De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Nieuwsbericht huuraanpassing 2022

25 apr 2022

Nieuwsbericht huuraanpassing 2022
In de week van 18 april krijgen bewoners een bericht van ons over de huuraanpassing. In dit artikel lees je er meer over.

Huurprijzen gaan omhoog

In 2021 is de huur door de coronapandemie niet gestegen. Dat noemen we huurbevriezing. Dit jaar gaan de huren wel weer omhoog. Dat is geen leuk nieuws. Maar het is nodig, omdat alles duurder wordt. Ook voor ons. Denk aan de kosten voor het bouwen, onderhouden en energiezuiniger maken van huizen. Alle huurders van Stadswonen krijgen dit jaar 2,3% huurverhoging. De nieuwe huurprijs betalen zij vanaf 1 juli.

Uitzonderingen

Er zijn een paar uitzonderingen. Huurders van een woning die wordt gesloopt of gerenoveerd, en daardoor moeten verhuizen, krijgen bijvoorbeeld geen huurverhoging. Huurders die een uitzondering hebben, lezen daar meer over in het bericht dat ze van ons krijgen.

Nieuw bedrag voor servicekosten en stookkosten

Vanaf 1 juli betalen huurders ook een nieuw voorschotbedrag voor servicekosten, stookkosten en overige kosten. Door de hogere energieprijzen verhogen we het bedrag dat zij elke maand als voorschot voor stookkosten betalen. Hoeveel dit is, lezen zij in de voorschotbrief die ze apart ontvangen voor 1 juli. Huurders in een klein aantal gebouwen krijgen de brief later.

28 jun 2022 - Nieuwsbericht

Vacatures SHS

Stichting Huurdersbelang Stadswonen zoekt bestuursleden

Lees meer
20 mei 2022 - Nieuwsbericht

Binnenkort in de verhuur: 58 woningen voor werkenden in hartje centrum

Vanaf de zomer van 2022 verhuren we in woongebouw KoBra 58 appartementen en studio’s, midden in het centrum!

Lees meer
26 apr 2022 - Nieuwsbericht

Van studentenkamer naar koopwoning via Woonstad

Dewi vond bij toeval de voorrangsregeling van Woonstad. Nu heeft ze een ruim, toekomstbestendig koopappartement van twee verdiepingen in Overschie.

Lees meer