De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Rotterdamse Kamer Kijk Dag - Open dag studentenhuizen Rotterdam op 9 juni 2018

29 mei 2018

Rotterdamse Kamer Kijk Dag - Open dag studentenhuizen Rotterdam op 9 juni 2018
Kom kamers kijken en sfeerproeven op 9 juni 2018.

Nieuwe studenten krijgen op zaterdag 9 juni alvast een voorproefje van het leven op kamers in Rotterdam. Stadswonen Rotterdam doet met tien locaties mee aan de Rotterdamse Kamer Kijk Dag. Een Open dag voor aankomend eerstejaars studenten in Rotterdam waarop zij in totaal bij achttien verschillende woongebouwen kunnen kijken.

De Rotterdamse Kamer Kijk Dag is gericht op studenten (en hun ouders) die na de zomervakantie beginnen aan hun opleiding in Rotterdam. Studenten kunnen onder andere terecht op locaties als het Scheepvaartkwartier, de Westersingel en de Schiedamse Vest, maar juist ook op minder voor de hand liggende locaties als Alexander. Ook enkele studentenverenigingen openen de deuren van hun huizen. Een overzicht van de alle deelnemende woongebouwen van Stadswonen Rotterdam vind je hier.

Op de achttien locaties leiden de huidige bewoners de nieuwe studenten rond. Zij weten ten slotte het beste te vertellen waarom die plek leuk is om te wonen en kunnen prima praktische informatie verstrekken over hoe het reilt en zeilt in het pand.


Bezoekers kunnen op zaterdag 9 juni tussen 11 en 15 uur rondkijken in de verschillende studentenwoningen. Daarnaast kunnen ze vanaf 10 uur in het Schielandshuis, dat dient als centraal informatiepunt van de Kamer Kijk Dag, meer te weten komen over zaken als inschrijven, wachttijd, huurtoeslag en andere kosten.

Meer informatie vind je hier.

14 mei 2020 - Nieuwsbericht

Voorrang op kamers voor eerstejaars studenten

Wil jij het ouderlijk huis (hopelijk) voorgoed verlaten maar zoek je nog een kamer? Doe deze zomer mee aan de Eerstejaars Kameractie 2020 en krijg voorrang.

Lees meer
21 apr 2020 - Nieuwsbericht

De huurverhoging 2020

Ook in 2020 kiezen we voor een gematigde huurverhoging. Dit jaar stijgt de huur van onze sociale huurwoningen met gemiddeld 2,4%. Dat is minder dan de inflatie van 2,6%. Voor huishoudens met de laagste inkomens verhogen we de huur helemaal niet.

Lees meer
12 mrt 2020 - Nieuwsbericht

Stadswonen Rotterdam neemt voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

Om besmettingen en verspreiding van het coronavirus te voorkomen, neemt Stadswonen Rotterdam een aantal voorzorgsmaatregelen op basis van de RIVM-richtlijnen.

Lees meer