De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

'Ik mis het sociale leven echt wel'

25 nov 2020

'Ik mis het sociale leven echt wel'
Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Hidde weet er samen met zijn huisgenoten het beste van te maken. Nu hij al zijn lessen online volgt, kan hij zelf zijn dag indelen. Hij heeft nu tijd om te gaan hardlopen en binnenkort pakt hij het boksen ook weer op.

Naam: Hidde
Leeftijd: 19
Studie: Economie en Fiscaal Recht aan de Erasmus universiteit
Houdt van: activiteiten bij de vereniging en met vrienden afspreken
Komt uit: Friesland
Woont in: Woongebouw Essenburgsingel
Huisgenoten: 5


Hoe is het voor jou om op jezelf te wonen in corona-tijd?

Ik mis vooral het sociale leven, bijvoorbeeld op de uni. Gelukkig zit ik nog in de commissie van de vereniging waar we af en toe vergaderen en aansluitend wat met elkaar eten, maar daar blijft het bij. Mijn sociale leven ligt dus niet volledig op z’n gat, maar ik mis het echt wel.

Als ik midden in een tentamenweek zit, ga ik naar het huis van mijn ouders. Wij wonen namelijk tegenover een bassischool en daar hoor je de kinderen altijd hard gillen als zij buitenspelen. Normaalgesproken zou ik dan op de uni gaan leren, maar dat gaat nu niet.


Ga je anders om met huisgenoten? 

Ik woon in een heel gezellig huis met vijf anderen. Eigenlijk is iedereen altijd wel thuis en is de omgang hetzelfde gebleven. Zo eten we bijna elke dag samen en borrelen we ook weleens met elkaar. Dat compenseert het gemis van het sociale gebeuren op de uni wel hoor!


Heb je je huis 'coronaproof' gemaakt?

Het is lastig om ons huis echt coronaproof te maken, omdat het best smal is. Wel hebben we een aantal regels voor als je bijvoorbeeld vrienden wil uitnodigen. Een van mijn huisgenoten werkt bij Erasmus MC, dus daar houden we zeker rekening mee. Als iemand klachten heeft, sluit die zichzelf op in zijn of haar kamer, en laat zich testen. Feestjes zijn sowieso niet de bedoeling.Hoe besteed je je tijd nu?

Nu ik online les volg, kan ik mijn dag zelf indelen. Ik ga af en toe hardlopen en wil binnenkort ook weer gaan boksen. Daarnaast spreek ik ook nog wel met vrienden af, omdat ik het belangrijk vind om mijn sociale contacten te onderhouden (uiteraard wel volgens de maatregelen).


Wat staat er in je koelkast?
 

Ik heb mijn eigen koelkast op mijn kamer, dus dat is heel erg fijn. Normaalgesproken staat er van alles in (en het belangrijkste natuurlijk een lekker biertje), maar ik moet hem binnenkort maar weer eens bijvullen.   


Heb je tips voor andere studenten in de 1,5 meter maatschappij?

Je ziet veel mensen die nu nieuwe hobby’s ontdekken, dus ik zou zeggen: ga opzoek. Ik vind het vooral belangrijk om sociale dingen te blijven doen. Zolang je je aan de regels houdt en niet te drukke plekken opzoekt, kun je best met vrienden afspreken. Ik denk dat het juist gezond voor je geest is om mensen te blijven zien.


Wat is het eerste wat jij gaat doen als alles weer mag?

Een festival pakken, daar heb ik heel veel zin in! En anders weer gezellig naar de vereniging en de bar, met iedereen een drankje doen. Ik denk dat het wel weer een hele rare omslag. Ik kan mij nu nog niet voorstellen dat ik met 30.000 man op een festivalterrein sta.


Je bent studentbeheerder, vertel daar nog eens wat over

Ik ben inderdaad studentbeheerder van woongebouw Essenburgsingel. Dat houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor zowel Stadswonen als de bewoners van het gebouw. Ik zorg ervoor dat het gebouw netjes is en klusjes als een kapotte lamp worden doorgegeven aan de technische dienst. Ik vind deze rol erg leuk!

 

18 mrt 2021

Klein ongeluk, grote gevolgen: bescherm je spullen

Met een inboedelverzekering is de schade aan je spullen gedekt én kun je een tijdelijke woonruimte krijgen.

#woontips
Lees meer
02 dec 2020

Brand in huis, je moet er niet aan denken. Of juist wel?

Peter Schuurmans is hoofd Afdeling Veilig Leven van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Hij weet alles over wat je moet doen bij brand in huis. En nog belangrijker: over hoe je zorgt dat er geen brand komt. Hij deelt zijn beste tips.

#woontips
Lees meer
25 jun 2020

Let the summer(job) begin

Ben jij op zoek naar een vakantiebaantje voor deze zomer? Wij hebben de leukste bijbaantjes in 010 voor jou gevonden! Indoor of outdoor? We got you covered! Check hier welk type je bent:

#geengeld
Lees meer