De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Rotterdams studentenhuis wint energieprijs

22 jan 2018

Rotterdams studentenhuis wint energieprijs
Studenten in Rotterdam hebben de maandprijs van de Student Energy Race gewonnen.

In deze wedstrijd gaan studentenhuizen uit acht grote steden de strijd met elkaar aan om de meeste energie te besparen. Met een besparing van maar liefst 42% belandden de deelnemers van de ‘s Gravenweg vorige maand in de top 3.   

Geitenwollen sokken
De studenten van het winnende huis doen vanaf de start van de race fanatiek mee. Dat gaat verder dan de verwarming een graadje lager zetten. Sterker nog; die gaat helemaal uit. In huis trekken de meiden gewoon een dikke trui en geitenwollen sokken aan. En de was? Die doen ze heel studentikoos bij hun ouders.

Vijf maanden besparen
De wedstrijd duurt vijf maanden, waarin de studenten worden gesteund met workshops en energiebesparende artikelen zoals spaarlampen en een slimme energiemeter. Via een app kunnen de deelnemers hun eigen resultaten en die van de concurrentie volgen. De grote winnaar van de race is het studentenhuis dat de meeste energie bespaart. Naast de hoofdprijs is er iedere maand een energiethema en maandprijs.

Blijvend bewust
Drie studentenhuizen van Stadswonen Rotterdam doen mee aan de race. Hiermee willen we onze bewoners bewust maken van hun eigen energieverbruik. Tijdens maar zeker ook na de wedstrijd. In 2012-2013, het eerste jaar van de race, bespaarden de deelnemers samen 27 procent. Vier jaar later was de besparing in diezelfde huizen zelfs nog verder toegenomen naar 37,2 procent. Stadswonen Rotterdam gelooft daarom dat de wedstrijd een goed middel is om studenten blijvend bewust te maken van hun energieverbruik.

23 apr 2018 - Nieuwsbericht

Winnaars Student Energy Race zijn bekend

Na vijf maanden lang strijden zijn de winnaars van de Student Energy Race bekend. Maar liefst 150 studenten uit zeven grote steden deden mee aan deze wedstrijd. Op 19 april werd bekend welk studentenhuis deze winter de meeste energie bespaarde.

Lees meer
21 mrt 2018 - Nieuwsbericht

Hoe wil jij wonen als student?

Vul de enquête in en maak kans op een stedentrip naar keuze.

Lees meer
22 jan 2018 - Nieuwsbericht

Rotterdams studentenhuis wint energieprijs

Studenten in Rotterdam hebben de maandprijs van de Student Energy Race gewonnen.

Lees meer