De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Wonen bij het water

18 dec 2017

Wonen bij het water
‘Ik kijk uit over de hele stad’

Naam:  Olle
Woont in:  Hoge Wiek

Hoe zou jij  de Hoge Wiek omschrijven?
Als de bekendste studentenflat van Rotterdam. Niet zo gek, want je zit hier midden in het studentenleven en de universiteit is goed aan te fietsen. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen douche. En dan dat uitzicht!

Dat uitzicht? Vertel!
Ik kijk uit over de hele stad. Op de Maas met haar bootjes, de bekende Markthal, de Erasmusbrug, noem maar op. Bovenop het dakterras is het uitzicht nog spectaculairder. We bouwen  er dan ook regelmatig een feestje.

Hoe kom je aan zo’n populaire plek?
De wachttijden zijn inderdaad vrij lang. Als er een kamer vrijkomt, dan is deze binnen no time bewoond door een andere gelukkige student. Er wordt vaak gehospiteerd, dus als je geluk hebt kun je er toch redelijk snel komen wonen.

Hoge Wiek

-       207 kamers van +- 19 m2

-       Bekendste studentenflat van Rotterdam

-       Geweldig uitzicht

De Maasboulevard

Olle is binnen no time op de Maasboulevard. Misschien niet de meest bruisende straat van de stad, een interessant stukje Rotterdam is het wel! Op de kilometerslange Boulevard waait je kater er al snel uit. Met een geweldig uitzicht op de Maas kun je je zonden van die nacht goed overdenken, even bijkomen. Het braafste jongetje van de klas is de Maasboulevard absoluut niet. In de Alohabar, ooit bekend als tropisch zwembad Tropicana, is het regelmatig feesten tot je er bij neer valt. Daar zorgt de silent disco van Dansvoer wel voor. Billenschuddend door de wildwaterbaan!

27 nov 2017

Wonen in west

‘Het Euromastpark zit om de hoek’

Lees meer
12 nov 2017

Louise woont in De Snor

'De wooncommissie is heel actief en we hebben genoeg fietsenstallingen'

##interview #student #video
Lees meer
07 okt 2017

Wonen achter de Pannekoekstraat!

‘Je zit hier midden in de stad’

Lees meer
Facebook

Whoop whoop! Het programma van het International Film Festival Rotterdam - IFFR is bekend. Wij hebben voor jou de leukste films op gunstige tijden uitgezocht: Jimmie: een mooie, aangrijpende film. Daarna ga je natuurlijk naar de Opening Night: Jimmie & Party IFFR 2018. ben jij erbij? Lean on Pete - deze film schijnt nu al de belofte van 2018 te zijn. Komt dat zien! Blue my Mind - de keerzijde van drank & drugs (take notes); ga op zaterdag 3 februari en sluit af met de Closing Party IFFR 2018.

Facebook

‘Ik zocht iets écht Rotterdams en vlakbij de haven, de Puntegale is daarom fantastisch!’ Björn is helemaal blij met zijn woning in de Puntegale in Rotterdam-West. Check het in zijn hometour! http://bit.ly/2BMp9cx

Facebook

Liever je eigen plekkie, in plaats van een studentenhuis? We hebben op dit moment een aantal leuke studio's voor jullie beschikbaar! Op loopafstand van de uni, of in het gezellige Delfshaven; kies maar uit!

Facebook

Je ziet eruit als een holbewoner, je hebt een overvol bureaublad en het koffiezetapparaat maakt overuren: toetsweek. Hoe ga jij deze toetsweek tegemoet? Laat het weten in de reacties. Veel succes allemaal!