilometerslange Boulevard waait je kater er al snel uit. Met een geweldig uitzicht op de Maas kun je je zonden van die nacht goed overdenken, even bijkomen. Het braafste jongetje van de klas is de Maasboulevard absoluut niet. In de Alohabar, ooit bekend als tropisch zwembad Tropicana, is het regelmatig feesten tot je er bij neer valt. Daar zorgt de silent disco van Dansvoer wel voor. Billenschuddend door de wildwaterbaan!


31 jul 2018

Roomies Marieke, Pleun en Saskia wonen in GEB toren

Marieke, Pleun en Saskia. Drie vriendinnen die samen in het topje van de GEB-toren wonen, op veertien hoog.

#roomtour #samenwonen
Lees meer
07 jun 2018

Een kijkje in de kamer van Duyen

Duyen studeert geneeskunde. Samen met haar zus deelt ze een unit in woongebouw Coolhaven.

#roomtour
Lees meer
04 apr 2018

Een kijkje in de kamer van Gracia

Gracia woont al zo’n drie jaar in ons woongebouw aan de Hofdijk, midden in het centrum van Rotterdam.

#roomtour
Lees meer
Facebook

Na een avondje stappen op de Witte de With kan Laura gewoon rollend naar haar huis op de Westersingel. Kijk mee in het gebouw in de hometour. https://bit.ly/2pz3XPy

Facebook

Waar in de stad moet je zijn? Wat mag je absoluut niet missen? Anne woont in misschien wel één van onze meest centrale woongebouwen in de stad; namelijk aan de Westersingel. Elk weekend is hier genoeg te beleven. Een drankje doe je bij Amehoela Rotterdam en een dansje bij Club Vibes. Daarnaast kan je met #dinnerdinsdag 12 dinsdagen uit eten voor €3,50 per keer. Tip van Jip!

Facebook

Groter wonen, of gewoon meer behoefte aan privacy? Woon je in een kamer en wil je graag verhuizen naar een studio of een appartement? Lees over alle mogelijkheden op onze website: http://bit.ly/2O46JKj

Facebook

Goedkoper hoeft niet te betekenen dat je aankoop minder leuk is. Struin de @Swan Market af voor de leukste en origineelste items van creatieve ondernemers. Of neem een kijkje bij Rotterdamse vintagewinkels zoals Dearhunter aan de Eendrachtsweg of Cheap Fashion aan de Meent. Geef meubels een tweede leven en koop bij kringloopwinkel Piekfijn aan de Mariniersweg. Foto Credits: @Shelley Trustfull