De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Wonen bij het water

18 dec 2017

Wonen bij het water
‘Ik kijk uit over de hele stad’

Naam:  Olle
Woont in:  Hoge Wiek

Hoe zou jij  de Hoge Wiek omschrijven?
Als de bekendste studentenflat van Rotterdam. Niet zo gek, want je zit hier midden in het studentenleven en de universiteit is goed aan te fietsen. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen douche. En dan dat uitzicht!

Dat uitzicht? Vertel!
Ik kijk uit over de hele stad. Op de Maas met haar bootjes, de bekende Markthal, de Erasmusbrug, noem maar op. Bovenop het dakterras is het uitzicht nog spectaculairder. We bouwen  er dan ook regelmatig een feestje.

Hoe kom je aan zo’n populaire plek?
De wachttijden zijn inderdaad vrij lang. Als er een kamer vrijkomt, dan is deze binnen no time bewoond door een andere gelukkige student. Er wordt vaak gehospiteerd, dus als je geluk hebt kun je er toch redelijk snel komen wonen.

Hoge Wiek

-       207 kamers van +- 19 m2

-       Bekendste studentenflat van Rotterdam

-       Geweldig uitzicht

De Maasboulevard

Olle is binnen no time op de Maasboulevard. Misschien niet de meest bruisende straat van de stad, een interessant stukje Rotterdam is het wel! Op de kilometerslange Boulevard waait je kater er al snel uit. Met een geweldig uitzicht op de Maas kun je je zonden van die nacht goed overdenken, even bijkomen. Het braafste jongetje van de klas is de Maasboulevard absoluut niet. In de Alohabar, ooit bekend als tropisch zwembad Tropicana, is het regelmatig feesten tot je er bij neer valt. Daar zorgt de silent disco van Dansvoer wel voor. Billenschuddend door de wildwaterbaan!

04 apr 2018

Een kijkje in de kamer van Gracia

Gracia woont al zo’n drie jaar in ons woongebouw aan de Hofdijk, midden in het centrum van Rotterdam.

Lees meer
06 mrt 2018

Een kijkje in de kamer van David

David en zijn huisgenoten wonen op de hoogste verdieping van de Scheepmakershaven met een indrukwekkend dakterras.

#opkamers #rotterdamtips
Lees meer
27 nov 2017

Wonen in west

‘Het Euromastpark zit om de hoek’

Lees meer
Facebook

We zijn op bezoek bij Gracia, een 20-jarige Communicatie student aan de Hogeschool Rotterdam. Ze woont samen met haar huisgenoot in woongebouw Hofdijk, in hartje centrum. Meer lezen over wat Gracia vindt van koriander en huisgenoten in de ochtend? Je leest het hier: http://bit.ly/2Jp4Ti7

Facebook

Gefelicteerd Amber Krifa met een jaar lang een gratis Swapfiets!!! Met het mooie weer op komst, kun je optimaal genieten van Rotterdam. We wensen je veel fietsplezier! Wil je ons een privé berichtje sturen? Dan zorgen wij voor de rest :)

Facebook

Wij gingen langs bij Marieke, een Business Information Management Student aan de Erasmus Uni. Ze deelt met vier meiden een unit in ons woongebouw; de Maasboulevard. Zomers bbq-en ze op het dakterras en fietsen ze zo de stad in voor een feestje. Kijk mee met de roomtour van Marieke

Facebook

WAAR IS DE SWAPFIETS? Wil jij een jaar lang gratis fietsen? Dit is je laatste kans! ▶ Raad waar de Swapfiets staat en laat het ons weten in een reactie onder dit bericht ▶ Omdat het de allerlaatste week is dat je mee kan doen, vragen wij je om al je huisgenoten te taggen die deze actie NIET mogen missen! Heb jij het antwoord goed? Volgende week maken wij de winnaar bekend..