De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Rotterdam strijdt mee in de Student Energy Race

12 okt 2017

Rotterdam strijdt mee in de Student Energy Race
Op 1 november barst de Student Energy Race los. Tijdens deze zesde editie gaan studentenhuizen uit grote steden de strijd met elkaar aan; wie bespaart deze winter de meeste energie? Drie Stadswonen-huizen racen mee.

Voor de start van de wedstrijd krijgen de deelnemers een workshop en een startpakket met energiebesparende artikelen zoals spaarlampen, calculators en stekkers met een energiemeter. Iedere maand kent een eigen energiethema en er zijn gedurende de competitie verschillende prijzen om voor te vechten. Via een app kunnen de studenten hun eigen resultaten en die van de concurrentie volgen.

Blijvend bewust
Tijdens de race worden studenten zich bewust van hun eigen energiegebruik. In veel huizen wordt onnodig veel stroom verbruikt. Vaak gebeurt dit als apparaten aanstaan terwijl ze niet gebruikt worden, ook wel sluipstroom genoemd. Het doel van de competitie is om studenten bewuster om te laten gaan met hun energiegebruik zodat ze dit vervolgens weer over kunnen dragen op anderen.

Bewezen concept
Vorig jaar hebben alle deelnemers gemiddeld 21 procent aan stroom en gas bespaard. De winnaars bespaarden in de vijf maanden durende race maar liefst 255 euro per persoon. Ook op de lange termijn werpt de race zijn vruchten af. Studentenhuizen die eerder meededen verbruiken op dit moment nog minder dan tijdens de competitie.

Kijk mee en bespaar
De race en de deelnemers zijn te volgen via de Facebook-pagina van de Student Energy Race. Hier zijn ook handige tips en tricks te vinden voor iedereen die de energierekening omlaag wil brengen en het beste voor heeft voor het milieu.

23 apr 2018 - Nieuwsbericht

Winnaars Student Energy Race zijn bekend

Na vijf maanden lang strijden zijn de winnaars van de Student Energy Race bekend. Maar liefst 150 studenten uit zeven grote steden deden mee aan deze wedstrijd. Op 19 april werd bekend welk studentenhuis deze winter de meeste energie bespaarde.

Lees meer
21 mrt 2018 - Nieuwsbericht

Hoe wil jij wonen als student?

Vul de enquête in en maak kans op een stedentrip naar keuze.

Lees meer
22 jan 2018 - Nieuwsbericht

Rotterdams studentenhuis wint energieprijs

Studenten in Rotterdam hebben de maandprijs van de Student Energy Race gewonnen.

Lees meer