De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Winnaars Student Energy Race zijn bekend

23 apr 2018

Winnaars Student Energy Race zijn bekend
Na vijf maanden lang strijden zijn de winnaars van de Student Energy Race bekend. Maar liefst 150 studenten uit zeven grote steden deden mee aan deze wedstrijd. Op 19 april werd bekend welk studentenhuis deze winter de meeste energie bespaarde.

Na vijf maanden lang strijden zijn de grote winnaars van de Student Energy Race bekend. Maar liefst 150 studenten uit zeven grote steden deden mee aan deze wedstrijd, waaronder drie studentenhuizen van Stadswonen Rotterdam. Op donderdag 19 april werd bekend welk studentenhuis deze winter de meeste energie bespaarde of de kleinste voetafdruk had.

Op de eerste plaats eindigden de studenten van de Zwolseplaats 18 in Deventer. Zij verbruikten maar liefst 57,4% minder energie. De prijs voor de kleinste voetafdruk is voor de studenten van de Lange Nieuwstraat in Utrecht. De Rotterdamse studentenhuizen bespaarden gedurende de race tussen de 32.8 % en 7.8 %. Een besparing die rechtstreeks terugvloeit in de portemonnee van de studenten.

Op grond van de cijfers concludeert de organisatie van de race dat ook met deze editie van de Student Energy Race het doel is bereikt: de studenten zijn zich bewuster geworden van hun energieverbruik.

De Student Energy Race

Tijdens de Student Energy Race 2017/2018 gingen studentenhuizen uit Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht onderling de strijd aan. De deelnemende huizen werden voorzien van zogenaamde ‘slimme’ energiemeters, waarmee bewoners op een website en via een app realtime hun eigen energiegedrag en dat van de deelnemende huizen volgden.

De afgelopen vijf jaar ging de race alleen tussen studentenhuizen van DUWO, de oprichter van de race. Dit jaar deden ook andere studentenhuisvesters mee: De Key in Amsterdam, de SSH in Utrecht, Stadswonen in Rotterdam en SSH& in Nijmegen. De race wordt begeleid en ondersteund door SME Advies en Energy Alert.

08 okt 2018 - Nieuwsbericht

Werkzaamheden Ziggo in de nacht van 8 op 9 oktober

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober werkt Ziggo aan het netwerk. Tijdens dit onderhoud kun je ’s nachts van 1.00 tot 4.30 geen tv kijken en niet internetten of bellen via Ziggo.

Lees meer
19 sep 2018 - Nieuwsbericht

Gewijzigde openingstijden op 20 september

Op donderdag 20 september zijn onze kantoren geopend tot 15.30 uur.

Lees meer
05 sep 2018 - Nieuwsbericht

Vacature: medewerker Sociaal Beheer (24 uur)

Stadswonen Rotterdam is per direct op zoek naar een medewerker Sociaal Beheer voor 24 uur in de week.

Lees meer