De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Room tour van Olle

18 dec 2017

Room tour van Olle
Olle woont in de bekendste studentenflat van Rotterdam en heeft een uitzicht om jaloers op te zijn.

‘Ik kijk uit over de hele stad’

Naam:   Olle 
Woont in: Hoge Wiek in het centrum van Rotterdam

Hoe zou jij de Hoge Wiek omschrijven? 
Als de bekendste studentenflat van Rotterdam. Niet zo gek, want je zit hier midden in het studentenleven en de universiteit is goed aan te fietsen. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen douche. En dan dat uitzicht!

Dat uitzicht? Vertel! 
Ik kijk uit over de hele stad. Op de Maas met haar bootjes, de bekende Markthal, de Erasmusbrug, noem maar op. Bovenop het dakterras is het uitzicht nog spectaculairder. We bouwen  er dan ook regelmatig een feestje.

Hoe kom je aan zo’n populaire plek? 
De wachttijden zijn inderdaad vrij lang. Als er een kamer vrijkomt, dan is deze binnen no time bewoond door een andere gelukkige student. Er wordt vaak gehospiteerd, dus als je geluk hebt kun je er toch redelijk snel komen wonen.


Om de hoek bij Olle: de Maasboulevard

Olle is binnen no time op de Maasboulevard. Misschien niet de meest bruisende straat van de stad, een interessant stukje Rotterdam is het wel! Op de kilometerslange Boulevard waait je kater er al snel uit. Met een geweldig uitzicht op de Maas kun je je zonden van die nacht goed overdenken, even bijkomen. Het braafste jongetje van de klas is de Maasboulevard absoluut niet. In de Alohabar, ooit bekend als tropisch zwembad Tropicana, is het regelmatig feesten tot je er bij neer valt. Daar zorgt de silent disco van Dansvoer wel voor. Billenschuddend door de wildwaterbaan!


07 jun 2018

Een kijkje in de kamer van Duyen

Duyen studeert geneeskunde. Samen met haar zus deelt ze een unit in woongebouw Coolhaven.

#roomtour
Lees meer
04 apr 2018

Een kijkje in de kamer van Gracia

Gracia woont al zo’n drie jaar in ons woongebouw aan de Hofdijk, midden in het centrum van Rotterdam.

#roomtour
Lees meer
06 mrt 2018

Een kijkje in de kamer van David

David en zijn huisgenoten wonen op de hoogste verdieping van de Scheepmakershaven met een indrukwekkend dakterras.

#roomtour
Lees meer
Facebook

Precies tussen het centrum en de wijk Noord in, vind je Hofdijk, een woongebouw op een super centrale plek en mét dakterras. Behoefte aan privacy? We verhuren hier enkel twee persoons woningen! Meer weten over Hofdijk? Neem een kijkje op onze website en zie meteen of er een kamer vrij is:

Facebook

Bij een eigen plekkie horen ook vaste lasten. Deze kunnen nog aardig oplopen; daarom hebben wij wat handige tips verzameld waarmee jij flink kan besparen. Ga bijvoorbeeld lekker samen kokkerellen. Dit is niet alleen gezelliger, maar ook goedkoper. Meer Tips? Je leest het hier: http://bit.ly/2Npa1EO

Facebook

Eindelijk alle vakken afgesloten van dit jaar? Hallo vrije tijd! Rotterdam heeft veel zonnige terrasjes, waar jij en je vrienden kunnen genieten van het goede leven. Wil je eens wat anders proberen? Ga dan eens langs hét stadsterras op de Binnenrotte, of naar de overkant bij pop up terras De Swarte Leeuw. Wegdromen bij het uitzicht op de Maas? Dat kan bij het terras van Aloha.

Facebook

Ons woongebouw in Alexander is populair onder studenten van de Erasmus Universiteit. Je loopt binnen een paar minuten naar het Kralingse bos en er stopt een bus direct voor de deur die je naar de uni brengt. Meer weten? Check dan ons aanbod in Alexander hier: http://bit.ly/2o3CJAn