De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Stadswonen 60 jaar jong

30 nov 2021

Stadswonen 60 jaar jong
In de serie Stadswonen 60 jaar jong, nemen we je de komende tijd mee met de verhalen over toen en nu.

In 2021 bestaat Stadswonen 60 jaar. We gingen van 9 kamers in 1961 (toen nog SSHR) naar ruim 6.000 kamers in 2021. En wat zijn we jong gebleven hè; onze bewoners zijn er niet ouder op geworden en onze gebouwen gingen vaak ook lekker met de tijd mee. Wat dacht je van deze parel in het centrum aan de Mauritsstraat en Jacobusstraat? Het is ons meest recente renovatieproject.

Maar ook in het verleden hebben we bijzondere gebouwen gerenoveerd. De Kerk, aan de Goudse Rijweg 419-599 in Kralingen Crooswijk, is daar een goed voorbeeld van. Deze kerk uit 1882 is, na een grote brand in 1979 die de torenspits verwoestte, omgebouwd tot studentenwoongebouw in 1985. Vandaag de dag speel je een potje tafeltennis in de metershoge entree.

De komende tijd delen we nog meer van deze voor-en-na-plaatjes, via onze blogs, de bewonersnieuwsbrief, Facebook en Instagram

Heb jij ook nog een mooie foto in je archief? Deel hem dan met ons via @stadswonen of info@stadswonenrotterdam.nl

Bron: zwartwit foto's zijn van stadsarchief

14 apr 2023 - Nieuwsbericht

Samen voor meer studentenwoningen in Rotterdam

Het woningprobleem in Nederland raakt iedereen. Ook studenten tussen de 17 en 27 jaar vinden maar moeilijk een fijn eigen huis.

Lees meer
18 jan 2023 - Nieuwsbericht

Regeling voor huurders met blokaansluiting is bekend

Deel je de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting.

Lees meer
28 jun 2022 - Nieuwsbericht

Vacatures SHS

Stichting Huurdersbelang Stadswonen zoekt bestuursleden

Lees meer